Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 oct 2016 - Anul XXI, nr. 248 (6361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lucrări în desfăşurare

Teren de sport modern, cu gazon artificial şi tribune, pentru cei aproape 1.000 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 10 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Practicarea sportului în aer liber reprezintă la Suceava un adevărat act de curaj, asta pentru că bazele sportive ale şcolilor din municipiu nu au fost considerate priorităţi ale autorităţilor locale.

Însă lucrurile dau semne că se vor schimba, pentru unele investiţii de modernizare a terenurilor de asfalt, ciuruite şi degradate, fiind tăiată deja panglica, iar altele aflându-se în plină desfăşurare.

La Școala Gimnazială Nr. 10 din cartierul Burdujeni, din primăvara anului viitor, cei aproape 1.000 de elevi ai unităţii se vor bucura de un teren multifuncţional, modern, cu gazon artificial, cu tribune de peste 100 de locuri şi supraveghere video.

Lucrările au început în luna septembrie, urmând ca investiţia să fie finalizată în luna martie a anului următor.

„Va fi un teren de fotbal, baschet şi handbal, unde copiii şi profesorii vor putea desfăşura în condiţii mult mai bune orele de educaţie fizică. Noi, an de an, am solicitat modernizarea terenului de asfalt, doar că fiind mari costurile, iar cerinţele şcolilor fiind multe, s-a tot amânat. S-a luat decizia construirii unui nou teren, o investiţie absolut necesară, mai ales că noi încă nu avem o sală de sport”, a explicat Dumitru Chiuariu, directorul Școlii Nr. 10 Suceava.

Acesta a mai menţionat că pe durata lucrărilor, elevii vor avea alte spaţii puse la dispoziţie pentru desfăşurarea orelor de sport, respectiv alte două terenuri mai mici şi o sală de sport din incinta şcolii.

”Avem trei spaţii unde elevii desfăşoară orele de educaţie fizică, respectiv două terenuri libere şi o sală de sport improvizată într-o sală de clasă, cu spaliere, aparate pentru sărituri, saltele, o sală pentru gimnastică. Sperăm ca în 2, 3 ani să avem şi o sală de sport, ar fi neapărată nevoie. Un studiu de fezabilitate este făcut în acest sens”, a mai arătat Chiuariu.

 

Părinţii ar fi vrut terenul gata la începutul anului şcolar

Odată lucrările demarate, corul nemulţumiţilor nu a întârziat să se facă auzit, câţiva părinţi contestând perioada aleasă pentru modernizarea terenului, menţionând că aceasta ar fi trebuit făcută în lunile de vară, când starea vremii era un aliat al constructorului. Mai mult, aceştia ar fi vrut ca terenul să fie dat în folosinţă odată cu începerea şcolii, considerând că în prezent zona de şantier este o capcană pentru elevii care se pot accidenta acolo.

Dumitru Chiuariu a explicat că lucrările sunt contractate de Primăria Suceava, arătând că „tot ce înseamnă investiţii, lucrări, plată, termene, contractare, licitaţii nu ţine de noi, ci sunt făcute de Primăria Suceava. După ce s-a finalizat terenul cu suprafaţă elastică şi nocturnă de la Școala Gimnazială Nr. 8, s-a început aici. Noi suntem mulţumiţi că se va face această modernizare. Lucrările sunt supravegheate, astfel ca elevii să fie în siguranţă, ritmul de lucru este unul bun, iar rezultatul va fi unul pe măsură”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teren de sport modern, cu gazon artificial şi tribune, pentru cei aproape 1.000 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 10 Suceava.
 Vizualizări articol: 3711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teren de sport modern, cu gazon artificial şi tribune, pentru cei aproape 1.000 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 10 Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei