Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mai 2017 - Anul XXII, nr. 100 (6516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

RAcord

Tiberiu Cosovan şi Iosif Csukat au adus Bucovina pe simeze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lume multă şi o expoziţie de excepţie vernisată ieri la amiază, la Muzeul Bucovinei din Suceava. Pe simeze au fost expuse 30 de opere ale artiştilor Iosif Csukat şi Tiberiu Cosovan, în cadrul expoziţiei intitulate RAcord şi care poate fi vizitată până pe 20 mai.

Tot cu acest prilej, Tiberiu Cosovan a lansat al patrulea volum din cartea „Efigii în filigran” şi a promis că nu se va opri aici, al cincilea volum fiind deja pregătit parţial.

Cei care au luat cuvântul în deschiderea expoziției au apreciat rezultatul muncii celor doi artiști, recunoscând chiar surpriza creată de picturile expuse pe simeze.

Directorul adjunct al Muzeului Bucovinei, Ion Mareş, a sintetizat plastic expoziţia vernisată ieri printr-un joc de cuvinte inspirat: „M-am uitat cu atenţie la titlul acestei manifestări, cord este inimă, iar RA este soare, lumină, deci se poate spune că avem aici lumina inimii.”

Impresionat de realizările celor doi pictori a fost și Ion Drăgușanul, unul dintre amfitrionii manifestării, care a avut doar cuvinte de laudă: ”Expoziţia este superbă, iar dacă pentru mine Csukat nu este o surpriză, Cosovan, pe care l-am îndemnat împreună cu Radu Bercea să intre în această breaslă cu acea expoziţie de linogravură de acum câţiva ani, acuma iată că este un pictor stăpân pe mijloacele lui.”

Vizibil emoţionat, Iosif Csukat s-a arătat impresionat de asistenţa numeroasă şi de faptul că artele plastice nu au fost uitate în acest oraş: „Mă bucur că aţi venit în număr atât de mare, ceea ce înseamnă că în Suceava pictura este iubită, şi sper ca pe viitor să fie la fel de îndrăgită”.

 

Tiberiu Cosovan, doi în unu: pictor şi scriitor

Cu prilejul vernisajului, Tiberiu Cosovan şi-a lansat al patrulea volum din cartea „Efigii în filigran”, care, după destăinuirile autorului, nu este ultima, al cincilea volum fiind deja în parte structurat.

„Am început să adun materialele pentru acest volum imediat după lansarea celui de-al treilea, în toamna anului 2014. În carte se regăsesc şi oameni care ne-au părăsit, cum ar fi Ion Grigore sau Elena Greculesi, dar şi oameni venerabili din arta plastică bucovineană, cum ar fi Ana Candrea Constantin şi Adrian Bocancea, cărora li se adaugă tineri artişti, dar şi speranţe în acest domeniu”, a spus autorul.

Despre picturile realizate și expuse, Tiberiu Cosovan a ținut să adauge: ”În paralel cu activitatea de consemnare cu privire la ceea ce se întâmplă în domeniul artelor vizuale, s-a desfăşurat şi activitatea de weekend, de pictură, împreună cu Iosif Csukat, Iulian Dziubinschi, Gigi Robciuc şi ceilalţi, care s-au adăugat grupului independent Domino. Am avut mai multe şedinţe de lucru în aer liber în care s-au realizat majoritatea lucrărilor expuse, dar şi altele care nu au ajuns în expoziţie.”

Expoziţia va fi deschisă până pe 20 mai, dar cei doi pictori au promis că vor reveni şi cu alte opere în viitorul apropiat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tiberiu Cosovan şi Iosif Csukat au adus Bucovina pe simeze.
 Vizualizări articol: 1971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Tiberiu Cosovan şi Iosif Csukat au adus Bucovina pe simeze4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei