Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 dec 2016 - Anul XXI, nr. 285 (6398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Tigrul din oraşul nostru”

Prima reprezentaţie de stagiune a Teatrului „Matei Vişniec” are loc astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii sunt invitaţi astăzi şi mâine să păşească în lumea fascinantă a teatrului, prin intermediul primei producţii proprii a Teatrului Municipal „Matei Vişniec” din Suceava - „Tigrul din oraşul nostru”, realizată după un text al unuia din cei mai apreciaţi dramaturgi români contemporani, Gianina Cărbunariu.

Avanpremiera spectacolului are loc astăzi, de la ora 19.00, iar premiera – mâine, 9 decembrie, de la aceeaşi oră, în prezenţa autoarei.

„Fiind premiera primei producţii mari a teatrului sucevean, într-un oraş în care foarte multă vreme nu a existat teatru, am considerat că primul spectacol trebuie să fie unul de foarte bună calitate, din respect pentru comunitatea suceveană, care merită să aibă un teatru de care să fie mândră”, a spus Carmen Veronica Steiciuc, directorul Teatrului Municipal „Matei Vişniec”.

Distribuţia spectacolului “Tigrul din oraşul nostru” este formată din actorii Clara Popadiuc, Diana Lazăr, Cătălin Mîndru şi Cosmin Panaite.

„Este un spectacol extrem de interesant, care utilizează mijloacele specifice teatrului contemporan. Este un teatru al zilelor noastre, care sper să aducă bucuria reîntâlnirii cu arta teatrală adevărată”, a precizat directorul artistic al teatrului, Andrei Munteanu.

La conferinţa de presă de anunţare a premierei teatrale au fost prezenţi şi cei cărora li s-a încredinţat greaua misiune de a veni cu o piesă „cu greutate”, care să impresioneze.

„Am încercat să aducem un spectacol care să atragă publicul către teatru, cu ceea ce simt că este viu şi valoros în teatrul de azi. Spectacolul este un fals documentar despre un caz real, al tigrului care a fugit de la grădina zoologică din Sibiu în 2011. Acest periplu al tigresei prin oraş devine un fel de mit urban, fiind făcută o radiografie a societăţii prin prisma celor care se întâlnesc cu tigrul. Piesa vorbeşte despre relaţia noastră cu Noul – ceea ce ne scoate de pe traiectoria zilnică”, a spus regizorul Bobi Pricop.

Echipa de producţie a dat puţin cortina deoparte pentru a dezvălui câteva din surprizele pregătite spectatorilor în prima piesă a tânărului teatru sucevean.

„Este foarte important cum îşi începe un teatru nou activitatea. Încercăm să exploatăm noi zone. Experimentăm ceva ce se face pentru prima oară într-un teatru din România – crearea de spaţii scenice şi relaţionare cu actorii într-un mediu complet virtual”, a mărturisit scenograful Adrian Damian.

Pentru reprezentaţiile din 8 şi 9 decembrie, preţul unui bilet este de 25 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima reprezentaţie de stagiune a Teatrului „Matei Vişniec” are loc astăzi.
 Vizualizări articol: 1748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Prima reprezentaţie de stagiune a Teatrului „Matei Vişniec” are loc astăzi4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei