Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2016 - Anul XXI, nr. 246 (6359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nepăsare

Canionul de lângă aeroport a luat proporţii, după ce a fost lăsat în voia sorţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mărimea canionului format în preajma Aeroportului „Ştefan cel Mare” de la Salcea a crescut în ultimele zile din cauza ploilor abundente căzute timp de o săptămână în zona Sucevei. Zeci de metri cubi de pământ s-au prăbuşit din malurile canionului, accentuând erodarea solului, după ce în ultimele aproape cinci luni de la apariţia craterului imens autorităţile nu au reuşit să pornească nici un fel de lucrări de refacere a scurgerii şi de reabilitare a terenului luat de ape.

Problemele au apărut în preajma aeroportului în timpul ploilor torenţiale din lunile mai-iunie ale acestui an, atunci când apele pluviale adunate în zona pistei aeroportului au creat un torent puternic, dirijat printr-o singură gură de deversare. Torentul puternic de ape pluviale cobora printr-un vechi şanţ de scurgere placat cu piatră, cu lungime de vreo sută de metri, după care îşi continua curgerea printr-un şanţ de pământ, până în pârâul Salcea, numit şi Erchei. Apele lăsate să se scurgă singure au săpat, în numai două săptămâni de ploi torenţiale, un adevărat canion de dimensiuni impresionante. Pe o lungime de aproape 250 de metri, pământul luat la vale a creat o imensă gaură cu o lăţime de peste 10 metri şi o adâncime ce depăşeşte în unele locuri 15 metri, dimensiunea hăului crescând de la o zi la alta. Aluviunile cărate de ape în timpul ploilor de vară au inundat grădinile din peste 20 de gospodării din oraşul Salcea. Apa amestecată cu nămol a ajuns să aibă jumătate de metru adâncime peste terenurile agricole, distrugând recoltele oamenilor.

 

După luni de zile de la eroziune, soluţia de rezolvare a problemei se lasă aşteptată

După aproape cinci luni de zile de la formarea marelui canion în preajma aeroportului, se aşteaptă încă o soluţie la problema scurgerii pluviale de pe aeroport. Reprezentanţii Primăriei oraşului Salcea au trimis din vară o adresă Prefecturii Judeţului Suceava, în care apar toate informaţiile şi imaginile legate de cele petrecute în zona aeroportului în timpul ploilor, adresă la care se aşteaptă şi acum un răspuns. Viceprimarul oraşului Salcea, Constantin Brânzei, vede o soluţie de rezolvare a problemei şi spune că reprezentaţii aeroportului sunt cei în măsură să o pună în aplicare: ”Dacă era un şanţ betonat până la nivelul pârâului nu se ajungea la eroziunea asta a solului. Soluţia ar fi tot un asemenea şanţ betonat, cu nişte camere de cădere a apei, trei sau patru până în vale, care să mai domolească din puterea apei. În mod normal cei de la aeroport ar trebui să refacă lucrarea, pe un traseu lateral canionului format în ultimele luni. La faţa locului au fost şi cei de la Apele Române, care au studiat problema şi de la care aşteptăm un răspuns în privinţa modului în care se poate rezolva problema apelor pluviale de la aeroport.”

Până una alta, ploile din ultima săptămână au adâncit ravena din preajma aeroportului, iar precipitaţiile care vor veni pot crea probleme mari în continuare autorităţilor şi localnicilor din oraşul Salcea. Cu toate presiunile pentru găsirea unui mod de rezolvare a problemei, soluţiile pe care nu vrea să şi le asume nimeni sunt în continuare aşteptate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Canionul de lângă aeroport a luat proporţii, după ce a fost lăsat în voia sorţii.
 Vizualizări articol: 5794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Canionul de lângă aeroport a luat proporţii, după ce a fost lăsat în voia sorţii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei