Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 ian 2017 - Anul XXII, nr. 4 (6420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Victime multiple

Accident cu şase răniţi, după ce un BMW a intrat într-un microbuz cu pasageri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un accident rutier în urma căruia şase oameni au fost răniţi, însă care putea avea consecinţe dramatice, s-a petrecut ieri pe E85, la ieşirea din Suceava spre municipiul Rădăuţi. Un microbuz de călători de pe ruta Rădăuţi-Suceava a fost acroşat violent de un BMW condus de un tânăr, în urma acestui impact microbuzul mai rulând necontrolat în jur de o sută de metri şi oprindu-se într-un stâlp de pe contrasens. În microbuz erau şase oameni, cu tot cu şofer, printre ei două bătrâne şi doi minori, cu vârste de 14 şi 16 ani, însă din fericire nimeni nu a suferit leziuni grave.

Şase oameni au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, două dintre pasagere având traumatisme mai serioase, fără însă a le fi pusă viaţa în pericol. Norocul şi stăpânirea de sine a şoferului microbuzului par să fi fost factorii care au dus la evitarea unui accident mult mai grav. Asta în condiţiile în care ambele maşini au fost avariate serios.

 

Şoferul BMW-ului susţine că a evitat o altă maşină, care venea de pe centură şi nu i-a dat prioritate

Accidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 12.00, în dreptul intersecţiei E 85 cu şoseaua de centură a Sucevei.

Microbuzul VW, condus de Mihai Cojocaru, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Fălticeni, venea dinspre Rădăuţi. Şoferul s-a trezit brusc în faţă cu un autoturism BMW, care rula dinspre municipiul Suceava.

Şoferul microbuzului a relatat: „Autoturismul BMW mi-a ieşit în faţă, nu era în depăşire, ci a încercat să evite o altă maşină. Ca să nu intre în acea maşină a intrat în mine”.

Şoferul BMW-ului, Andrei Lazăr, în vârstă de 22 de ani, din comuna Todireşti, susţine şi el că a pătruns pe contrasens pentru a evita o maşină care venea de pe centură, din dreapta sa, al cărei şofer nu i-ar fi acordat prioritate.

 

Bucăţi din microbuz, inclusiv o roată, au lovit o altă maşină

Varianta şoferului care a pătruns pe contrasens este confirmată, în parte, şi de un al treilea şofer implicat în accident. Acesta circula în spatele microbuzului, iar maşina sa a fost lovită de componente din microbuz.

„BMW-ul venea dinspre Suceava, iar microbuzul era în faţa mea, mergea spre Suceava. Pe şoferul BMW-ului l-a incomodat ceva şi s-a băgat brusc pe contrasens.  A urmat impactul, iar pe mine au sărit piese din microbuz, inclusiv roata”, a declarat martorul.

 

Clipele de coşmar ale pasagerilor

După impactul violent cu BMW-ul, microbuzul a mai rulat necontrolat pe carosabil, intrând pe contrasens, apoi în rigola de la marginea drumului şi lovind uşor un stâlp. Spre norocul şoferului microbuzului şi al pasagerilor maşina nu a intrat în coliziune cu vreun alt vehicul de pe sens opus şi nici nu a ieşit în decor în viteză, caz în care probabil s-ar fi răsturnat.

Unul dintre pasagerii din microbuz, Ioan Semeniuc, din Milişăuţi, a relatat: „Şoferul microbuzului a redresat foarte bine după impact, veneau alte maşini de pe contrasens şi puteam să ne răsturnăm, să fie mai rău. Şoferul a stăpânit maşina şi până la urmă am intrat în stâlpul acela”.

Pe de altă parte, nu putem să nu remarcăm că este posibil ca microbuzul să fi avut viteză destul de mare, având în vedere cât a mai rulat după primul impact.

O altă pasageră, Domnica Varvaroi, a povestit, în timp ce se afla la Urgenţele Spitalului Judeţean, clipele de coşmar: „M-am ţinut şi eu strâns de o bară, în spate la şofer. M-am pălit de scaune, mă dor coastele, fruntea, pieptul şi un picior”.

 

Leziunile suferite de răniţi

Având în vedere că a fost vorba de un microbuz de transport persoane implicat într-un accident, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a activat Codul Roşu de Intervenţie. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de descarcerare, trei ambulanţe SMURD şi două de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Din fericire, Codul Roşu a fost dezactivat după o primă evaluare a victimelor.

Referitor la starea victimelor, medicul SMURD Dan Teodorescu a declarat: „La Spitalul Judeţean Suceava au ajuns şase victime, stabile, conştiente, majoritatea cu contuzii minore. Două dintre ele prezentau traumatisme cranio-cerebrale, de bazin şi torace, dar erau stabile hemodinamic”.

Tânărul care conducea BMW-ul a suferit doar o contuzie la cot, o adevărată minune, am putea spune, dacă ne uităm la cum arăta maşina după impact.

 

Poliţiştii vor verifica existenţa şoferului care nu ar fi acordat prioritate

Cei doi şoferi implicaţi în accident au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi continuă ancheta. Preliminar, cauza accidentului este pătrunderea pe contrasens a şoferului autoturismului BMW, însă poliţiştii urmează să analizeze imaginile video ale celor de la Secţia de Drumuri Naţionale, pentru a verifica existenţa şoferului care ar fi pătruns pe E 85, de pe şoseaua de centură, fără a se asigura. Dacă şoferul respectiv există şi va fi identificat, atunci acesta are o responsabilitate importantă privind producerea acestui accident.

O anchetă paralelă va demara şi Inspectoratul de Stat pentru Control în Transporturi Rutiere (ISCTR) Suceava. Inspectorii ISCTR urmează să stabilească în ce condiţii se făcea transportul de persoane şi dacă erau respectate toate normele legale, atât în ceea ce priveşte microbuzul, cât şi documentele de transport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident cu şase răniţi, după ce un BMW a intrat într-un microbuz cu pasageri.
 Vizualizări articol: 6593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Accident cu şase răniţi, după ce un BMW a intrat într-un microbuz cu pasageri3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei