Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mai 2017 - Anul XXII, nr. 98 (6514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pe turnantă

Frenezie revoluţionar-proletară pentru a da bine la vizita preşedintelui Klaus Iohannis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vizita preşedintelui României Klaus Iohannis a pus pe jar autorităţile locale şi judeţene, care au făcut tot posibilul pentru ca locurile pe unde va trece şeful statului să arate impecabil. Pe undeva, această mobilizare a amintit de vizitele de dinainte de 1989, când oficialităţile din teritoriu se făceau luntre şi punte pentru a da bine în faţa şefului suprem.

Ieri, în zona centrală a municipiului Suceava zeci de muncitori de la Direcţia Domeniului Public din cadrul Primăriei Suceava munceau de zor pentru a schimba aspectul drumului pe care îl va parcurge preşedintele României.

Pentru toată lumea era evident că această mobilizare are o singură explicaţie: vizita celui mai important om al statului.

„Dar ce e cu mobilizarea asta? E pentru preşedinte? Da, da, da. Faceţi să fie frumos? De obicei noi facem să fie frumos, dar de data asta un pic peste program. Stăm până la 6 seara, deci mai mult decât de obicei”, e discuţia avută cu o femeie care lucra la schimbatul florilor din sensul giratoriu de la Cinema Modern.

Şi bărbaţii care se ocupau cu vopsitul bordurilor spun că s-a muncit peste program în această perioadă, chiar şi pe 1 Mai, când trebuia să fie zi liberă.

„Filmează, filmează, să nu se spună că nu se munceşte la Suceava, chiar şi până la 7 seara”, a fost replica unuia dintre muncitori.

Numărul mare de muncitori nu a trecut neobservat nici printre sucevenii care se aflau ieri, la orele prânzului, în zona centrală a municipiului Suceava.

„E impresionantă desfăşurarea asta de forţe, sper să fie în tot oraşul, nu doar în zona asta. Credeţi că are legătură cu vizita preşedintelui? Absolut, că la noi e o tradiţie, când vine cineva în vizită să se facă frumos”, a mărturisit unul dintre suceveni.

Concluzia a tras-o un alt sucevean, care a avut şi întrebarea, şi răspunsul la un loc: „Îi vorba să vină preşedintele? Ei, asta-i toată treaba”.

Iar faptul că s-a lucrat doar pentru traseul preşedintelui României este evident. Bordurile nu fost vopsite mai departe de drumul pe care îl va urma Klaus Iohannis, iar florile şi aranjamentele au fost lăsate în aşteptare pentru alte zone ale oraşului.

 

Asfaltare în faţa Mănăstirii Dragomirna

Iar pregătirile pentru a da bine la vizită nu s-au rezumat doar la municipiul Suceava, ci s-au extins şi în alte zone pe unde se preconizează că va ajunge preşedintele României.

La Dragomirna, de exemplu, mica parcare de la intrarea în curtea mănăstirii a suferit modificări substanţiale. Au fost montate borduri, iar ieri după-amiază urma să fie turnat asfalt, iar muncitorii au spus că au lăsat alte lucrări tocmai pentru a finaliza la Dragomirna totul în timp util.

„Avem mai multe (n.a. - lucrări în derulare), dar aici este urgenţa”, a concluzionat unul dintre muncitori.

Pentru oamenii din Dragomirna tot ceea ce se întâmplă este doar un nou episod de prost gust, de tipul celor pe care le-au mai văzut de-a lungul vieţii.

„Atât, când vine cineva se face treaba bună, că în rest nu face nimeni nimic. Trebuia făcut mai demult”, a spus un bărbat din Dragomirna.

Şi şoseaua de centură a fost primenită, iar parapetul metalic de protecţie a fost spălat mecanic de o maşină, poate pentru prima dată de la inaugurare.

Totuşi, prezenţa ziariştilor nu a fost pe placul celor de la Drumuri Naţionale, cu atât mai puţin întrebările adresate de aceştia.

„De ce se face curăţenie tocmai astăzi şi nu s-a făcut un an jumătate sau doi? Deci, fără autorizaţie nu mai aveţi voie să filmaţi”, a fost discuţia cu unul dintre cei care coordonau lucrările de curăţenie.

Concluzia vizavi de ceea ce se petrece acum în Suceava a tras-o un muncitor mai hâtru: „De ce nu-l plimbă, domnule, prin tot oraşul?”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Frenezie revoluţionar-proletară pentru a da bine la vizita preşedintelui Klaus Iohannis.
 Vizualizări articol: 7911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Frenezie revoluţionar-proletară pentru a da bine la vizita preşedintelui Klaus Iohannis3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei