Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2016 - Anul XXI, nr. 295 (6408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Teribilism plătit scump

Un tânăr mort, altul în stare critică, după o cursă nebună cu un BMW

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un autoturism BMW în care se aflau cinci tineri, care se întorceau de la o petrecere, a fost implicat într-un accident deosebit de grav, la intrarea în municipiul Suceava dinspre Rădăuţi. Unul dintre tineri a murit la spital, la câteva ore de la accident, din cauza leziunilor foarte grave suferite, în timp ce un altul era, ieri după-amiază, în stare critică, cu prognostic rezervat.

BMW-ul scăpat de sub control s-a răsturnat de mai multe ori pe carosabil, căzând pe o maşină care rula regulamentar şi apoi ajungând pe trotuar. La volan se afla un tânăr de 20 de ani, fără permis de conducere, iar în maşină mai era un frate de-al său. Cei doi fraţi au mai fost implicaţi într-un accident mortal în acest an, tot cu un BMW. Atunci, a murit cel mai mic frate al lor, în vârstă de 17 ani. Din păcate, cei doi nu par să fi înţeles nimic din drama prin care au trecut în luna februarie a acestui an.

 

Maşina s-a lovit de o bordură, s-a răsturnat pe carosabil şi a ajuns pe trotuar

Accidentul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.00, pe strada Grigore Alexandru Ghica din Suceava. Conform cunoscuţilor, cei cinci tineri se întorceau de la Cajvana, unde au fost la o petrecere la care s-a consumat alcool. BMW-ul a fost condus iniţial de un alt tânăr din grup, însă la întoarcere acesta l-a lăsat la volan pe Daniel Mândrilă, în vârstă de 20 de ani, care nu are permis de conducere.

Într-o curbă uşoară la dreapta, BMW-ul a fost scăpat de sub control de tânărul în vârstă de 20 de ani. Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului a rezultat că BMW-ul a pătruns pe contrasens, unde a acroşat o bordură. În urma impactului cu bordura, autoturismul s-a răsturnat pe carosabil de mai multe ori. BMW-ul a căzut şi peste capota unui VW Golf care circula regulamentar dinspre Suceava, ajungând în cele din urmă pe trotuar, răsturnat pe cupolă.

 

Cei doi oameni care au văzut moartea în faţă

Dacă BMW-ul ar fi căzut peste parbrizul autoturismului VW, cei doi tineri care se aflau în această maşină ar fi fost şi ei foarte probabil morţi.

„BMW-ul s-a răsturnat şi a venit răsturnat peste noi... ce să mai faci, ce să mai eviţi, avea viteză mare”, a relatat pasagerul din dreapta din VW.

Șoferul autoturismului VW era şi el în stare de şoc, conştient că moartea a trecut razant pe lângă el:

„Era să mor, cred că şoferul BMW-ului avea 120-150 de kilometri la oră înainte să se răstoarne”.

Având în vedere cum s-a produs accidentul şi unde a ajuns BMW-ul răsturnat, se poate spune că accidentul putea avea consecinţe cu mult mai dramatice. De altfel, şi faptul că trei dintre cei cinci tineri din BMW nu au suferit leziuni grave se datorează tot unui şanse formidabile. 

 

Un tânăr de 18 ani, mort, altul, de 20 de ani, în stare foarte gravă

Echipajele de la Detaşamentul de Pompieri Suceava ajunse la faţa locului au găsit patru tineri lângă BMW, toţi scoşi din maşină. Al cincilea, avea să se stabilească ulterior, Daniel Mândrilă, şoferul, nu a mai fost găsit la faţa locului.

Din păcate, doi dintre tinerii scoşi din maşină, probabil de ceilalţi, erau într-o stare foarte gravă.

Robert Păstru, în vârstă de 18 ani, din Sf. Ilie, avea multiple traumatisme craniene şi a intrat în stop cardio-respirator, fiind resuscitat de mai multe ori. El a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava cu diagnosticul preliminar comă gradul III, iar ieri dimineaţă a decedat. La Reanimarea Spitalului Judeţean Suceava a ajuns şi George Caşoschi, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Suceava. Acesta a fost găsit şi el lângă BMW.

Ieri după-amiază, acesta era în comă, la Reanimare, cu leziuni grave la cap. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor tânărului de a-şi reveni.

Ceilalţi doi pasageri din BMW au scăpat cu leziuni minore.

 

Alt frate Mândrilă la volan, alt accident mortal la începutul acestui an

Printre cei care au scăpat cu leziuni minore din accidentul din noaptea de duminică spre luni este şi Ștefan Mândrilă, în vârstă de 21 de ani, fratele celui care s-a aflat la volan şi cel care a provocat la rândul lui un accident mortal, în luna februarie a acestui an, tot cu un BMW.

Pe 10 februarie 2016, la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, un BMW scăpat de sub control, tot din cauza vitezei excesive, s-a zdrobit de un zid de beton, pilon din şantierul şoselei de centură. Atunci la volan s-a aflat Ștefan Mândrilă. În BMW se afla şi Daniel Mândrilă, cel care a provocat tragedia de acum. Un al treilea frate Mândrilă, Paul, în vârstă de 17 ani, a murit în urma accidentului din luna februarie.

Aşadar, fraţii Ștefan şi Daniel Mândrilă au scăpat din două accidente mortale, provocate pe rând de fiecare dintre ei. Trist este că inconştienţa crasă a acestora a dus la pierderea altor vieţi.

Maşina implicată în accidentul din februarie era a lui Robert Marian, fostul şef al Casei Judeţene de Pensii Suceava. Fraţii Mândrilă aveau un rând de chei de la maşina lui Robert Marian, din vremea în care erau în relaţii bune, şi au luat autoturismul fără a-i cere acordul.

 

Tânărul care ar fi fost la volan, prins aseară

Daniel Mândrilă, autorul accidentului de duminică noapte, a dispărut de la locul accidentului, înainte ca primele echipaje să ajungă la faţa locului. Pompierii militari l-au căutat iniţial în apropiere de locul accidentului, fiind luată în calcul varianta ca acesta să fie rănit şi să fi căzut. Zona a fost periată şi pe parcursul zilei de ieri, fără însă a fi găsit vreun indiciu.

Echipajele de poliţie mobilizate pentru a da de fugar au reuşit să-l prindă pe acesta aseară, în jurul orei 18.00. Tânărul se afla într-un apartament din Suceava, la un prieten. El a fost condus pentru audieri la Poliţia municipiului Suceava şi urma să fie introdus în arestul poliţiei judeţene în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Foarte probabil, astăzi Daniel Mândrilă va fi prezentat la Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta va răspunde pentru patru infracţiuni: ucidere din culpă, vătămare din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr mort, altul în stare critică, după o cursă nebună cu un BMW.
 Vizualizări articol: 9356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Un tânăr mort, altul în stare critică, după o cursă nebună cu un BMW3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .. trimis de
(20 dec 2016, 15:02:53
Stau sa ma întreb cât de inconștienți sunt părinți lui Mindrila, dupa ce sa întâmplat anul trecut cum naiba au ei acces din nou la masina. Doamne ferește. Condoleanțe familiei .
2.   ... trimis de
(20 dec 2016, 16:04:00
Trist...mor atat de multi tineri in accidente de masina din cauza vitezei si niciodata nu invatam din asta...pacat...anturajele strica mult,cum poti fi atat de inconstient???? Cum naiba sa vrei sa-ti pui viata in pericol???n-am sa inteleg niciodata asta ...nu vreau sa stiu prin ce trec parintii...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei