Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 apr 2017 - Anul XXII, nr. 90 (6506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Brickenburg expo

Fascinanta lume a jocurilor LEGO, la Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei mici, dar şi cei mari sunt aşteptaţi începând de vineri şi până duminică, 23 aprilie, să descopere lumea fascinantă a jocurilor LEGO prin expoziţia Brickenburg Expo, de la Shopping City Suceava. Acolo vor putea să admire cele mai originale şi complexe construcţii LEGO, realizate din milioane de piese LEGO de membrii Asociaţiei Brickenburg.

Pe o suprafaţă impresionantă vor putea fi admirate machete originale de mari dimensiuni, cu elemente interactive precum trenuleţe, sonde de foraj sau camioane şi roboţi, dar şi seturi deosebite produse de-a lungul timpului de cel mai mare producător de jucării. Expoziţia este împărţită în patru segmente, piesa centrală fiind un peisaj urban compus dintr-o zonă rezidenţială de locuit şi o zonă industrială cu port şi vapoare.

A doua parte prezintă o scenă specifică Star Wars, dar şi un spaţiu cu maşini, mecanisme şi construcţii celebre, precum Tower Bridge din Londra.

O parte dintre construcţiile expuse la Shopping City Suceava au fost prezentate la evenimente internaţionale ale fanilor lego din Austria, Ungaria, Olanda, Danemarca sau Serbia, participând şi în diverse competiţii de gen.

Brickenburg este o asociaţie a fanilor LEGO din România recunoscută la nivel internaţional şi reprezentată în faţa grupului LEGO la nivel de ambasador.

„Am venit să arătăm un alt mod de a utiliza cărămizile LEGO, dincolo de simpla urmare a instrucţiunilor. Noi suntem o asociaţie de fani ai acestui joc, creăm în general din imaginaţie, care este mult mai complexă şi aduce lucruri mult mai frumoase decât ceea ce este propus. Lucrările acestea au fost admirate din sud-estul Europei până în extremul nord, iar acum pot fi văzute şi la Suceava. Pentru Suceava, special, am adus diverse scene din seria Star Wars, realizate de la colegii din Bistriţa, zona orăşenească, o lucrare care reprezintă muzeul etnografic, expusă din Viena până în Danemarca. Expoziţiile făcute de fani presupun întotdeauna surprize, încât zilele următoare vor descoperi şi alte surprize, precum reşedinţa lui Dracula”, a declarat Sever Alicu, ambasador al Asociaţiei Brickenburg pentru LEGO.

Realizarea unui proiect LEGO presupune foarte multă muncă, care poate dura săptămâni sau chiar ani, în cazul celor complexe, mai ales că acestea sunt făcute în timpul liber.

Asociaţia Brickenburg are ca scop cultivarea imaginaţiei, dezvoltarea deprinderilor practice şi încurajarea comunicării între vârste prin utilizarea sistemului LEGO.

 

Ateliere de joacă cu intrare liberă, pentru copii

Cea mai interactivă parte a expoziţiei sunt Atelierele de joacă cu intrare liberă, unde copiii se pot juca gratuit exclusiv cu piese de construcţie LEGOTM. Atelierele de joacă pun la dispoziţia copiilor piese lego, pentru ca aceştia să construiască individual sau în echipă pentru a-şi pune creativitatea în valoare.

În spaţiul de joacă pot avea acces în mod gratuit copiii cu vârsta peste 3 ani. Copiii cu vârsta între 3 – 5 ani vor intra împreună cu unul dintre părinţi pentru a fi supravegheaţi. Fiecare copil poate petrece în cadrul atelierului de joacă o oră pe zi. Evenimentul are loc în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică între orele 09:00 – 21:00, în zona magazinului Pepco.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fascinanta lume a jocurilor LEGO, la Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 2129 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fascinanta lume a jocurilor LEGO, la Shopping City Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei