Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 apr 2017 - Anul XXII, nr. 89 (6505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tensiuni

Acuzaţii „de hărţuire” şi „teroare”, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, la adresa directorului medical al instituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Discuţii aprinse şi şedinţe îndelungi, ieri, la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, între angajaţi, conducerea instituţiei şi liderii sindicali de la nivel naţional, aceştia din urmă fiind convocaţi pentru a dezamorsa tensiunile din interiorul SAJ. 

Ambulanţierii cer înlocuirea directorului medical Carmen Mihaela Abalaşei, cea care ar fi generat în interiorul instituţiei situaţii tensionate.

Mai mult, liderul Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa”,  Gheorghe Chiş, a menţionat că angajaţii de la Suceava se confruntă cu „atitudini neprofesioniste, necolegiale, de hărţuire şi teroare” din partea directorului medical al instituţiei. 

„Am venit la solicitarea colegilor de la Suceava pentru a soluţiona acest conflict care a evoluat foarte mult în ultimele luni. Lucrurile s-au acutizat, vorbim de răzbunări din partea directorului medical împotriva unor persoane care-şi susţin punctele de vedere, de ameninţări. Asta mi-au transmis colegii de la Suceava”, a declarat Gheorghe Chiş. Acesta a menţionat că a avut în luna decembrie o discuţie cu conducerea SAJ Suceava, solicitând să se găsească soluţii de comunicare şi să se respecte drepturile angajaţilor.

”Nu ne referim la drepturi salariale, aici nu sunt probleme, ci la atitudinea, modul de adresare faţă de personalul care lucrează în teren, în condiţii de stres. Cred că orice conducere a unui serviciu de acest tip trebuie să ajute la crearea unui cadru cât se poarte de cald, relaxat ”, a mai spus liderul sindical.

Chiş a mai povestit în cadrul unei conferinţe de presă că Mihaela Carmen Abalaşei îşi depăşeşte atribuţiile şi forţează personalul să lucreze pe ambulanţe care din punct de vedere tehnic au probleme.

 

Miting de la 11.00

Astăzi, de la 11.00, angajaţii care nu sunt în activitate vor participa la un miting prin care solicită înlocuirea directorului medical şi nominalizarea unei alte persoane în această funcţie, pentru a restabili o atmosferă de calm şi colaborare în cadrul instituţiei. Cei de la SAJ Suceava solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii pentru a face o altă numire în locul lui Abalaşei.

„Este un miting, nu o grevă şi nu va afecta activitatea angajaţilor. S-a votat în unanimitate să nu se mai tolereze abuzuri, nu mai există cale de întoarcere”, a mai transmis Chiş.

O altă nemulţumire care o vizează pe Abalaşei se referă la schimbările realizate în interiorul echipajelor de pe ambulanţe şi la ameninţările permanente cu schimbarea membrilor din echipe.

”Se bulversează echipajele. Colegii trebuie să fie compatibili, oameni care corespund şi pot lucra împreună, cu temperamente compatibile şi încredere. Schimbările duc la o scădere a performanţei în echipă până la acomodare. Se ameninţă cu amenzi, iar această stare de tensiune duce la scăderea eficienţei profesionale. În loc ca lucrurile să meargă în mai bine, sunt denaturate relaţiile”, a mai completat liderul sindical.

Carmen Mihaela Abalaşei este director medical, momentan cu titlu de interimat, de mai mulţi ani în cadrul SAJ Suceava.

Aceasta a fost chemată să ia parte la discuţiile ce au avut loc ieri între angajaţi şi o parte dintre membrii biroului executiv alFederaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa”, însă a refuzat.

SAJ Suceava are circa 350 de angajaţi, din care circa 250 sunt membri ai Sindicatului „Ambulanţa”.

 

Directorul SAJ a luat parte la discuţii

La şedinţa de ieri, de la sediul SAJ Suceava, dintre angajaţi şi membrii biroului executiv al Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa”, a fost convocat şi Alexandru Lăzăreanu, directorul instituţiei.

Discuţiile au fost ţinute departe de presă, însă potrivit unor informaţii, Lăzăreanu ar fi declarat că în cazul în care directoarea medicală va fi destituită, va părăsi şi el conducerea instituţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acuzaţii „de hărţuire” şi „teroare”, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, la adresa directorului medical al instituţiei.
 Vizualizări articol: 4060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Acuzaţii „de hărţuire” şi „teroare”, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, la adresa directorului medical al instituţiei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei