Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2016 - Anul XXI, nr. 193 (6306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident grav

Un şofer italian a semănat prăpăd pe E 85, după ce a intrat într-o depăşire interzisă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi bărbaţi au ajuns la spital şi patru maşini au fost avariate după ce şoferul italian al unui autoturism Lexus înmatriculat în Italia a intrat într-o depăşire interzisă. În urma pătrunderii pe contrasens, autoturismul a acroşat două maşini care veneau din sens opus, după care s-a răsturnat pe şosea şi a acroşat-o şi pe a treia. Impactul cu celelalte autoturisme a fost deosebit de violent, şoferul care a provocat accidentul şi cel al primei maşini acroşate fiind preluaţi de echipajele ambulanţelor şi transportaţi la spital.

Accidentul a avut loc ieri, în jurul orei 11.00, pe DN 2 (E 85), între localităţile Cumpărătura şi Buneşti. Aflat la volanul unui autoturism de teren Lexus, Pietro Canto, un italian în vârstă de 60 de ani care se deplasa spre Fălticeni, a ieşit din coloana de maşini şi a pătruns brusc pe contrasens, peste linia dublă continuă care separa cele două sensuri. În urma manevrei periculoase, autoturismul şoferului italian a acroşat pe rând două maşini care circulau din sens invers, după care s-a răsturnat pe şosea şi a mai acroşat un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus. Filmul accidentului petrecut în câteva secunde arată că italianul aflat la volanul autoturismului Lexus a acroşat mai întâi un autoturism Audi A4, condus de un bărbat de 55 de ani, din comuna Mălini, a intrat apoi într-un autoturism marca Dacia Logan condus de un tânăr de 32 de ani, din Fălticeni, după care s-a răsturnat pe partea carosabilă, întrând în coliziune cu un autoturism BMW X6, la al cărui volan se afla un tânăr de 26 de ani, din municipiul Rădăuţi.

Şoferul autoturismului Dacia ne-a relatat după accident: „Noi urcam spre Suceava şi a ieşit de pe contrasens un domn cu un Lexus, am înţeles că e cel răsturnat acolo. A ieşit de pe banda lui, a intrat în domnul cu Audi, din domnul cu Audi a intrat în mine cumva. Nu ştiu exact cum s-a întâmplat că a fost o fracţiune de secundă şi m-am trezit aici, aşa cum mă vedeţi. Eu am ieşit din maşină, l-am văzut pe el răsturnat şi m-am gândit să nu fie victime la vale. Şi am mai înţeles că mai este și un BMW după autoturismul lui răsturnat, deci patru maşini.”

 

Două victime au ajuns la spital, unde medicii le-au făcut investigaţii de specialitate

La faţa locului a ajuns un echipaj de descarcerare, care a preluat răniţii şi i-a urcat în ambulanţe, precum şi echipaje de poliţie care au început cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut accidentul. Ambele victime au fost transportate la Spitalul Judeţean Suceava. Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, ne-a declarat în urma operaţiunii de salvare a victimelor: „În accident au fost implicate patru maşini din care au rezultat două victime. Este vorba despre doi bărbaţi în vârstă de 55 şi 60 de ani, ambii în stare stabilă. Colegii mei au asigurat măsurile de siguranţă specifice în cazul producerii accidentelor rutiere, după care au acordat primul ajutor răniţilor şi i-au transportat la ambulanţe”.

Bărbatul din Italia a fost diagnosticat cu policontuzie cu traumatism cranio-cerebral minor, o contuzie de umăr stâng, iar cea de a doua victimă, bărbatul de 55 de ani aflat la volanul autoturismului Audi, a ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral cu plagă excoriată temporală stângă şi o plagă contuză de cot stâng.

 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Din primele cercetări a rezultat că accidentul a fost provocat de italianul în vârstă de 60 de ani, aflat la volanul autoturismului Lexus înmatriculat în Italia, pentru care urmează a se stabili dacă a intrat brusc în depăşire, călcând linia dublă continuă care îi interzicea această manevră, sau dacă a pierdut controlul direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens. Cel mai grav avariat a fost autoturismul Lexus, care s-a şi răsturnat, însă destul de avariate au ajuns şi celelalte trei autoturisme, care erau împrăştiate la câţiva zeci de metri unele de altele. Cei patru conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Maşină blocată de „un italian”

În afara cazurilor grave, de genul accidentelor cu victime, sucevenii se confruntă şi cu alte probleme generate de „italienii” sau „englezii” care vin acasă să-şi petreacă zilele de concediu. De parcă cineva le-ar reseta tot ceea ce văd şi respectă în ţările unde muncesc, imediat ce intră în România le uită cu desăvârşire. Ieri, în zona Pieţei Mici, un şofer al unei maşini cu număr de Suceava se învârtea disperat. Omul dorea să plece, numai că maşina îi era blocată de un Mercedes cu număr de Italia. Şi nu e singurul caz de acest gen semnalat în ultimele săptămâni, fără a mai vorbi de depăşiri periculoase, şicane în trafic sau parcări total aiurea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer italian a semănat prăpăd pe E 85, după ce a intrat într-o depăşire interzisă.
 Vizualizări articol: 11220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un şofer italian a semănat prăpăd pe E 85, după ce a intrat într-o depăşire interzisă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei