Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2016 - Anul XXI, nr. 279 (6392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident grav în pădure

Un universitar de la Facultatea de Silvicultură a descărcat arma în piciorul unui coleg, la o vânătoare de mistreţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O partidă de vânătoare de mistreţi, organizată ieri pe Fondul de Vânătoare Nr. 46 Berchişeşti, s-a soldat cu un accident foarte grav. Unul dintre vânători a fost împuşcat în picior, de un coleg de stand, în urma unei erori de manevrare a armei. Glonţul a intrat în gamba piciorului stâng al victimei, un bărbat în vârstă de 61 de ani, producându-i o leziune severă, o fractură deschisă cu o puternică hemoragie. Starea bărbatului a fost agravată şi de faptul că a fost împuşcat într-o zonă accidentată, şi a ajuns greu la ambulanţa SMURD, după ce a fost transportat de colegi, pe o targă improvizată.

 

Cum s-a petrecut accidentul, conform primelor cercetări ale poliţiştilor

Incidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 14.00. Din primele cercetări ale poliţiştilor rezultă că vânătoarea de mistreţi era legală, fiind autorizată de către gestionarul fondului de vânătoare de la Berchişeşti, Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gura Humorului.

Neculai Marcel Flocea, în vârstă de 52 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un nume cunoscut în cadrul Facultăţii de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”Suceava, unde este şef de lucrări, cu titlul de inginer doctorand, se afla într-un grup de vânători care erau în poziţie de tragere, în stand. La un moment dat, bărbatul a vrut să tragă spre un tufiş unde a observat o mişcare.

Comisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că din primele cercetări ale colegilor săi rezultă că bărbatul în vârstă de 52 de a încercat să armeze şi să execute un foc în direcţia de vânătoare, moment în care arma s-a descărcat în piciorul bărbatul de 61 de ani, din standul vecin.

Vânătoarea se făcea cu arme cu glonţ, de calibru mare, pentru mistreţi, astfel că leziunea suferită de victimă nu avea cum fie altfel decât majoră.

 

Echipajul SMURD nu a putut ajunge la locul accidentului

Vânătorii au cerut ajutor prin numărul de urgenţe 112 şi au luat măsuri pentru a-şi ajuta colegul, improvizând un garou pentru a-i limita sângerarea. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, cu ambulanţă de terapie intensivă, însă maşina nu a putut ajunge până în locul unde a avut loc accidentul, la limita dintre Berchişeşti şi Ciprian Porumbescu.

Medicul Ionuţ Bîrsan, care s-a aflat pe ambulanţa SMURD, a relatat:

„Este vorba de un pacient cu o plagă împuşcată complexă, cu fractură deschisă la nivelul gambei, instabil hemo-dinamic, cu şoc hemoragic şi traumatic, stabil respirator şi conştient. Pacientul a fost adus de undeva din pădure, dintr-o zonă accidentată, unde nu am putut ajunge. Accesul a fost foarte greu, iar victima a fost adusă mare parte din drum de colegii săi, pe o targă improvizată”.

 

Pacientul, dus la Iaşi pentru o intervenţie chirurgicală complexă

Medicul a precizat că victima, Nelu Marişcaru, din Gura Humorului, a cooperat în măsura în care a putut, în condiţiile în care avea dureri foarte mari iar pierderea de sânge i-a vlăguit puterile.

După evaluarea preliminară, medicii de la Spitalul Judeţean Suceava au decis ca bărbatul să fie transferat la Spitalul “Sf. Spiridon”Iaşi. Fractura deschisă de la gambă, cu retenţie de glonţ, necesită o intervenţie chirurgicală complexă, cu o echipă de chirurgie vasculară de specialitate, chirurgie plastică şi ortopedie.

 

Poliţiştii urmează a cerceta în amănunt condiţiile în care se vâna

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi uz de armă letală fără drept. Poliţiştii specializaţi de la Serviciul Arme din cadrul IPJ Suceava au ridicat puşca cu care s-a tras, pentru a se face o expertiză. Pe parcursul anchetei poliţiştii vor trebui să stabilească în amănunt dacă partida de vânătoare a fost organizată legal din toate punctele de vedere, dacă cei care participau aveau cu toţii dreptul să fie acolo, dacă s-a făcut instructajul, dacă exista o persoană care a răspuns de organizarea vânătorii şi ce a făcut aceasta pentru a preveni un incident nedorit. Toate acestea sunt detalii importante, care fac diferenţa dintre o partidă de vânătoare sigură şi una în care pot apărea incidente regretabile şi chiar tragedii.

 

Un alt sucevean a fost împuşcat mortal la o vânătoare de mistreţi

Incidentul de ieri este al doilea accident grav care are loc la o vânătoare de mistreţi. 

O partidă de vânătoare care a avut loc în a patra zi a anului trecut, pe Fondul de vânătoare Nr. 9 Negrişoara, situat pe raza comunei Dorna Candrenilor, în satul Poiana Negri, s-a încheiat cu împuşcarea mortală a unuia dintre vânători. Atunci, victima a părăsit standul de tragere, îndreptându-se spre un mistreţ rănit. Din cercetările poliţiştilor a rezultat că un alt vânător, care nu a sesizat că bărbatul a părăsit standul, a tras spre un tufiş unde a observat o mişcare. Acolo nu era însă mistreţul ci celălalt vânător. Bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost împuşcat într-o zonă vitală şi a murit imediat.

Nu mai puţin de 15 persoane au fost trimise în judecată în acel dosar, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Practic, au fost trimişi în judecată, pentru diferite infracţiuni, toţi cei care au fost la acea vânătoare, care, au stabilit procurorii, a fost ilegală şi, pe deasupra, foarte prost organizată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un universitar de la Facultatea de Silvicultură a descărcat arma în piciorul unui coleg, la o vânătoare de mistreţi.
 Vizualizări articol: 9162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Un universitar de la Facultatea de Silvicultură a descărcat arma în piciorul unui coleg, la o vânătoare de mistreţi3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată libaneză cu pătrunjel (de post) Denumirea originală a acestui fel de mâncare simplă cu bulgur este ”tabbouleh” şi chiar dacă este un preparat libanez, în perioada de post este la mare căutare în restaurantele de pe la noi. Motivul este simplu: e o... Citeşte