Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 nov 2016 - Anul XXI, nr. 264 (6377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Marele Premiu

Trupa „Simbol” a Colegiului de Artă Suceava a câştigat trofeul Festivalului Naţional de folk ”Toamna baladelor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Formaţia „Simbol” a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava şi-a adjudecat trofeul celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare muzică folk ”Toamna baladelor”, eveniment care a reunit peste 100 de tineri concurenţi, iubitori ai genului din toată ţara. Festivalul concurs s-a desfăşurat la Bucureşti, în perioada 5-6 noiembrie.

Cea mai importantă distincţie a festivalului a revenit elevilor suceveni Edi Hanuseac (clasa a XI-a, voce şi percuţie), Cosmin Mariciuc (clasa a X-a, chitară şi voce), Oana Bunduc (clasa a X-a, vioară), Ştefan Lupu (clasa a XI-a, chitară) şi Daria Tofănescu (clasa a XI-a, flaut), membri ai grupului „Simbol”, coordonat de prof. Valentin Ianoş.

În cadrul competiţiei, tinerii artişti ai Colegiului „Ciprian Porumbescu” Suceava au interpretat piesele „România” şi „Puntea vieţii”.

„În total au fost 112 concurenţi din toată ţara, unii dintre ei foarte puternici, cu numere foarte bune. Totuşi, pot spune că Suceava şi Botoşani au avut prestaţii excelente. De exemplu, grupul <Noi Doi> din Dorohoi a fost foarte apreciat. Cât despre <Simbol>, elevii sunt excepţionali, iar piesele au fost foarte bine alese.

Au fost ore multe de repetiţie, circa patru săptămâni”, a arătat Valentin Ianoş.

Din juriul festivalului au făcut parte cantautori de folk consacraţi, jurnalişti şi profesori  – Mircea Vintilă, Ovidiu Mihăilescu, Eugen Cristea, Manuela Popescu, insp. Maria Ştefan, insp. Ştefania Călinescu, profesori de muzică - fiind prezidat de Maria Gheorghiu.

 

Alte premii obţinute de tinerii suceveni

La ediţia evenimentului din acest an, Suceava a mai fost reprezentată de grupul de folk „Floare de Colţ”, de la Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” Siret, dar şi de elevul Sabin Bărboi, din clasa a VII-a, acesta fiind recompensat cu premiul al III-lea la secţiunea Interpretare.

La secţiunea Creaţie, Cosmin Mariciuc s-a clasat pe prima poziţie cu piesa „Voi veni”, iar la Interpretare, la categoria sa de vârstă, a obţinut locul al III-lea cu piesa „Minte-mă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trupa „Simbol” a Colegiului de Artă Suceava a câştigat trofeul Festivalului Naţional de folk ”Toamna baladelor”.
 Vizualizări articol: 2200 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Trupa „Simbol” a Colegiului de Artă Suceava a câştigat trofeul Festivalului Naţional de folk ”Toamna baladelor”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei