Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2016 - Anul XXI, nr. 229 (6342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Alcool la volan

O tânără băută a provocat un accident, după care i-a pus pe drumuri pe pompieri, declarând că fratele ei era în maşină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un accident petrecut la miezul nopţii de miercuri spre joi, la ieşirea din Suceava spre Ipoteşti, i-a pus pe jar pe salvatori şi pe autorităţile locale ajunse la faţa locului. Aflată la volanul unui autoturism, o tânără de 22 de ani a intrat cu viteză într-o curbă spre stânga şi a pierdut controlul asupra maşinii, care a intrat într-un stâlp din beton şi s-a oprit apoi într-un copac de pe marginea drumului. Tânăra a rămas încarcerată şi după ce a fost salvată din autoturismul distrus, le-a spus pompierilor că alături de ea în maşină, în momentul accidentului, se aflase şi fratele ei în vârstă de 12 ani, care era de negăsit. O echipă de salvatori a început căutările în zona împădurită din jur, dar poliţiştii ajunşi la locul accidentului au reuşit să ia legătura cu familia tinerei, care le-a transmis că fratele acesteia se afla acasă, dormind.

 

A fost nevoie de o intervenţie dificilă pentru descarcerarea tinerei din autoturismul răsturnat

Din primele cercetări ale poliţiştilor sosiţi la faţa locului, tânăra de 22  de ani se afla la volanul unui autoturism marca Opel Astra şi venea dinspre Ipoteşti spre Suceava. La intrarea în municipiu, pe strada Parcului, din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum denivelat, tânăra a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, iar maşina a părăsit drumul, s-a ciocnit cu partea laterală dreapta de un stâlp din beton al reţelei de electricitate, după care s-a răsturnat şi s-a oprit într-un copac. În urma impactului puternic cu stâlpul, tânăra a rămas încarcerată în autoturism, un martor sunând imediat la 112. La faţa locului au ajuns imediat o echipă de descarcerare şi un echipaj al ambulanţei, care au început operaţiunea de salvare a tinerei, care se afla prinsă în interior. Mircea Petriuc, pompier la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, ne-a declarat:

”Detaşamentul Suceava a fost solicitat să intervină într-un accident rutier produs pe raza localităţii Suceava, la ieşire spre Ipoteşti. În accident a fost implicat un autoturism, rezultând o persoană încarcerată. Ne-am deplasat la locul intervenţiei cu două autospeciale cu echipamente de descarcerare. S-a trecut la pătrunderea în interiorul vehiculului, descarcerând persoana şi predând-o echipajului de ambulanţă prezent la faţa locului.”

 

Tânăra le-a spus pompierilor că fratele ei de 12 ani fusese şi el în autoturism în momentul accidentului

După ce pompierii au reuşit descarcerarea tinerei aflate în stare de şoc în interiorul autoturismului, aceasta le-a povestit cu lacrimi în ochi că frăţiorul ei de 12 ani fusese şi el în autoturism în momentul impactului. Cum copilul era însă de negăsit în interior şi în spaţiul din jurul autoturismului, pompierii au constituit o echipă de salvatori, care au început căutările în zona împădurită din jur. Alături de ei au pornit la căutat şi voluntari, şoferi care au oprit maşinile şi au vrut să dea o mână de ajutor. Unul dintre aceştia ne-a relatat:

”Eu acum am venit şi am înţeles că e dispărut cineva. Și am zis să încerc şi eu să-l caut pe aici. Am înţeles că e un copil de 12 ani, care nu e de găsit nicăieri.”

 

Poliţişti au reuşit să ia legătura cu părinţii tinerei, care le-au spus despre fratele ei că se află acasă, în pat

O întreagă desfăşurare de forţe cuprinzând pompieri, poliţişti, lucrători în poliţia locală şi voluntari, care au răsuflat uşuraţi în momentul în care unul dintre poliţişti a reuşit să ia legătura cu părinţii tinerei din comuna Ipoteşti. Aceştia au aflat speriaţi despre ce i se întâmplase fiicei lor, însă i-au transmis poliţistului că fiul lor de 12 ani se află acasă, dormind în patul său. Mircea Petriuc, angajatul ISU Suceava, ne-a declarat după oprirea căutărilor: ”Victima din vehicul fiind în stare de şoc, ne-a povestit că fratele ei ar trebui să fie în preajmă. Am trecut imediat la constituirea unei echipe de căutare, am căutat copilul, însă între timp, în urma investigaţiilor făcute cu ajutorul poliţiei, am aflat că fratele victimei era de fapt acasă.”

Tânăra de 22 de ani, rănită şi în stare de şoc, a fost transportată la spital pentru investigaţii şi îngrijiri medicale. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate şi probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele ei a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără băută a provocat un accident, după care i-a pus pe drumuri pe pompieri, declarând că fratele ei era în maşină.
 Vizualizări articol: 7176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O tânără băută a provocat un accident, după care i-a pus pe drumuri pe pompieri, declarând că fratele ei era în maşină5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei