Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2016 - Anul XXI, nr. 280 (6393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Festivitate

Luminile de sărbătoare s-au aprins în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Festivitatea de deschidere a luminilor în bradul de Crăciun din centrul Sucevei a atras o mulţime de spectatori pe esplanada din faţa Casei de Cultură, unde au avut loc şi spectacolele dedicate Zilei Bucovinei.

Parada cu torţe a reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a fost un moment impresionant, urmărit cu mare plăcere de toţi cei prezenţi, care au făcut un culoar prin care să treacă zecile de reprezentanţi ai forţelor de ordine. Retragerea cu torţe a fost urmată la scurt timp de aprinderea luminilor în bradul de Crăciun din Centru.

La fel ca în ceilalţi ani, luminile din brad au fost aprinse de primarul Sucevei, Ion Lungu, dar acum împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

Numărătoarea inversă a început pe la ora 17.30, tonul fiind dat de primar, care a început să numere cu voce tare, acompaniat de o mulţime de suceveni, adunaţi în jurul bradului: 10, 9, 8....4, 3, 2, 1!

Aprinderea luminiţelor de sărbătoare în bradul de 12 metri şi în plasa de leduri montată peste o parte din esplanada centrală a fost întâmpinată de suceveni cu urale şi exclamaţii de bucurie, majoritatea celor prezenţi făcând poze cu decoraţiunile din jur, pentru a păstra o amintire a acestui moment, devenit o tradiţie, care are loc în fiecare iarnă, de 13 ani.

„Anul acesta am dat mai devreme startul evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă.  Dacă în ultimii 12 ani aprinderea luminilor de Crăciun în brad şi în oraş se făcea pe 1 Decembrie, acum am decis să o facem pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, care, pentru noi, sucevenii, este un eveniment deosebit de important”, a explicat primarul Ion Lungu.

„S-au aprins luminile în sufletele noastre, în Bucovina, de Ziua Bucovinei. E foarte frumos şi emoţionant. De astăzi dăm startul pregătirilor sărbătorilor de iarnă, pentru că timp de o lună şi jumătate în judeţul Suceava vor fi evenimente dedicate sărbătorilor iernii – Crăciun în Bucovina, Anul Nou şi sărbătorile pe rit vechi”, a spus Gheorghe Flutur, care a invitat cât mai multă lume să vină în Centru, la Târgul de Crăciun, pentru a servi vin fiert şi scrijele făcute pe plită.

Frumuseţea decorurilor de Crăciun din zona centrală a Sucevei a fost apreciată de cei prezenţi, care au rămas mai mult timp, la spectacol şi la brad, pentru a se fotografia alături de cei dragi. Din păcate, pentru o perioadă, luminile din brad au fost stinse, în vânzoleala din jur fiind atins unul dintre cablurile de alimentare cu energie electrică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luminile de sărbătoare s-au aprins în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luminile de sărbătoare s-au aprins în centrul Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei