Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 oct 2016 - Anul XXI, nr. 231 (6344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Măsuri restrictive

Şoferul care a accidentat mortal un copil pe trecerea de pietoni a fost reţinut 24 de ore. Judecătorii l-au lăsat ulterior în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava au decis, sâmbătă, să ia măsura reţinerii şoferului implicat în groaznicul accident rutier din data de 10 septembrie, când un copil în vârstă de 10 ani a fost accidentat mortal pe trecerea de pietoni, pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, la ieşirea din Suceava spre Rădăuţi. Această decizie, aparent surprinzătoare, având în vedere cât de mult timp a trecut de la accident, a fost luată în primul rând datorită imaginilor video care surprind accidentul şi care au fost publicate în mass-media săptămâna trecută. Monitorul de Suceava a fost primul care a tras un semnal de alarmă cu privire la acest accident, atrăgând atenţia că varianta iniţială a poliţistului care a fost la locul accidentului, conform căreia copilul a traversat pe lângă trecerea de pietoni, pe culoarea roşie a semaforului, nu are nimic în comun cu realitatea.

 

Şoferul este sub control judiciar şi nu mai are voie să conducă

Florin Ududec, în vârstă de 19 ani, din Milişăuţi, a fost ridicat de la domiciliu sâmbătă, iar de la ora 12.00 pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. După ce a fost audiat de procurorul de caz, sâmbătă seara, acesta a decis să-l prezinte pe tânăr şi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins solicitarea de arestare, însă a dispus măsura controlului judiciar faţă de inculpat pentru 60 de zile.

Tânărului i-au fost impuse mai multe restricţii şi obligaţii. Printre altele, acesta nu mai are voie să conducă autovehicule.

Trecând peste latura emoţională a acestui caz şi drama unor părinţi care şi-au pierdut copilaşul, care traversa pe trecerea de pietoni, măsura judecătorilor pare a fi una în concordanţă cu gravitatea cazului. Inculpatul nu a avut circumstanţe agravante legate de consum de alcool, fugă de la locul faptei sau alte nereguli la regimul rutier, iar moartea acestui copil este un accident nefericit.

 

Filmul unui groaznic accident

Imaginile video care surprind accidentul sunt realmente şocante.

Pe imagini se observă cum patru copii vin la trecerea de pietoni de pe strada Grigore Alexandru Ghica, lângă Tipografia Celestin. Printre ei, Dafin Junior Băcilă, în vârstă de 10 ani, şi fratele său, Laur Dominic, de 8 ani.   

Copiii stau câteva secunde, semn că aşteaptă culoarea verde. Mai mult, după cum se vede clar pe imagini, un şofer care circulă dinspre Rădăuţi opreşte, un indiciu că semaforul deja îşi schimbase culoarea. Mai mult, maşina de pe strada secundară, Zefirului, se pune deja în mişcare, semn că şi acest şofer avea deja verde, caz în care autorul accidentului nu mai putea avea tot verde. În acest moment copiii se angajează în traversare. Nu apucă însă să facă mai mult de doi-trei paşi, iar autoutilitara care vine dinspre Suceava cu mare viteză îl loveşte în plin pe micul Dafin Junior Băcilă. Proiectat la mai mult de zece metri distanţă, copilul a suferit leziuni foarte grave. Leziunile craniene i-au fost fatale după cinci zile de comă. Şi fratele său a fost rănit uşor. Practic, după cum se vede şi pe imagini, şi ceilalţi trei copii au trecut pe lângă moarte în acest caz. 

 

Şoferul susţine că a trecut pe verde, iar din cauza tufelor nu avea cum să-i vadă la timp pe copii

Avocatul Alexandru Obreja, care îl reprezintă în acest caz pe inculpat, ne-a transmis un punct de vedere al clientului său. Paul Florin Ududec nu se consideră vinovat de accident.

„Clientul meu nu se consideră vinovat de producerea evenimentului rutier în care a fost implicat, având în vedere că în momentul în care a ajuns în intersecţia semaforizată de pe str. Grigore Al. Ghica a trecut pe culoarea verde a semaforului, în ultimele secunde, înainte ca aceasta să se transforme în culoarea galbenă. Mai mult decât atât, nu a putut observa grupul de copii din cauza stâlpului şi a tufelor ornamentale de lângă trecerea de pietoni (care au fost tunse a doua zi), trezindu-se practic cu aceştia în faţa maşinii, în momentul în care a ajuns în dreptul trecerii de pietoni. Acest fapt a fost indicat şi de un martor ocular al evenimentului, care a confirmat faptul ca autoturismul condus de Ududec Paul Florin a trecut pe culoarea verde a semaforului, organele de poliţie prezente la faţa locului arătând verbal, după primele constatări, că şoferul nu este vinovat”, a declarat avocatul.

Este un punct de vedere pe care îl respectăm, dar nu putem fi de acord cu el.

Avocatul Obreja a mai subliniat că tânărul nu a fost citat pentru a se prezenta la organele de poliţie, deşi în mai multe rânduri el l-a contactat pe agentul care se ocupă de caz, întrebând când să vină să dea declaraţii. Avocatul consideră că din filmare nu rezultă fără dubiu că Florin Ududec ar fi trecut pe roşu. El acuză că poliţiştii nu au mişcat nimic în acest caz timp de 20 de zile, după care au trecut brusc la emiterea unei ordonanţe de reţinere, pe fondul presiunii exercitate de apariţia în Monitorul de Suceava a articolelor despre acest caz. 

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul care a accidentat mortal un copil pe trecerea de pietoni a fost reţinut 24 de ore. Judecătorii l-au lăsat ulterior în libertate.
 Vizualizări articol: 9790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Şoferul care a accidentat mortal un copil pe trecerea de pietoni a fost reţinut 24 de ore. Judecătorii l-au lăsat ulterior în libertate2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei