Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2017 - Anul XXII, nr. 25 (6441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Revoltă

Protestele iau amploare în Suceava. Peste 2.500 de persoane au protestat în faţa Prefecturii şi au mărşăluit prin oraş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Protestele faţă de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea Codului Penal şi împotriva actualului Guvern şi partid de guvernământ au început să ia amploare în municipiul Suceava. Dacă în cursul zilei de miercuri pe străzile din Suceava au ieşit circa 1.500 de persoane, la protestul organizat aseară peste 2.500 de suceveni au venit pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă amintită anterior. Protestul a început în jurul orei 18:00, în faţa Palatului Administrativ, la chemarea făcută pe Facebook răspunzând iniţial câteva sute de persoane. La protestul de ieri sucevenii au venit cu vuvuzele, trompete, steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje împotriva actualei puteri, unul dintre protestatari aducând cu el şi o tobă pentru a ajuta la scandări. Pe pancartele aduse de protestatari se puteau citi mesaje precum ”Justiţie, nu corupţie”, „Ruşine! S-a legalizat hoţia”, „Dragnea, aşa aperi tu democraţia?”, „Aţi legalizat hoţia”, „România s-a trezit” sau „Fără amnistie, / În puşcărie”.

Deşi pentru ieri seară protestatarii nu au avut autorizaţie, jandarmii suceveni le-au asigurat escorta celor care au pornit în marş, pe trotuare, pe un traseu din centrul Sucevei, pe bulevardul principal, primărie, spital, Calea Obcinilor, bulevardul George Enescu, catedrala de pe Mărăşeşti, cinematograful Modern şi din nou în faţa Palatului Administrativ. Încă de la începutul protestului, sucevenii ieşiţi în stradă scandau mesaje antiguvernamentale şi anti-PSD, cum ar fi „Ceauşescu n-a murit, / Este Dragnea travestit”, „Mai am un singur dor, / Dragnea scriitor”, „În democraţie, / Hoţii stau la puşcărie!”, „Afară, afară, afară cu PSD din ţară!” sau „Uniţi salvăm România”.

În semn de solidaritate, şoferii care treceau pe lângă şirul de protestatari claxonau în permanenţă pentru a le arăta că sunt alături de ei. Pe măsură ce mergeau în marş, numărul protestatarilor a crescut considerabil, probabil şi de la îndemnul celor care deja participau la manifestaţie: „Dacă vă pasă, / Ieşiţi din casă!” sau „Nu staţi la ferestre, / Ieşiţi la proteste”. Numărul celor care au ieşit în stradă a crescut vizibil în cartierul George Enescu, acolo unde şirul de protestatari de pe trotuar ajungea din zona Curcubeul, până aproape de intersecţia cu str. Calea Obcinilor.

Şirul de protestatari s-a oprit în mai multe rânduri în faţa Palatului de Justiţie, a primăriei, pentru a scanda lozinci anti-PSD. Protestul a căpătat cea mai mare amploare în apropierea sediului PSD Suceava, din centrul municipiului, acolo unde sucevenii ieşiţi în stradă au umplut zona sensului giratoriu din apropierea Casei de Cultură. Accesul către sediul PSD Suceava a fost blocat de un cordon de jandarmi şi poliţişti, protestatarii scandând lozincile în faţa acestora fără a produce incidente. „Demisia!”, „Să vă fie frică, / Ţara se ridică”, „PSD, ciuma roşie!”, „Cine nu sare, / Nu vrea schimbare!”, au fost doar câteva dintre scandările care au venit din partea celor câteva mii de persoane care au ajuns în faţa sediului PSD din Suceava. După ce au protestat câteva minute în dreptul sediului social-democraţilor, sucevenii au revenit în faţa Palatului Administrativ, acolo unde au mai scandat mesaje antiguvernamentale şi anti-PSD până în jurul orei 21:00. La finalul protestului, câteva sute de persoane au revenit în apropierea sediului PSD pentru a continua să scandeze lozinci împotriva acestui partid. Şi de această dată accesul până în faţa sediului a fost restricţionat de un cordon de jandarmi, iar după câteva minute protestatarii s-au dispersat şi au plecat către case.

 

Duminică este anunţat un miting mai mare

Unul dintre principalii organizatori ai protestului, Alexandru Istrate, a remarcat, la rândul său, numărul mai mare de suceveni care au ieşit ieri seară în stradă. „Am continuat protestele pentru că nu am văzut nici o schimbare din partea Guvernului şi vom încerca să continuăm până când va fi abrogată acea ordonanţă de urgenţă. Ne dorim ca această seară să fie ultima, dar cu siguranţă nu se va întâmpla acest lucru la câtă nesimţire au”, a spus Alexandru Istrate.

El a remarcat faptul că deşi protestul nu a avut autorizaţie, forţele de ordine au asigurat siguranţa sucevenilor care au ieşit în stradă şi nu au fost înregistrate incidente. Alexandru Istrate a mai spus că mâine va solicita autorizaţie pentru organizarea unui protest de mari dimensiuni care va avea loc în cursul zilei de duminică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestele iau amploare în Suceava. Peste 2.500 de persoane au protestat în faţa Prefecturii şi au mărşăluit prin oraş.
 Vizualizări articol: 4989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Protestele iau amploare în Suceava. Peste 2.500 de persoane au protestat în faţa Prefecturii şi au mărşăluit prin oraş4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei