Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 aug 2016 - Anul XXI, nr. 182 (6295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pericol

Un incendiu de vegetaţie a pârjolit câteva hectare cu paie, punând în pericol circulaţia pe DN 2

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu de vegetaţie pornit ca din senin a pârjolit câteva hectare de paie uscate de grâu, în zona satului Iacobeşti, fumul degajat punând în pericol şi circulaţia pe DN 2. Focul s-a aprins joi la prânz, în jurul orei 13.00, şi s-a propagat foarte rapid, de pe şanţul aflat la marginea drumului naţional spre interiorul ogorului plin cu paie uscate de grâu, rămase în urma treieratului. Vântul puternic a purtat flăcările şi le-a extins la o mare parte din suprafaţă, aprinzând rândurile de paie unul după celălalt şi degajând un fum gros care acoperea întreaga zonă.

La faţa locului au fost chemaţi pompierii, un echipaj de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Grăniceşti, precum şi un echipaj de la Garda de Intervenţie Siret, care au început să acţioneze cu apă pentru stingerea focarelor, mai ales în zona din apropierea drumului naţional care leagă municipiul Suceava de oraşul Siret. Alături de ei au acţionat şi o autoutilitară de voluntari din oraşul Milişăuţi şi un localnic, care a venit să ajute cu tractorul cuplat cu un polidisc.

Unul dintre cei care luptau cu flăcările în momentul în care am ajuns la locul incendiului ne-a povestit:„Nu pot să vă spun sigur, nu ştim de la ce a pornit focul, dar când am venit noi deja ardea. Se spune că de pe marginea drumului, ceva ar fi luat foc. S-a extins apoi cu repeziciune din cauza vântului puternic. Au fost pompierii, Serviciul de la Grăniceşti, au fost şi cei de la Siret, dar discul a salvat totul. Discul a stins totul, apa nu putea face faţă. A intrat tractorul cu discul, a dat pământ negru şi focul nu a mai putut înainta, s-a stins.”

Brazda lată de pământ trasă de tractor cu ajutorul polidiscului de jur împrejurul terenului afectat a făcut ca focul să se oprească la pământul afânat şi reavăn. În câteva zeci de minute incendiul a fost lichidat, focul nemaiputând să se extindă la suprafaţa plină de paie din jur. În tot acest timp poliţiştii sosiţi de la Grăniceşti, precum şi un echipaj de poliţie cu radar, aparţinând Serviciului Rutier de la Suceava, au dat o mână de ajutor în dirijarea traficului şi evitarea producerii unor accident din cauza vizibilităţii scăzute pe drumul naţional. Până la această oră nu s-a stabilit ce a cauzat izbucnirea incendiului, care putea produce pagube mult mai mari. Ar putea fi vorba de o ţigară aprinsă, aruncată la întâmplare dintr-o maşină, sau de o altă sursă, care ar fi putut aprinde vegetaţia uscată de la marginea drumului şi care într-o perioadă de secetă, cum e cea pe care o traversăm, putea face ravagii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu de vegetaţie a pârjolit câteva hectare cu paie, punând în pericol circulaţia pe DN 2.
 Vizualizări articol: 3669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un incendiu de vegetaţie a pârjolit câteva hectare cu paie, punând în pericol circulaţia pe DN 20.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei