Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 apr 2017 - Anul XXII, nr. 87 (6503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Impact grav

Accident cu opt răniţi după ce un şofer inconştient a depăşit o coloană de maşini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O depăşire inconştientă efectuată de un şofer în vârstă de 34 de ani din Suceava putea să aibă urmări dintre cele mai grave. În prima zi de Paşte, duminică, 16 aprilie, pe drumul naţional DN 17, între Stroieşti şi Şcheia, s-a petrecut un accident de circulaţie soldat cu opt răniţi. Maşina care a provocat accidentul a ars ca o torţă şi doar intervenţia promptă a celorlalţi şoferi aflaţi în trafic a dus la evitarea unei tragedii de proporţii. Practic, şoferul care a provocat coliziunea şi fiul acestuia, de numai 5 ani, au fost scoşi în ultima clipă din maşina care începuse să ardă.

Accidentul s-a produs cu puţin înainte de ora 21.00. Martorii au povestit cum s-a întâmplat totul şi consideră că singurul vinovat este şoferul unui autovehicul marca Opel Corsa, care se deplasa dinspre Gura Humorului spre Suceava şi care a efectuat o depăşire într-un loc unde această manevră este interzisă.

„Mergeam spre Stroieşti la socrul meu care e pe masă şi domnul acela, cu maşina mică, a depăşit vreo 4-5 maşini pe linie continuă şi a intrat în mine”, a povestit Costel Ududec, bărbatul care conducea maşina lovită de şoferul imprudent.

Ceilalţi şoferi care au fost de faţă spun că impactul putea fi evitat cu ceva prezenţă de spirit din partea celui vinovat.

„Ăla cu pasatul alb a tras în dreapta, băiatul din faţa mea a frânat şi i-a făcut loc, dar probabil s-a panicat şi a intrat frontal (n.r. în autoturismul VW Passat de pe sens opus)”, a arătat Dan Munteanu, unul dintre martorii accidentului de duminică seară.

Şi poliţiştii consideră că accidentul s-a petrecut din vina lui Mihai Daniel Manoliu, şoferul autoturismului marca Opel Corsa.

„Între localităţile Stroieşti şi Şcheia şoferul s-a angajat, pe un segment de drum cu indicatorul depăşire interzisă, într-o depăşire neregulamentară a unei coloane de maşini şi a lovit frontal un autovehicul care circula regulamentar dinspre Suceava spre Gura Humorului”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

 

Luptă contracronometru pentru salvarea oamenilor din maşina în flăcări

Clipele de coşmar au survenit imediat după impactul dintre cele două autoturisme. La scurt timp după ce a lovit autovehiculul marca VW Passat care venea din sens opus, autoturismul Opel Corsa a luat foc. Patru din cei şase pasageri au reuşit să iasă, dar şoferul şi fiul acestuia în vârstă de 5 ani erau încă în maşină şi riscau să fie carbonizaţi de vii.

Norocul lor a fost acela că ceilalţi şoferi s-au mobilizat exemplar şi au reuşit în ultimul moment să-i extragă din maşină.

„S-a văzut o scânteie, nu a fost din prima o flacără şi asta ne-a dat timp tuturor care eram în coloană să aruncăm tot, stingătoare, iar mulţi oameni au fugit de mult mai în spate. Când s-a văzut că nu se poate stinge focul, trei bărbaţi viteji au rupt portiera şi l-au scos pe şofer, iar între timp toţi ceilalţi au ieşit”, a mărturisit Vlad Cantureanu.

Pentru a-l putea scoate pe şoferul imprudent dintre fiarele contorsionate, oamenii aflaţi în zonă au fost nevoiţi să taie şi centura de siguranţă care se blocase, iar pe copilaş l-au recuperat dintre scaunele din spate, acolo unde a rămas după impact.

În final, la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au ajuns toate cele opt persoane aflate în cele două maşini: şase din Opel Corsa şi două din VW Passat.

„Dintre toţi doi sunt în stare mai gravă, unul este în comă intubat, celălalt este un copil de 5 ani cu un traumatism toraco-abdominal, iar restul pacienţilor au fracturi de membre sau toraco-abdominale mai uşoare”, a menţionat medicul Dan Teodorovici, din cadrul UPU Suceava.

Traficul rutier pe DN 17 a fost întrerupt duminică seară zeci de minute, iar înainte de a permite reluarea circulaţiei reprezentanţii ISU Suceava au spălat carosabilul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident cu opt răniţi după ce un şofer inconştient a depăşit o coloană de maşini.
 Vizualizări articol: 7564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accident cu opt răniţi după ce un şofer inconştient a depăşit o coloană de maşini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei