Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2016 - Anul XXI, nr. 224 (6337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inconştienţi pe şosele

Un şofer care se tachina cu fetele din maşină a depăşit pe linia continuă şi s-a izbit într-o ambulanţă SMURD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O ambulanţă SMURD care venea cu un copil bolnav la Spitalul Judeţean Suceava a fost oprită violent din drum după ce un şofer în vârstă de 22 de ani, care a depăşit pe linie continuă, a intrat cu autoturismul în autoutilitara care circula cu semnalele acustice şi luminoase pornite. Accidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 16.00, pe DN 29A, la ieşirea din satul Călugăreni spre Şerbăneşti. Mai exact, accidentul s-a petrecut într-o zonă de pădure, unde drumul este prevăzut cu mai multe curbe şi cu linie continuă. Din păcate, tânărul şofer nu a ţinut cont de asta. După accident, şoferul avea să recunoască zâmbind faptul că se tachina în maşină cu iubita şi cu sora lui şi nu a fost suficient de atent la trafic.

 

A depăşit în orb şi a frânat 35 de metri, fără a putea opri

Ambulanţa SMURD preluase de la Zvoriştea un copil cu handicap şi îl aducea la spital, în Suceava. În ambulanţă erau trei paramedici, cu tot cu şofer, copilul şi mama sa. Din sensul opus, dinspre Suceava, venea un Renault Clio, condus de Adi Peptanariu, în vârstă de 22 de ani. Urmele de la faţa locului au indicat clar cum acesta a pătruns pe sens opus şi când a văzut ambulanţa a frânat. Autoturismul a rulat ca o sanie în jur de 35 de metri, după care a intrat în coliziune violentă cu ambulanţa.

 

Opt oameni au ajuns la spital. Din fericire toţi au scăpat cu viaţă

Având în vedere violenţa deosebită a impactului, consecinţele puteau fi dramatice. Din fericire, şansa a fost de partea tuturor celor nouă persoane implicate în accident. Opt dintre ele au fost transportate la spital, iar din primele investigaţii medicale a rezultat că toate au scăpat uşor, unele doar cu o sperietură, iar altele cu politraumatisme, dar nu grave.

Medicul Ionuţ Bârsan, de serviciu aseară la Unitatea de Primiri Urgenţe, a declarat: „Au rezultat mai multe victime, dar din fericire nimeni nu este grav. Toate au ajuns la spital conştiente, o parte policontuzionate. Şoferii sunt bine şi paramedicii sunt bine, uşor contuzionaţi, dar fără leziuni care să le pună viaţa în pericol”. Acestea erau concluziile preliminare de aseară, însă medicii nu aveau motive să fie foarte îngrijoraţi. Copilul care era transportat cu ambulanţa a scăpat fără leziuni, în timp ce mama sa avea câteva răni.  

 

Mărturia unuia dintre paramedicii din ambulanţă

Plutonierul major Marius Drăgoi a fost unul dintre paramedicii SMURD care erau în ambulanţă. Era pe locul din dreapta faţă şi a fost singurul care nu a fost dus la spital. Mai mult, acesta le-a acordat primul ajutor şi persoanelor din maşina care s-a izbit în ambulanţă.

Marius Drăgoi a relatat: „Eu completam datele despre pacient în tabletă şi deodată mi-a atras atenţia colegul de la volan, a strigat înainte de impact. Am ridicat privirea, am văzut maşina care venea spre noi, am avut un reflex de protejare şi imediat a avut loc impactul. După impact m-am dat jos, am verificat ce face pacientul, era în regulă, apoi am încercat să acordăm primul ajutor la pasagerii din maşina cu care am avut impactul”.

Până la sosirea echipajelor de la Suceava, un alt pompier, aflat în timpul liber, a intervenit şi el. Colonelul Radu Ţipişcă, şef Serviciu Prevenire în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, care se deplasa spre domiciliu, a acordat primul ajutor medical victimelor.

 

Sora şoferului a povestit că şi-a „ofticat” fratele

În autoturismul Renault erau şoferul de 22 de ani, prietena sa, în dreapta-faţă, sora sa şi încă o femeie, mama iubitei conducătorului auto, ambele pe bancheta din spate. 

Halucinant este ce a provocat accidentul, conform declaraţiei tinerilor.

Mihaela Peptanariu, sora conducătorului auto, a relatat: „Noi l-am supărat pe frate-miu, a vrut să depăşească, să ajungem mai repede acasă, a depăşit în curbă şi s-a trântit în salvare. Nu ne certam, dar îl ofticam cu prostii de-ale noastre, glumeam cu el”.

 

Şoferul a dat dovadă de multă inconştienţă. Sperăm ca a înţeles ceva din această lecţie

Şi tânărul şofer, Adi Peptanariu, a povestit cu nonşalanţă cum s-a petrecut accidentul, în timp ce era la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava.

„Am câştigat un premiu, l-am luat şi fetele se mirau cum de am reuşit să fac asta în timp scurt, cum de am ajuns aşa de repede. La un moment dat i-am cerut surorii să-mi dea un suc şi atunci am fost neatent, am tăiat curba şi din faţă venea SMURD-ul”, a declarat şoferul.

O inconştienţă crasă aşadar, relatată senin de tânărul conducător auto.

Din fericire, aproape ca prin minune, accidentul nu a avut consecinţe foarte grave. După cum se vede şi în imaginile video, ambulanţa circula cu viteză, fapt normal având în vedere că era în misiune, iar din impact cele două vehicule au fost grav avariate. Cel puţin cei patru ocupanţi ai autoturismului au avut multă şansă în acest caz. Nu ne rămâne decât să sperăm că şoferul şi tinerele care îl „ofticau” vor învăţa ceva din această întâmplare nefericită.

Momentul impactului a fost suprins de o cameră video montată pe ambulanță și poate fi văzut pe site-ul cotidianului nostru

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer care se tachina cu fetele din maşină a depăşit pe linia continuă şi s-a izbit într-o ambulanţă SMURD.
 Vizualizări articol: 12088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Un şofer care se tachina cu fetele din maşină a depăşit pe linia continuă şi s-a izbit într-o ambulanţă SMURD4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(24 sep 2016, 11:23:26
cat de prost sa fii,sa ti vina a rade,dupa ce faci asa ceva?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de vinete cu iaurt şi susan Este o versiune mai uşoară şi mai fină a clasicei noastre salate de vinete. Spre deosebire de varianta obişnuită, aceasta, folosită mai ales prin Dobrogea, este de inspiraţie turcească şi nu foloseşte decât foarte puţin ulei, fără a pierde din... Citeşte