Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2016 - Anul XXI, nr. 179 (6292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În Cetatea de Scaun

Câteva sute de suceveni s-au bucurat de muzica plină de romantism a lui Nicu Alifantis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câteva sute de suceveni adunaţi duminică seara în Cetatea de Scaun şi alte câteva sute care au ascultat de pe platoul cetăţii s-au bucurat de un concert extraordinar semnat Nicu Alifantis & Zan.

La finalul concertului atât de mult aşteptat, iubitorii de muzică folk au avut şansa unui recital pe aceeaşi scenă, în care s-au întâlnit unii dintre cei mai îndrăgiţi cantautori ai muzicii cu voce şi chitară.

Primele acorduri ale concertului, de pe una dintre cele mai îndrăgite piese ale muzicii anilor 70-80, „Balada blondelor iubiri”, au răsunat pe un apus de soare care liniştea atmosfera încinsă a unei zile plină de evenimente. Conduşi de un veteran al scenei muzicale şi de teatru din România, Nicu Alifantis & Zan au încântat audienţa cu piese vechi şi noi, care au fost fredonate de mulţi dintre fanii prezenţi în cetate. Repertoriul echilibrat a fost ales cu grijă de liderul bandului şi a continuat cu „Umbra”, o piesă de pe albumul „Maşina de scris”, unul dintre cele mai îndrăgite albume din creaţia autorului.

Au alternat apoi cântece din creaţia mai veche cu cele lansate în ultimii ani, pe albume precum „Simphonicu” sau „Mozaic” din anul 2013. Emblema romantismului marca Alifantis, piesa „Emoţie de toamnă”, a alternat cu piese precum „Inscripţie pe un inel”, „Cântic di sârmâniţâ” sau „Sagapo”, în care originea greco-macedoneană a muzicianului născut la Brăila, în anul 1954, şi-a spus cuvântul. Piesele au fost alese cu grijă şi au făcut o trecere în revistă a principalelor momente de creaţie ale cantautorului, de la discuri precum „După melci”, din anul 1979, şi până la ultimele creaţii realizate împreună cu cei din Zan, cu care colaborează de aproape 20 de ani. Au ţinut hangul muzical alături de Nicu Alifantis, chitară şi voce, veteranii Relu Biţulescu la tobe şi Virgil Popescu la chitară bas, Sorin Voinea la claviaturi, Răzvan Mirică la chitare şi Mihai Neniţă la vioară. Piese precum „Ploaie în luna lui Marte”, o creaţie de vârf a muzicii româneşti, şi „Nu mă întreba nimic” au fost cele care au încheiat concertul, urmate fiind de un bis cerut cu entuziasm de toţi cei care l-au ovaţionat şi au cântat împreună cu Nicu Alifantis & Zan, „Piaţa Romană nr. 9”. Liderul muzical al grupului a mulţumit în încheiere Consiliului Judeţean Suceava,  Centrului Cultural Bucovina şi în primul rând fanilor, care au fost prezenţi în număr mare la concert: ”Vă mulţumesc dumneavoastră şi vă iubesc necondiţionat. Să vă dea Dumnezeu tot binele din lume. A fost o seară minunată şi vă promit că de câte ori voi întâlni pe câte cineva, voi spune <Hai în Bucovina>, pentru că meritaţi lucrul ăsta şi vă mulţumim.”

A urmat apoi un recital mult aşteptat de muzică folk, pe aceeaşi scenă din cetate. Au încântat audienţa cu piese folk de acum celebre sau cu creaţii mai noi unii dintre cei mai îndrăgiţi creatori şi interpreţi ai genului. Au urcat pe scenă pe rând interpretul sucevean Cornel Angelescu, ce a destins atmosfera cu câteva creaţii folk cunoscute publicului, urmat de Vasile Mardare, Ştefania Iacob şi folkistul Adrian Beznă. Recitaluri muzicale şi de poezie au încântat asistenţa, care a petrecut o seară de neuitat în Cetatea de Scaun a Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva sute de suceveni s-au bucurat de muzica plină de romantism a lui Nicu Alifantis.
 Vizualizări articol: 1855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Câteva sute de suceveni s-au bucurat de muzica plină de romantism a lui Nicu Alifantis5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei