Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2016 - Anul XXI, nr. 198 (6311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Examenul maturităţii

Aproape un sfert dintre candidaţi, dezinteresaţi de bacalaureatul din toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

779 de candidaţi ai sesiunii din toamnă a bacalaureatului din acest an au fost aşteptaţi, miercuri, să susţină cea de-a doua probă din cadrul examenului, respectiv cea de matematică sau istorie.

Puţini au fost însă cei care s-au şi prezentat în centrele de examen, aproape un sfert dintre cei înscrişi spunând „pas” examenului maturităţii, numărul absenţilor crescând de la o probă la alta.

Fie că a fost vorba de dezinteres din partea unora, din partea altora poate lipsa motivaţiei sau faptul că sunt foarte slab pregătiţi, cert este că obţinerea diplomei de bacalaureat nu i-a motivat pe toţi absolvenţii de liceu să-şi încerce norocul la sesiunea din toamnă.

La proba obligatorie a profilului nu s-au înregistrat cazuri de fraudă, însă un elev care susţinea testarea la centrul de examen Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc a cerut subiect de rezervă, din motive medicale, acesta întârziind la examen.

606 candidaţi au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Pentru matematică au fost nevoiţi să opteze elevii de la profilul real şi de la pedagogic, 496 în total. Singurii care nu au fost nevoiţi să rezolve exerciţii de algebră, analiză, geometrie sau trigonometrie şi pentru care a fost programată proba la istorie au fost elevii înscrişi în cadrul profilului uman şi vocaţional.

Ultima probă a celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului este programată vineri. 796 de absolvenţi de liceu s-au înscris la testare, cei mai mulţi optând pentru biologie – 394 şi geografie - 241. 114 au ales logica, 18 au ales fizica, sociologie - 10, chimie – 9, informatică – 4, psihologie – 3, filosofie – 2, economie – 1.

Potrivit calendarului, afişarea rezultatelor se face pe 29 august (până la ora 16:00), urmând ca în zilele de 30 şi 31 august să fie soluţionate contestaţiile. Rezultatele finale vor fi publicate pe 1 septembrie.

 

Candidaţii vor să facă studii superioare

Pregătiţi sau mai puţin pregătiţi, însă cu mari speranţe de promovare şi chiar cu planuri de înscriere la facultate, absolvenţii de liceu s-au prezentat miercuri la testare.

Cei mai mulţi fac parte din rândul celor care abia de curând au reuşit să-şi încheie situaţia şcoală din cauza corigenţelor, al celor care nu au promovat în prima sesiune sau nu s-au înscris deloc.

Cosmin este absolvent al Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, iar ieri a susţinut pentru a doua oară proba la matematică, la examenul din vară nereuşind să ia notă de trecere.

„În prima sesiune am avut foarte multe emoţii, plus că s-au adunat lipsuri din generală. A fost greu la mate, dar un 5, 6 nu e imposibil de luat. Cred că am făcut, m-am descurcat”, a mărturisit tânărul care se gândeşte ca după examen să se înscrie la o şcoală postliceală sanitară, la Suceava.

Colegul său, Dragoş, nu s-a înscris la examenul din vară, însă acest lucru l-a ajutat, având mai mult timp pentru pregătire.

„Mă aştept să trec. Nu am făcut destul pentru mine, dar am făcut destul cât să trec. Eu sunt mulţumit. Nu-i înţeleg pe cei care nu vin la bac. Dacă tot faci patru ani de liceu, de ce să nu vii să încerci măcar. După bacalaureat vreau să mă înscriu aici la Calculatoare, la Suceava”, a spus adolescentul.

Andrei este absolvent al Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava. A rămas corigent la matematică, astfel că a trebuit să aştepte luna august pentru a susţine bacalaureatul. Potrivit lui, atâta timp cât buzunarele părinţilor sunt pline, viitorul sună bine.

„A fost ok. Iau notă de trecere. Vreau să fac Dreptul, să mă duc la Iaşi. Loc fără taxă nu mai prind, dar cât o fi, tata are bani”, ne-a spus tânărul la ieşirea din examen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape un sfert dintre candidaţi, dezinteresaţi de bacalaureatul din toamnă.
 Vizualizări articol: 1393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape un sfert dintre candidaţi, dezinteresaţi de bacalaureatul din toamnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei