Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 feb 2017 - Anul XXII, nr. 26 (6442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Manifestaţie de amploare

Mii de suceveni au ieşit şi aseară în stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Numărul sucevenilor care ies în stradă pentru a protesta faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă de modificare a Codului Penal a crescut de la o seară la alta, la manifestaţia de aseară ajungând la aproximativ 5.000, după unele estimări. După altele, în stradă s-au aflat aseară circa 2.000 de persoane.

La fel ca în serile precedente, protestatarii au pornit cu un nucleu de circa 200 de persoane care au venit, de la ora 18.00, în faţa Palatului Administrativ cu pancarte, vuvuzele, tobe şi portavoce, iar de aici au pornit în marş pe străzile municipiului Suceava, pe traseul: Palatul Administrativ, bulevardele Ştefan cel Mare, 1 Mai – Corneliu Coposu – Biserica Sf. Mina - bulevardul George Enescu – Catedrală – sediul PSD - esplanada Casei Culturii şi din nou Palatul Administrativ.

De ieri, potrivit unuia dintre organizatori, Alexandru Istrate, membru USR, protestele sunt autorizate până în data de 13 februarie, între orele 16.00-22.00, pe traseul menţionat.

Alexandru Istrate a spus că, mulţumită Jandarmeriei, această autorizaţie a fost obţinută şi a cerut manifestanţilor să strige alături de el „Jandarmeria, jos pălăria”.

Mai zgomotos faţă de primele două proteste, la marşul de aseară s-au scandat aceleaşi lozinci împotriva PSD şi împotriva lui Liviu Dragnea, cu invitaţii pentru suceveni de a ieşi la protest. ”Ieşiţi din casă / Dacă vă pasă”, ”Vrem justiţie / Nu corupţie”, ”În democraţie / Hoţii stau la puşcărie”, ”Dragnea nu fi trist / La Jilava au dentist”, ”DNA / Să vină să vă ia”, ”Noi la datorie / Voi la puşcărie”, ”Ţara se ridică / Ordonanţa pică”, ”Abrogaţi şi-apoi plecaţi”, ”Uniţi / Salvăm / Toată România” etc.

 

Oameni de toate vârstele şi foarte mulţi copii au fost aseară în stradă

Pe tot traseul, grupuri de oameni de toate vârstele cu steaguri tricolore sau cu pancarte aşteptau coloana de manifestanţi pentru a li se alătura, astfel încât în zona primăriei erau deja peste 1.000 de persoane. Marşul prin cartierul Obcini şi scandările entuziaste au convins numeroşi locuitori ai acestui cartier să iasă în stradă împreună cu cei care treceau pe sub geamurile lor, astfel că la trecerea spre bulevardul George Enescu primii manifestanţi erau în faţa magazinului Lidl, iar ultimii, departe, pe strada care urcă spre Biserica Sf. Mina, ocupând o bandă din carosabil şi trotuarul alăturat.    

Pe parcursul marşului s-au alăturat permanent alţi protestatari, astfel că în faţa sediului PSD de pe strada Meseriaşilor coloana de manifestanţi a ajuns, după unele estimări, la aproximativ 5.000 de oameni. Un cordon de jandarmi a blocat accesul către sediul PSD, dar asta nu i-a împiedicat pe oamenii din stradă să-şi strige nemulţumirile. De aici, au plecat spre Palatul Administrativ, unde erau aşteptaţi de alţi suceveni care au venit direct acolo, fără să mai parcurgă tot traseul prin oraş. În faţa Palatului Administrativ, protestatarii au strigat ”Hoţii, hoţii”, au spus în cor rugăciunea ”Tatăl Nostru”, au cântat Imnul de Stat, apoi au scandat sloganuri antiguvernamentale şi anti-PSD.

Nu au fost nici un fel de incidente, jandarmii şi poliţia au vegheat ca protestul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de suceveni au ieşit şi aseară în stradă.
 Vizualizări articol: 6333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Mii de suceveni au ieşit şi aseară în stradă5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei