Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 apr 2017 - Anul XXII, nr. 88 (6504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Testare

Zi de alarmare cu sirene la Suceava, în cadrul unor exerciţii de simulare a dezastrelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cele 150 de sirene de alarmare existente în întreg judeţul Suceava au fost testate miercuri, în cadrul unui exerciţiu naţional de avertizare și alarmare în situaţii de protecţie civilă. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a vrut să verifice astfel într-o perioadă de patru zile, între 18-21 aprilie, modul în care autorităţile locale din întreaga ţară alarmează și avertizează populaţia în caz de calamitate.

 Acţiunea a demarat marţi, însă miercuri dimineaţă a venit rândul judeţului Suceava să declanșeze mecanismul de înștiinţare privind iminenţa producerii unor dezastre, fiind acţionate echipamentele de avertizare-alarmare a populaţiei din zonele afectate prin intermediul semnalelor acustice. Simulările în municipiul Suceava au început în jurul orei 10.15, când sirenele cu declanșare centralizată, acţionate din cadrul unui dispecerat, au lansat semnalul compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, un semnal care atenţiona populaţia în legătură cu producerea unei calamităţi naturale și dirijarea acesteia spre adăposturi. Premergător acestor semnale de atenţionare, o autospecială aparţinând Protecţiei Civile din cadrul Primăriei Suceava, având la bord personal din cadrul instituţiei și al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, a atenţionat acustic populaţia prin intermediul megafoanelor, asupra faptului că ”Acesta este un exerciţiu” și oamenii trebuie să rămână calmi în locurile în care se află. În afara sirenelor de atenţionare acţionate centralizat, în cartiere precum Obcini, George Enescu sau Burdujeni, oameni din cadrul ISU Suceava și al Protecţiei Civile au pornit la faţa locului sirenele cu acţionare manuală, verificând în același timp funcţionarea lor. Întregul exerciţiu s-a încheiat în jurul orei 11.00, când semnalele au răsunat din nou pentru aproximativ două minute, anunţând încetarea exerciţiului. La finalul acţiunii urmează o centralizare a rezultatelor înregistrate și un bilanţ care se va întocmi la nivelul IGSU, în București.

În judeţul Suceava sunt la această oră 150 de sirene de alarmare publică în cazul unor dezastre, 38 dintre acestea fiind în funcţiune doar în municipiul Suceava. Acestea pot fi acţionate local sau centralizat, prin intermediul dispeceratelor, iar menţinerea în stare de funcţionare și operativitate a acestui sistem de alarmare revine autorităţilor publice locale și este verificată periodic de reprezentanţii ISU.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zi de alarmare cu sirene la Suceava, în cadrul unor exerciţii de simulare a dezastrelor.
 Vizualizări articol: 2696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zi de alarmare cu sirene la Suceava, în cadrul unor exerciţii de simulare a dezastrelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei