Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2017 - Anul XXII, nr. 38 (6454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Concurs

“Iarna la săniuş”, la Cârlibaba

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada de iarnă şi cu zăpadă, elevii de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” din Cârlibaba au parte de cele mai frumoase ore de educaţie fizică. Lecţiile din sala de sport, care impun exerciţiile de încălzire şi cele prevăzute de programa şcolară, sunt completate cu cele de pe pârtia de schi, de pe derdeluşul pentru sanie sau de pe patinoar, unde cei mici sunt învăţaţi de profesorii de educaţie fizică şi sport primele elemente din aceste sporturi. Şi pentru că iarna se apropie de sfârşit, după o săptămână de vacanţă, în care cei mici s-au pregătit cum ştiu mai bine, în prima săptămână a semestrului doi, directoarea Şcolii Cârlibaba, prof. Manuela Ţăran, împreună cu învăţătoarea Ludmila Starciuc şi profesorii Cătălin Giorgel Odochian şi Dan Nichiceanu, cel care a pus la dispoziţia copiilor săniuţele, a organizat prima ediţie a concursului “Iarna la săniuş”, la care au participat elevii şcolii.

“Pe lângă dezvoltarea fizică, sportul, mişcarea în general, contribuie la o dezvoltare armonioasă a copiilor, formează spiritul de echipă şi de cooperare şi poate scoate în evidenţă pasiuni care pot duce spre performanţă. Am dorit să profităm de această iarnă, de zăpadă, să îi ajutăm pe copii să petreacă mai puţin timp în faţa calculatorului sau a televizorului şi să înveţe câte un pic din ceea ce înseamnă sporturi de iarnă. Bazinul Dornelor este o zonă din care au plecat sportivi care s-au remarcat în sporturile de iarnă, iar cei mici îi pot urma dacă sunt descoperiţi şi îndrumaţi de cadre didactice specializate”, ne-a spus monitorul de schi Cătălin Giorgel Odochian, profesor de educaţie fizică la Şcoala Cârlibaba. 

Concursul “Iarna la săniuş” a avut ca scop învăţarea copiilor să schieze sau să patineze, să-şi amenajeze o pârtie de săniuş siguri lângă casă, să socializeze, să se bucure de iarnă, de zăpadă. Cei mai merituoşi sanieri şi patinatori au fost răsplătiţi cu diplome.

Profesorii de educaţie fizică din zona de munte consideră că în două-trei săptămâni elevii dintr-o clasă sunt iniţiaţi în ceea ce înseamnă schiul de agrement. Pentru performanţă trebuie mai multă muncă, multă pregătire şi în primul rând sunt necesare aptitudini speciale de a face acest sport, performanţa fiind făcută în cluburile sportive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Iarna la săniuş”, la Cârlibaba.
 Vizualizări articol: 3103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
“Iarna la săniuş”, la Cârlibaba5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei