Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2017 - Anul XXII, nr. 9 (6425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

În plină iarnă

Confuzie şi şovăială în şcolile din Suceava, după ce Thermonet a sistat căldura în aproape tot municipiul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La mijlocul lui Gerar, mii de suceveni din cartierele Centru, Zamca, George Enescu, Obcini şi Areni au fost lăsaţi în frig şi fără apă caldă de o avarie produsă la magistrala de termoficare a oraşului.

Afectate au fost şi unităţile de învăţământ din cele cinci cartiere, în condiţiile în care foarte puţine şcoli au reuşit să-şi instaleze până acum centrale termice. Cu toate că sistarea căldurii şi a apei calde a fost o chestiune doar de câteva ore, a fost suficient cât să creeze confuzie în unităţile şcolare, în condiţiile în care acestea nu au fost anunţate de vreo avarie şi de reparaţia programată.

„Din păcate nu am primit nici o informaţie oficială, nici de la primărie, nici de la Thermonet. Noi am luat informaţia din presă abia miercuri seară. Era normal să fim informaţi pe cale oficială. Chiar vreau să ştiu ce se întâmplă mâine, mă vor suna colegii mei şi părinţii să întrebe”, declara ieri directoarea Şcolii Nr. 1 Suceava, Gabriela Mihai.

De altfel, mare parte dintre directorii unităţilor şcolare au aflat din presă de oprirea temporară a căldurii şi apei calde, iar câţiva s-au trezit, pur şi simplu, puşi în faţa faptului împlinit.

„Nu am fost informaţi de nimeni, acum aflu de la dumneavoastră. Caloriferele sunt călduţe încă”, ne-a spus în cursul amiezii directoarea Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava, Alexandra Jijie.

Altfel spus, cine a „răsfoit” internetul miercuri seară a aflat de avaria a cărei remediere nu mai suporta amânare până în zile mai călduroase. De cealaltă parte, cei care nu au urmărit mediul online au găsit joi caloriferele amorţite, fără a avea şi o explicaţie.

Cel puţin până în cursul amiezii temperaturile din sălile de curs au fost acceptabile, mai frig era pe holuri, la toalete şi în laboratoare. Iar cum mulţi părinţi nu au ştiut de incident, şi-au lăsat copiii să plece la şcoală în haine mai subţiri, deloc potrivite pentru ziua de ieri.

La Şcoala Nr. 1 Suceava, conducerea unităţii a luat decizia de a scurta programul elevilor cu o oră tocmai din cauza temperaturilor care continuau să scadă, mai ales în sălile de la etajul al doilea.

”Se simte o uşoară răcire. Până la ora 12.00 temperaturile au fost cele normale, ca urmare a faptului că peste noapte a fost căldură. Dar la ora asta resimţim scăderea temperaturilor, de aceea am hotărât ca toate orele să se termine astăzi la ora 13.00, în loc de 14.00, asta pentru că nu toţi copiii sunt îmbrăcaţi corespunzător, dar şi pentru că există diferenţă de temperatură între sălile de clasă şi holuri”, a subliniat directoarea Gabriela Mihai.

La Şcoala Nr. 4 Suceava, orele din laboratoare au fost transferate în săli mai călduroase, pentru a asigura confortul copiilor.

„Evident că pe scări, pe holuri e mai rece. Orele de astăzi din laboratorul de fizică le-am mutat într-o altă sală de curs”, a precizat Petronela Bobric, directoarea Şcolii Nr. 4 Suceava.

La Grădiniţa cu Program Normal Nr. 5 Suceava, temperatura din clase era acceptabilă, personalul renunţând să mai aerisească sălile dimineaţă, pentru a nu risipi căldura.

 

Norocoşii cu centrale termice

Au scăpat de grija termometrelor, a sălilor reci şi a operatorilor de termoficare iresponsabili şcolile şi grădiniţele cu centrale termice.

Au fost protejaţi în principal cei mici, mare parte dintre grădiniţe având centrale proprii pe gaz. Însă şi câteva şcoli (de exemplu Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava) au reuşit să-şi instaleze sisteme de încălzire, asigurând condiţii bune elevilor.

Din fericire, avaria la magistrala II de termoficare a fost remediată, căldura şi apa caldă revenind în caloriferele sucevenilor din sistemul centralizat joi seară.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Confuzie şi şovăială în şcolile din Suceava, după ce Thermonet a sistat căldura în aproape tot municipiul.
 Vizualizări articol: 4327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Confuzie şi şovăială în şcolile din Suceava, după ce Thermonet a sistat căldura în aproape tot municipiul3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei