Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2016 - Anul XXI, nr. 219 (6332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Întrecere sportivă

Cea de-a patra ediţie a „Spartachiadei profesorilor”, sub semnul îndemnului la mişcare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sute de profesori din Suceava, Vrancea, Neamţ şi Bacău au fost prezenţi, timp de trei zile, în bazele sportive din oraş, concurând în cadrul celei de-a patra ediţii a „Spartachiadei profesorilor”, cel mai mare eveniment sportiv din ţară ce se adresează angajaţilor din învăţământul preuniversitar.

Întrecerea sportivă reprezintă o pledoarie în favoarea mişcării, a sănătăţii, a prieteniei şi fairplay-ului, organizatorii evidenţiind beneficiile practicării unui sport asupraindividului, în plan fizic, intelectual, estetic şi moral.

„Spartachiada profesorilor” este organizată de Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), preşedintele Giani Leonte subliniind că acest eveniment vrea să aducă în atenţia autorităţilor locale necesitatea imperativă a unor planuri de investiţii în modernizarea şi construirea de noi baze sportive şcolare, precum şi nevoia de a  permite accesul elevilor în afara orelor de curs şi în weekend pe terenurile de sport ale şcolilor.

 

Startul celei de-a patra ediţii a „Spartachiadei”

Festivitatea de deschidere a ediţiei din acest an a „Spartachiadei” a avut loc sâmbătă,pe esplanada Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), în prezenţa angajaţilor din învăţământ din cadrul filialelor Suceava, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Gura Humorului şi Fălticeni, înscrişi la probele sportive, dar şi a oaspeţilor din celelalte trei judeţe.

De la prezidiul evenimentului, i-au încurajat autorităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ASIS, parteneri ai evenimentului, fiecare în parte îndemnând la mişcare  pentru a fi mai sănătoşi nu doar fizic, ci şi psihic şi emoţional.

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, precum şi viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi au felicitat organizatorii şi participanţii, reiterând în acelaşi timp disponibilitatea instituţiilor pe care le reprezintă de a oferi sprijinul în organizarea acestui eveniment.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Ioan Ţenţ, a menţionat că are foarte mulţi prieteni în Suceava, a felicitat organizatorii, iar în numele conducerii FSLI a transmis că acest proiect, în scurtă vreme, va deveni interjudeţean, naţional şi „dacă se poate” chiar internaţional.

„Nu ar fi exclus ca la ediţiile viitoare să participe şi colegi de-ai noştri din alte ţări”, a spus Ţenţ.

Rectorul Universităţii din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a evidenţiat că instituţia pe care o conduce sprijină practicarea sportului, dovadă fiind bazinul de nataţie al USV şi terenul de sport, ambele folosite, mai curând, de comunitatea locală, decât de studenţii USV.

Inspectorul general şcolar, prof. Gheorghe Lazăr, a declarat din prezidiu că „Spartachiada” ar putea deveni un proiect naţional, poate chiar european, subliniind că exemplul oferit de oamenii şcolii elevilor pentru practicarea sportului este cel mai important.

În prezidiu au mai fost Mihai Androhovici, de la Direcţia pentru Sport şi Tineret Siuceava, ambasador al României pentru „Săptămâna europeană a sportului”, precum şi Geanina Beleagă din Fălticeni, componentă a lotului olimpic de canotaj, participantă la proba de dublu vâsle, categoria uşoară.Echipa de gimnastică ritmică a Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava, sub îndrumarea prof. Loredana Coca, a încheiat festivitatea de sâmbătă, în aplauzele participanţilor.

Micile gimnaste, graţioase şi pline de încredere totodată, au oferit un moment care a îmbinat dansul, arta şi acrobaţia cu panglică, minge şi cerc.

 

14 probe

Spartachiada înseamnă trei zile de întreceri sportive şi 14 ramuri propuse de organizatori - cros, ciclism, darts, fotbal, street ball, şah, tenis de masă, tenis de câmp, volei fete/băieţi, pescuit sportiv, tenis cu piciorul, badminton, nataţie şi handbal. Probele au debutat vineri, pe iazul din Bosanci, cu proba de pescuit, festivitatea de premiere având loc ieri, prilej cu care s-au înmânat medalii, cupe şi diplome câştigătorilor.

Parteneri ai acţiunii „Spartachiada profesorilor” sunt: Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Suceava şi Consiliul Local, Primăria şi Consiliul Fălticeni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Primăria Bosanci, Direcţia pentru Sport Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava şi Tipografia Celestin. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea de-a patra ediţie a „Spartachiadei profesorilor”, sub semnul îndemnului la mişcare.
 Vizualizări articol: 2838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cea de-a patra ediţie a „Spartachiadei profesorilor”, sub semnul îndemnului la mişcare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei