Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 aug 2016 - Anul XXI, nr. 182 (6295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Campanie

Sucevenii au răspuns la cinci întrebări pentru a câştiga un tricou, în „Labirintul Anticorupţie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) şi Asociaţia Pro Democraţia au organizat, ieri, în centrul Sucevei, o acţiune inedită de prevenire a faptelor de corupţie, care s-a bucurat de interes în rândul trecătorilor. Organizatorii au amenajat pe esplanada din centrul Sucevei un „Labirint Anticorupţie”, meritul acestei acţiuni fiind că a presupus un pic mai mult decât împărţirea unor pliante. Sucevenii au primit un chestionar anticorupţie, cu cinci întrebări privind infracţiunile de corupţie şi instituţiile abilitate în domeniu, la care au trebuit să răspundă. La final, oamenii au primit câte un tricou, pixuri şi materiale promoţionale pe teme de prevenire a corupţiei.

Comisarul-şef Eliazăr Cioinegel, ofiţer de prevenire în cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava, a explicat ce a presupus labirintul: “Oamenilor li s-a dat un chestionar la care au răspuns după cunoştinţele lor, iar dacă nu au avut suficiente cunoştinţe despre baza legală au intrat în acest labirint, unde au găsit materiale de informare pentru a completa formularul”.

Mihai Stamate, unul dintre sucevenii care au intrat în labirint, ne-a declarat: “Cred că este o iniţiativă bună pentru ca oamenii să fie un pic mai pregătiţi, pentru a evita corupţia. Au fost întrebări normale, la care am putut să răspund”.

Sucevenii au avut de răspuns la întrebări de genul „Infracţiunea de corupţie este pedepsită cu amendă, muncă în folosul comunităţii sau închisoare?”, „Care este instituţia competentă în prevenirea corupţiei, Primăria, Prefectura sau DNA şi DGA?” ori ce trebuie să facă dacă un funcţionar public le pretinde o sumă de bani. Întrebări simple, dar care au pus probleme unora dintre suceveni.  

Neculai Vlad, un pensionar care a participat la acţiune, a povestit: “Am scris şi noi cum ne-am priceput, oricum suntem contra corupţiei, asta să fie foarte clar. Am bifat că nu suntem de acord cu corupţia... Am greşit la o întrebare, am scris că la corupţie se poate da şi amendă, dar trebuia să scriu doar puşcărie... până la urmă m-am descurcat şi mi-au dat tricoul”.

Printre cei care au intrat în labirint şi au răspuns la întrebări s-a aflat şi prefectul Sucevei, Constantin Harasim.

Acţiunea face parte din proiectul internaţional „Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine”. Proiectul se află la a treia ediţie, Suceava fiind prima destinație în rândul celor şapte localităţi din țară unde „Labirintul Anticorupție” se deplasează anul acesta. Prin această acţiune se popularizează noţiunile minime anticorupţie, iar oamenilor li se explică cum trebuie să procedeze atunci când sunt puşi în situaţia de a da mită.

Persoanele care vor să sesizeze fapte de corupţie în rândul personalului MAI (poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră etc.) sunt invitate să folosească linia Telverde anticorupţie 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii au răspuns la cinci întrebări pentru a câştiga un tricou, în „Labirintul Anticorupţie”.
 Vizualizări articol: 1812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii au răspuns la cinci întrebări pentru a câştiga un tricou, în „Labirintul Anticorupţie”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei