Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2016 - Anul XXI, nr. 162 (6275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Prăpăd

Un incendiu violent, amplificat de vânt, a distrus o casă cu etaj şi toate anexele din jur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu violent, amplificat de vânt, a lăsat dezastru în urmă într-o gospodărie din comuna Capu Câmpului, flăcările distrugând casa cu etaj, toate anexele, dar şi acoperişul unui grajd aflat într-o gospodărie vecină, la mai bine de douăzeci de metri distanţă. Focul a izbucnit luni seară, în jurul orei 19.00, la gospodăria Doinei Mateş. Femeia tăia în şură furaje pentru animale, folosindu-se de un motor electric. Focul a pornit de la prelungitorul prin care motorul era alimentat la energia electrică. Deşi proprietara şi fiul acesteia au încercat să stingă focul, dezastrul nu a mai putut fi oprit.

 

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu violenţă”

La faţa locului au ajuns, rând pe rând, nu mai puţin de opt autospeciale cu apă ale pompierilor, de la subunităţile din Gura Humorului, Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, alături de lucrătorii a două Servicii Private pentru Situaţii de Urgenţă din Cornu Luncii ( Serviciul Privat al părintelui Gabriel Puiu Florea şi cel al lui Ilie Boca). 

Pompierii au găsit deja un incendiu extins:

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu violenţă la casa de locuit şi la anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la proprietăţile învecinate”, a declarat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni.

Un echipaj SMURD a acordat primul ajutor proprietarei, care făcut un atac de panică, şi fiului acesteia, în vârstă de 26 de ani, care a suferit arsuri minore la nivelul mâinilor.

 

Casa a fost deteriorată grav şi pe interior

Pompierii au stins incendiul după miezul nopţii de luni spre marţi. Din păcate, în gospodăria Doinei Mateş a rămas dezastru în urmă.  Au ars acoperişul casei pe 150 de metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară pe 80 de metri pătraţi, acoperişul de la camera centralei, şura, un atelier şi alte anexe pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 de metri pătraţi. Deşi structura casei a rămas în picioare, interiorul a fost grav afectat, la fel şi toate bunurile. În aceste condiţii este greu de estimat dacă se va mai putea salva ceva din construcţie.

 

Pagubele sunt de circa 400.000 de lei

Vântul a propagat flăcările la un copac din gospodăria vecină, iar de la acesta la acoperişul şurii aflate la o distanţă apreciabilă. Şi la aceasta pagubele sunt mari, de aproape 10.000 de lei.

În total, pagubele sunt de aproximativ 400.000 de lei. 

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de motorul electric suprasolicitat”, a arătat plutonierul adjutant Alin Găleată.

Pompierii au salvat bunuri gospodăreşti, cinci bovine şi proprietăţile învecinate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu violent, amplificat de vânt, a distrus o casă cu etaj şi toate anexele din jur.
 Vizualizări articol: 7857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un incendiu violent, amplificat de vânt, a distrus o casă cu etaj şi toate anexele din jur0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei