Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 apr 2017 - Anul XXII, nr. 76 (6492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Greu de controlat

Pasarela Iţcani, transformată în groapă de gunoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

„Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul” - cam asta se întâmplă şi la Iţcani, unde o porţiune de teren, situată chiar în centrul cartierului, a fost transformată în groapă de gunoi.

La intersecţia străzilor Gheorghe Doja cu Grigore Alexandru Ghica, chiar sub pasarela reabilitată recent, impresionante mormane de gunoi se revărsau în stradă, purtate de vânt sau de curentul provocat de maşinile care trec pe acolo continuu.

Pe porţiunea ce separă cele două străzi sunt amplasate câteva buncăre de gunoi, care sunt golite periodic de firma de salubrizare menajeră care are în grijă acest cartier.

Numai că, pe lângă resturile menajere, unii au adus acolo fel de fel de resturi, de la cele vegetale, rezultate în urma curăţeniei de primăvară, în gospodăriile proprii, până la deşeuri din construcţii, trântite toate, de-a valma, pe jos. Rezultatul – o groapă de gunoi în miniatură, în mijlocul cartierului, spre disperarea celor care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea acolo.

„Este un motiv de îngrijorare pentru toţi locuitorii din cartier, pentru că pe aici trecem cu copiii la şcoală, spre serviciu, casă, cumpărături. Nu este prima oară când se întâmplă aşa. Periodic vin unii să depoziteze gunoiul sub pasarelă. Acum e şi curăţenia de primăvară... Cei de la Diasil vin de două ori pe săptămână pe la case să ridice gunoiul, într-o zi pentru cel menajer şi în alta pentru alte tipuri de deşeuri. Probabil că anumite persoane s-au văzut depăşite de cantitatea de gunoi şi au venit să-l depoziteze aici. Problema este că bate vântul şi împrăştie peste tot mizeria de aici. Iţcani nu este o groapă de gunoi, ci un cartier al oraşului Suceava”, a spus Marius Mariţanu, unul dintre cei care au reclamat situaţia atât la Primăria Suceava, la firma de salubrizare, cât şi la Garda de Mediu.

Problema e că tot oamenii din cartier au transformat acea zonă în groapă de gunoi şi continuă să o facă, în ciuda eforturilor care se fac pentru a descuraja asemenea practici.

Chiar săptămâna trecută, de două ori, marţi şi joi, zona transformată în groapă de gunoi a fost curăţată complet de firma de salubrizare.

În weekend, mormanele de gunoaie au reapărut, mai mari şi mai vizibile.

„Vina este a omului. Spunem că suntem europeni, dar departe de aşa ceva. Săptămâna trecută au făcut curat cei de la Diasil, au ras tot, în două zile era la fel ca azi. Dar şi Poliţia ar trebui să intervină, să nu dea voie să se arunce aici orice, oricum. Maşina de gunoi merge la case să ridice deşeurile, pentru asta plătim taxă de salubrizare, de ce vin unii să le arunce aici, în mijlocul cartierului?”, spune indignat şi Silviu Gorniciuc, care lucrează la câţiva paşi de groapa de gunoi improvizată sub pasarelă.

 

Curăţenie totală, dar pentru cât timp?

De cum problema de la Iţcani a fost semnalată la primărie şi la firma de salubrizare, luni dimineaţă, o echipă de la Diasil cu mai multe utilaje a venit la fala locului, întreaga cantitate de gunoi fiind încărcată şi dusă la reciclare, iar apoi la depozitare.

Toate mizeriile răspândite pe laterale au fost strânse, zona fiind lăsată curată. Dar pentru cât timp? Pentru că, după cum o spuneau chiar unii dintre cei care treceau pe acolo, mulţi dintre locuitorii cartierului se feresc să scoată gunoiul la stradă, în zilele când vin maşinile să-l ridice, de teamă să nu fie puşi la plată suplimentar, alţii vor să scape rapid de gunoi, atunci când au făcut ei curat, iar o altă categorie nici nu ştie când trece maşina de gunoi pe la poartă.

Pentru unii e mult mai uşor să meargă să-l arunce acolo, sub pasarelă, cum făceau şi înainte, fără să le pese că mizeria de acolo se răspândeşte în toate direcţiile sau că acea groapă de gunoi, din mijlocul cartierului, nu doar că nu dă deloc bine, dar ar putea fi şi un focar de infecţii, mai ales acum, când vine vara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pasarela Iţcani, transformată în groapă de gunoi.
 Vizualizări articol: 3435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pasarela Iţcani, transformată în groapă de gunoi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei