Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iul 2016 - Anul XXI, nr. 170 (6283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă penală

Lucrare înlocuită la evaluarea naţională cu o teză perfectă, scenariul ce se concretizează în cazul de la Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scandalul cu iz penal în care este implicat fiul edilului din Salcea, „geniul” de la evaluarea naţională, mediocru însă pe tot parcursul gimnaziului, a încins spiritele în inspectoratele şcolare din Suceava şi Botoşani, instituţii implicate în ancheta demarată de DNA. Mai mult, scenariul potrivit căruia lucrarea adolescentului la limba română a fost schimbată cu o teză perfectă, de 10, pare să se concretizeze.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani au confirmat ieri că în cazul fiului edilului din Salcea există o suspiciune de fraudă, dat fiind faptul că lucrarea de la limba română şi lucrarea de la matematică au scrisuri diferite.

„Un copil nu poate avea două scrisuri diferite”, este declaraţia şefei Inspectoratului Şcolar Botoşani, Mihaela Huncă, aceasta menţionând că verificarea celor două teze s-a făcut ca urmare a unei sesizări din partea Comisiei judeţene de evaluare naţională din Suceava. Huncă a mai specificat că a anunţat, în regim de urgenţă, atât Comisia naţională de evaluare naţională, cât şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani.

Reamintim că fiul primarului Ilie Lungu este implicat într-un imens scandal după ce la DNA Suceava a ajuns o sesizare prin care se reclama faptul că lucrarea de la limba română a fost înlocuită, iar prin această manevră frauduloasă nota acordată de cei din comisia de evaluare a fost 10.

„S-au verificat cele două teze şi s-a constatat o suspiciune de fraudă. Pe două teze -  cea de la limba şi literatura română şi teza de matematică - scrisurile sunt diferite. Ce putem spune e că profesorii din judeţul Botoşani nu sunt implicaţi în această suspiciune de fraudă. Am colaborat cu cei de la DNA când au demarat ancheta. Aceştia au luat toate materialele, tot ce şi-au dorit, le-am pus la dispoziţie totul”, a menţionat şefa IŞJ Botoşani în cursul zilei de ieri.

 

A luat notă sub 4 la examenul de simulare şi 10 la evaluarea naţională

Datele publicate recent de Ministerul Educaţiei privind rezultatele de la evaluarea naţională au produs surprize de proporţii la Prelipca.

Cu medii ruşinoase în perioada de gimnaziu, fiul lui Ilie Lungu a atras atenţia după ce la proba de limba română a bifat calificativul maxim, iar la matematică a obţinut 8,25, note ce l-au trimis în fruntea clasamentului absolvenţilor şcolii din Prelipca.

Diferenţa izbitoare dintre rezultatele de la examen şi “performanţele” din timpul gimnaziului a fost comentată şi de reprezentanţii şcolii, care au menţionat că notele elevului au fost o surpriză pentru întreg colectivul de profesori din sat.

Mai mult de atât, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, a confirmat că la simularea evaluării naţionale, de la începutul acestui an, elevul nu a obţinut o notă de trece. Surse neoficiale susţin că adolescentul a obţinut la simularea de la limba română un calificativ mai mic de 3.

 

IŞJ va verifica înregistrările video din mai multe centre de examen

Pe fondul tumultului iscat de suspiciunile de la Salcea, Comisia judeţeană de evaluare naţională Suceava a solicitatînregistrările video de la toate cele 166 de centre din judeţ unde elevii au susţinut evaluarea naţională. Înregistrările vor fi verificate prin sondaj, a menţionat Gheorghe Lazăr.

Acesta s-a arătat sceptic cu privire la posibilitatea ca un elev să facă un salt de la note deloc mari la nota 10, în doar câteva luni.

“E o notă mare, dar cazul e în cercetare şi vom vedea ce s-a întâmplat. Părinţii elevilor au fost cei care au reclamat către presă că un elev a obţinut nota 10 la limba română, dar că mediile lui din timpul gimnaziului au fost între 5 şi 6”, a spus Lazăr.

În cazul în care se confirmă că lucrarea elevului din Prelipca a fost înlocuită, teza acestuia va fi anulată, iar adolescentul va primi nota 1. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrare înlocuită la evaluarea naţională cu o teză perfectă, scenariul ce se concretizează în cazul de la Salcea.
 Vizualizări articol: 7821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Lucrare înlocuită la evaluarea naţională cu o teză perfectă, scenariul ce se concretizează în cazul de la Salcea5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă de purcel la ceaun, cu ardei şi năut Este un preparat consistent şi gustos, care se face fără mari eforturi şi se pretează mai ales la petrecerile cu mâncare pregătită la ceaun. Poate fi însă gătit şi în clasica oală din bucătăria de la bloc, iar rezultatul savuros nu... Citeşte