Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2016 - Anul XXI, nr. 214 (6327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

A început şcoala!

Oficialităţi binevoitoare, discursuri motivaţionale şi elevi lipsiţi de griji, la festivităţile de deschidere a noului an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zi importantă în aproape 800 de unităţi de învăţământ din judeţ care şi-au deschis ieri porţile pentru cei circa 113.000 de elevi suceveni care au luat parte la festivităţile consacrate începerii noului an şcolar. Au trăit emoţiile unui nou început prichindeii de vârstă preşcolară şi boboceii de clasă pregătitoare, care, ceva mai timizi şi mai emotivi decât colegii lor mai mari, îşi căutau părinţii din priviri.

De cealaltă parte, au trăit bucuria revederii elevii mai mari, care şi-au îmbrăţişat cu entuziasm colegii şi profesorii, au făcut selfie-uri, au depănat amintirile de peste vacanţă şi au pus la cale planuri pentru noul an şcolar. Ţinutele pentru prima zi a anului şcolar au fost şi ele bine studiate, nimeni nefiind prins pe picior greşit în ceea ce priveşte vestimentaţia, iar buchetele sau coşuleţele cu flori nu au lipsit din mâna nici unui elev.

Obiceiul potrivit căruia oficialităţi locale, reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene şi chiar ai vieţii politice participă la festivităţile de deschidere a anului şcolar s-a respectat şi în acest an, fiecare amintind de sprijinul şi susţinerea oferite învăţământului preuniversitar sucevean.

În mare, festivităţile de deschidere au urmat acelaşi tipar – oficierea unui scurt serviciu religios, discursul conducerii, urmat de alte câteva luări de cuvânt ale invitaţilor. De astăzi, entuziasmul festiv mai piere din intensitate, lăsând loc grijilor şi lipsurilor care mai umbresc din elanul actorilor implicaţi, profesori de o parte, elevi de cealaltă.

 

Al 157-lea an şcolar, la Colegiul „Ştefan cel Mare”

La Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava festivitatea începerii celui de-al 157-lea an de învăţământ a fost găzduită de noua sală de sport a instituţiei, investiţieîncepută în urmă cu opt ani de zile, ale cărei costuri s-au ridicat la două milioane de euro şi care a fost inaugurată la începutul acestui an.

În acest context, directorul Dan Popescu a subliniat faptul că, în prezent, la „Ştefan” există o compatibilizare între calitatea resurselor materiale şi cea a resurselor umane, noua bază sportivă susţinând unul dintre obiectivele principale ale educaţiei, respectiv dezvoltarea armonioasă a tuturor elevilor.

Totodată, directorul colegiului a amintit câteva repere din palmaresul din anul şcolar trecut al celor mai merituoşi ştefanişti,menţionând că ”numărul elevilor premiaţi la Gala Olimpicilor Naţionali ai colegiului a ajuns la 38, patru dintre ei fiind şi beneficiari – în premieră – ai bursei <Profesor Gheorghe Marchitan>”. Totodată, printre elevii top-performeri, Popescu a amintit de elevul cu 10 la evaluarea de la final de clasa a VIII-a şi de cei trei ştefanişti care au promovat cu media 10 examenul de bacalaureat.

„Tuturor celor 825 de elevi ai colegiului le facem promisiunea că vom fi profesori agreabili şi convingători şi le urăm inspiraţie în a găsi armonia între potenţialul bio-psihologic al fiecăruia şi oportunităţile oferite de o instituţie al cărei prestigiu este generat de peste un secol şi jumătate de învăţământ de excelenţă”, a transmis Popescu.

Prezent la eveniment a fost şi edilul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a recunoscut că a fost ”an de an restanţier” în ceea ce priveşte infrastructura colegiului, însă, la acest început de an şcolar, colegiul se poate mândri cu una dintre cele mai frumoase baze sportive. Acesta a apreciat rezultatele elevilor colegiului, performanţele cu care instituţia îşi încheie fiecare an şcolar, urându-le ştefaniştilor succes pe mai departe.

 

Preşcolari şi liceeni, împreună la deschiderea anului şcolar de la Colegiul „Mihai Eminescu”

Clopoţelul a sunat şi pentru cei aproape 1.500 de elevi şi preşcolari ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, unitate cu o oferă variată, ce vizează toate ciclurile de învăţământ, de la boboci de grupă mică, de câţiva anişori, la viitori bacalaureaţi.

Mulţimea a fost pestriţă, iar careul terenului de sport neîncăpător.

„Pornim la muncă într-un an şcolar nou, 2016-2017, cu dăruire, un an care să reprezinte o bucurie şi o provocare pentru fiecare dintre noi în ceea ce priveşte încrederea şi speranţa, competiţia şi munca, cunoaşterea şi disciplina. Mă adresez celor care sunt la început de drum în şcoala noastră, elevii claselor a IX-a, care au trecut mai multe etape cu stres, cu implicare, cu muncă, cu emoţii pentru a deveni elevi ai colegiului nostru, la diferite specializări. Munca voastră a fost răsplătită şi, din acest moment intraţi pe mâinile unor cadre didactice dăruite profesiei, cu rezultate recunoscute la nivel judeţean şi naţional, implicate în reuşita elevilor şi cu bucuria muncii profesionale împlinite”, a transmis directorul colegiului, prof. Renato Tronciu.

Acesta a mai arătat că este bucuros că are elevi minunaţi, dornici de a învăţa, de a pune în practică cele dobândite, de a se confrunta în concursurile şcolare cu elevi din alte unităţi, atât din judeţ, cât şi din ţară.

Administraţia locală a fost reprezentată la festivitatea de luni de consilierul local Cristi Boberschi, care a transmis mesajul municipalităţii.

 

Prima zi la grădiniţă, cu dans şi cântece

La Grădiniţa cu Program Prelungit „Aşchiuţă” din Suceava, scenariul primei zile de grădiniţă a fost uşor diferit, micuţii întâmpinând noul an şcolar într-un cadru specific vârstei preşcolare, vesel, colorat, decorat cu steguleţe, buburuze, baloane şi flori din hârtie. Alături de conducerea instituţiei au fost primarul Ion Lungu, prof. Daniela Raileanu - inspector pentru învăţământ preşcolar, Angela Zarojanu - consilier local.

„Cunoscând importanţa vârstei preşcolare în dezvoltarea individului, Grădiniţa <Aşchiuţă>, prin oamenii săi, a pus şi pune accent pe valorile copilului şi ale copilăriei. Pentru noi, oamenii instituţiei, Grădiniţa <Aşchiuţă> este cel mai frumos loc de muncă, pentru copii este locul bucuriei, iar pentru părinţi un loc unde copiii lor sunt în siguranţă. Cu fiecare zi grădiniţa înfloreşte prin oamenii săi, prin copii şi prin părinţi, prin intervenţia benefică a Primăriei Suceava, prin persoana domnului primar, a consilierilor locali, a Inspectoratului Şcolar, care acordă importanţă acestei grădiniţe şi o valorizează”, a transmis Dorina Vieriu, directoarea grădiniţei. Festivitatea de deschidere a anului şcolar, marcată în mod obişnuit de discursuri, aprecieri şi promisiuni, s-a transformat la Grădiniţa „Aşchiuţă” într-un spectacol artistic, în cadrul căruia micuţii au prezentat asistenţei un număr de dans modern, premiat la Concursul Naţional „Voinicelul”. Totodată, prichindeii au lansat şase baloane, reprezentând fiecare grupă din grădiniţă, şi şi-au pus dorinţe pentru noul an şcolar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oficialităţi binevoitoare, discursuri motivaţionale şi elevi lipsiţi de griji, la festivităţile de deschidere a noului an şcolar.
 Vizualizări articol: 3164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Oficialităţi binevoitoare, discursuri motivaţionale şi elevi lipsiţi de griji, la festivităţile de deschidere a noului an şcolar1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei