Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2016 - Anul XXI, nr. 262 (6375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Foc pus

Incendiu în incinta fostei MES, provocat de doi tineri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu care a degajat mult fum şi gaze toxice a izbucnit ieri dimineaţă în hala mare din incinta fostei întreprinderi MES din municipiul Suceava, intervenţia pompierilor fiind una grea, în condiţiile în care în interior se aflau doi tineri, din care unul era intoxicat cu fum şi a fost găsit în stare de semiinconştienţă. Tânărul a fost salvat de pompieri, care au constatat că în incinta în care se afla acesta era deja o mare cantitate de fum, iar dacă ei ar mai fi întârziat câteva minute victima nu ar fi supravieţuit. Incendiul a fost provocat de cei doi tineri, care au declarat că sunt persoane fără adăpost şi voiau să se încălzească. Anchetatorii au găsit incendiate mai multe cabluri şi materiale plastice, fiind luată în calcul şi varianta incendierii cablurilor în căutare de cupru care să fie valorificat ulterior la centrele de colectare.

Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 8.40. La faţa locului s-au deplasat pompierii de la Detaşamentul Suceava, cu două autospeciale cu apă şi o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. Aceştia au găsit un incendiu mocnit, care însă se manifesta prin degajări de fum pe o suprafaţă mare.

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a declarat: „La faţa locului pompierii militari au constatat că ardeau clădiri de birouri pe 500 de mp. Focul ardea mocnit, ardeau materiale plastice care degajau fum şi gaze toxice, iar în interior era o persoană care era intoxicată cu fum”. El a explicat că pompierii au format mai multe echipaje de căutare-salvare, care au intrat în zona cu grad ridicat de risc cu echipament de protecţie specific.

Tânărul scos din zona în care ardea a fost preluat de echipajul SMURD. După ce i s-a acordat primul ajutor medical de urgenţă, acesta şi-a revenit şi a comunicat cu salvatorii. Tânărul are 19 ani este din Ostra şi a declarat că este persoană fără adăpost. El a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost evaluat de medici. Tânărul era în stare bună, cu diagnostic de intoxicaţie, fără a avea urme de arsură pe corp.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. 

La faţa locului au ajuns şi poliţişti, care au demarat cercetări şi l-au audiat pe celălalt tânăr aflat la faţa locului.

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere şi continuă ancheta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu în incinta fostei MES, provocat de doi tineri.
 Vizualizări articol: 3677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Incendiu în incinta fostei MES, provocat de doi tineri3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei