Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 feb 2017 - Anul XXII, nr. 44 (6460)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Salvat la timp

Un copil de 4 ani a hoinărit pe câmpuri o noapte întreagă, căutat de 120 de persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dispariţia de acasă a unui copil de 4 ani din satul Zahareşti, comuna Stroieşti, a pus pe jar poliţişti, jandarmi, lucrători ai ISU, poliţişti de frontieră şi voluntari, care l-au căutat o noapte întreagă. Peste 120 de persoane au scotocit zona de unde plecase copilul, aceştia folosind inclusiv camere de termoviziune şi câini de urmă pentru localizarea micuţului dispărut. Într-un final, copilul a fost găsit abia a doua zi, de către proprietarul unei stâne aflate la circa 8 kilometri de locul în care copilul fusese văzut ultima dată.

 

Copilul a dispărut după-amiază, însă părinţii au anunţat poliţia după ce s-a întunecat afară

Totul a început joi după-amiază, în jurul orei 16.00, când copilul de 4 ani, care locuia împreună cu bunica sa, a ieşit în faţa porţii, unde se aflau mai mulţi copii care se jucau. Acesta s-a depărtat încet de ceilalţi copii, în timp ce se juca cu un căţel, şi nu a mai fost de găsit. La început cei din familie şi vecinii l-au căutat la casele din jur. Totul a fost în zadar, micuţul parcă intrase în pământ.

Pe măsură ce timpul trecea, au început să se panicheze tot mai tare, iar odată cu lăsarea întunericului, au sunat disperaţi la 112, anunţând dispariţia copilului. O vecină care a participat la căutări ne-a povestit: ”Noi l-am căutat ieri devreme toţi. După ce am văzut că nu-l găsim, am anunţat să vină poliţia, că ne-am dat seama că se întunecă şi noi nu-l mai găsim. A fost frig, dar dacă nu a plecat niciodată de acasă, nu ne-am gândit că nu-l găsim. Până la urmă au venit şi poliţia, şi jandarmeria cu câinii şi au tras câinii spre stână acolo, spre locul unde a fost el.”

 

Peste 120 de oameni l-au căutat pe copil noaptea întreagă

La locul dispariţiei băiatului s-au adunat peste 120 de oameni, care au început să-l caute. Jandarmi, lucrători ai ISU, poliţişti de frontieră şi voluntari, sub coordonarea poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Suceava, au  căutat timp de 12 ore copilul dispărut, folosind inclusiv camere de termoviziune şi câini special antrenaţi pentru căutarea de persoane.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei sucevene, ne-a declarat: ”Peste 120 de persoane, poliţişti, angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, dar şi voluntari, au desfăşurat în timpul nopţii o amplă activitate de căutare a unui minor dispărut în zona comunei Stroieşti. Poliţiştii au fost informaţi în jurul orei 19.30 cu privire la faptul că un minor în vârstă de doar 4 ani a dispărut din proximitatea casei, locul în care se juca. Copilul a fost văzut ultima dată în jurul orei 15.00, însă părinţii au efectuat mai întâi căutări pe cont propriu, sesizând poliţia abia la patru ore de la eveniment.” După o noapte întreagă de căutări, copilul era de negăsit.

 

Un cioban care a auzit câinii lătrând l-a văzut pe băiat în apropierea stânei

După o noapte de căutări, dimineaţă, în jurul orei 8.00, un cioban de la o stână situată la circa 8 km depărtare de locul dispariţiei a auzit câinii lătrând. Când s-a uitat, a văzut copilul în apropierea stânei. A sunat la 112, iar copilul a fost preluat de o ambulanţă. Era ud, iar temperatura corpului scăzuse la 34 de grade Celsius, aproape de hipotermie. Un miracol, spun salvatorii, deoarece în noaptea care trecuse temperaturile au fost în jur de 0 grade. Se pare că băieţelul a dormit pe câmp, cu căţelul în braţe.

În urma unui apel la 112, copilul a fost preluat de o ambulanţă. ”În jurul orei 09.07 am fost sunaţi pe 112 că a fost găsit în zona satului Frumoasa. S-a deplasat o ambulanţă, iar poliţia a predat un copil care era ud, murdar şi cu o temperatură centrală destul de mică, 34,7 grade Celsius. A fost preluat de asistentul de pe ambulanţă şi dus la Spitalul Judeţean, unde a fost predat în condiţii bune”, ne-a declarat Alexandru Lăzăreanu, medic la ambulanţă. Bunica copilului ne-a spus: ”El de vorbit vorbea, nu era lovit, bine că l-am găsit, Doamne, viu! Mă gândeam că îl găsesc mort, după o noapte de asta să stea...”

 

Băieţelul a rămas internat în spital, iar cei de la Protecţia Copilului au deschis o anchetă socială

Copilul a rămas internat în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Suceava, pentru a fi sub supraveghere. Starea medicală a micuţului este bună, nu prezintă urme de violenţă, fiind constatată doar o uşoară deshidratare. Toţi cei implicaţi în căutarea copilului se miră acum de modul în care acesta a rezistat unei nopţi de iarnă. ”Pentru mine este o surpriză cum a rezistat toată noaptea pe câmp, în ploaie şi vânt. Adulţii câteodată au probleme şi îi găsim în stare de inconştienţă, ori copilul era conştient şi doar speriat, dar bine că s-a terminat cu bine”, ne-a declarat impresionat medicul Alexandru Lăzăreanu.

Cei de la Protecţia Copilului au demarat şi ei o anchetă socială, pentru a stabili împrejurările exacte ale dispariţiei băieţelului. Din fericire, copilul a fost găsit la timp, nevătămat şi, după evaluarea medicală şi finalizarea anchetei sociale, se speră că se va întoarce la bunica sa, unde a avut domiciliul în ultimii ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil de 4 ani a hoinărit pe câmpuri o noapte întreagă, căutat de 120 de persoane.
 Vizualizări articol: 5879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un copil de 4 ani a hoinărit pe câmpuri o noapte întreagă, căutat de 120 de persoane5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei