Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2017 - Anul XXII, nr. 28 (6444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accidente în lanţ

Nebunie pe E 85: un tir a intrat în coloana de maşini formată după ce un autoturism a răsturnat o ambulanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene incredibile s-au petrecut ieri, pe drumul european 85, la Dărmăneşti, unde, la interval de cinci minute, au avut loc două accidente, în legătură directă unul cu altul. În total au fost implicate şapte autovehicule, printre care o ambulanţă şi un tir. Primul accident s-a produs după ce un autoturism a intrat într-o ambulanţă, aceasta din urmă răsturnându-se. În scurt timp, dinspre Suceava s-a format o coloană de maşini. „Surpriza” a venit după circa cinci minute, când şoferul unui tir a intrat în plin în coloana oprită, patru autoturisme fiind avariate în acest impact. Cinci oameni au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava, însă doar unul avea răni mai grave.

 

Ambulanţă răsturnată după ce un şofer care consumase alcool a pătruns pe contrasens 

Primul accident s-a înregistrat la ora 13.03. O ambulanţă de la Rădăuţi venea spre Spitalul Judeţean Suceava, fără pacient, însă nu a mai ajuns. Maşina Serviciului de Ambulanţă Rădăuţi a fost lovită de un autoturism care circula dinspre Suceava şi care a pătruns pe contrasens.

Viorel Cazac, şoferul de pe ambulanţă, a relatat, în timp ce se afla la Spitalul Judeţean: „Eu veneam dinspre Rădăuţi spre Suceava să iau un pacient şi să-l duc la Rădăuţi. Domnul care a intrat în mine venea de pe contrasens, unul din faţa lui a pus o frână, iar el a frânat şi a intrat în tangaj. Maşina a trecut peste linia continuă şi a intrat direct în mine, iar după impact m-am răsturnat”.

Şoferul autoturismului care a pătruns pe sens opus, Mugurel Tcaciuc, din Dănila, era foarte confuz, iniţial declarând că circula în faţa ambulanţei. În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. O alcoolemie care se află sub limita penală, însă decisive vor fi rezultatele probelor biologice de sânge.

 

Şoferul tirului a declarat că a văzut târziu coloana din cauza ceţii

După fix 5 minute, la câteva sute de metri de locul primului impact avea să aibă loc al doilea accident.

Şoferul unui vehicul greu, care venea dinspre Suceava, a văzut târziu coloana de maşini oprită la primul accident şi nu a mai putut opri.

Adrian Robu, şoferul tirului, a declarat: „Circulam spre Rădăuţi, iar în faţa mea era coloană. Din cauză că era ceaţă am văzut târziu coloana şi nu am mai putut să opresc. I-am dat un şut primei maşini, după care a rezultat un carambol”.

Adrian Robu a evitat să spună cu ce viteză circula, declarând că era atent la trafic şi nu la vitezometru. Conform unor surse, aparatul tahograf a înregistrat că rula cu 85 de kilometri la oră. 

Prima maşină lovită a fost un Hyundai, în impact mai fiind antrenate alte trei autoturisme.

„A venit din spate un domn cu un tir, a intrat peste noi, nici nu ne-am dat seama ce se întâmplă’, a povestit unul dintre şoferii implicaţi.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava. Victimele au fost evaluate, iar cinci au fost duse la Spitalul Județean Suceava.

În urma accidentului în lanţ, cel mai mult a avut de suferit şoferul primului autoturism lovit de tir. Ieri după-amiază acesta era în investigaţii privind mai multe leziuni.

Celelalte patru persoane care au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava nu au necesitat internarea.

Toţi şoferii implicaţi în accident au fost verificaţi cu aparatul etilotest. Cu excepţia bărbatului din Dănila, care a pătruns cu autoturismul pe contrasens, toţi aveau alcoolemie 0.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nebunie pe E 85: un tir a intrat în coloana de maşini formată după ce un autoturism a răsturnat o ambulanţă.
 Vizualizări articol: 8309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nebunie pe E 85: un tir a intrat în coloana de maşini formată după ce un autoturism a răsturnat o ambulanţă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu țelină Este o mâncare foarte sănătoasă, revigorantă și aromată. Singurii care nu o vor iubi sunt cei ce nu preferă gustul special al țelinei. Rețeta e foarte veche, întâlnită în multe țări europene  și se crede că era consumată... Citeşte