Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2016 - Anul XXI, nr. 162 (6275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Incendii suspecte

O sală de nunţi şi un magazin au ars în noapte, la jumătate de an după un alt incendiu în aceeaşi locaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un puternic incendiu a izbucnit în plină noapte pe o proprietate din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, unde se aflau, printre altele, un magazin mixt şi o sală de petrecere în care se organizau diferite evenimente. Incendiul a fost foarte puternic, la faţa locului intervenind zeci de pompieri, cu opt autospeciale cu apă. Focul a distrus aproape totul de pe proprietatea femeii care deţinea afacerea cu magazinul şi sala de evenimente şi s-a extins şi la şura unei gospodării vecine. Pompierii şi poliţiştii nu s-au pronunţat asupra cauzei izbucnirii incendiului, una din variantele de lucru fiind o acţiune intenţionată. Suspect este şi că în aceeaşi locaţie a mai fost un incendiu, în luna ianuarie a acestui an. Atunci, cauza probabilă de izbucnire a focului a fost de natură electrică, însă, după noul incendiu, suspiciunile s-au accentuat şi mai mult.

 

Pericol de explozie din cauza unui rastel de butelii

Alarma de incendiu s-a dat în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 2.00.  La faţa locului au fost mobilizaţi pompieri de la subunităţile din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Capu Câmpului şi Cornu Luncii, precum şi ai Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al părintelui Gabriel Puiu Florea, din comuna Cornu Luncii. Echipajele abia încheiaseră o intervenţie de mai multe ore, tot foarte grea, la un incendiu la Capu Câmpului.

Pe lângă faptul că a fost grea, intervenţia a fost şi una cu grad ridicat de risc.

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a declarat:

“Am intervenit la faţa locului cu opt autospeciale de la servicii profesioniste şi de la serviciile de pompieri voluntari. La faţa locului ardeau un magazin mixt, o sală de evenimente şi două anexe în suprafaţă de aproximativ 750 de mp. Intervenţia a fost deosebit de grea, dar şi periculoasă deoarece ardea şi un rastel cu şase butelii, care puteau să explodeze în orice moment şi să pună în pericol integritatea salvatorilor”.

Incendiul a fost lichidat în totalitate abia ieri, la ora 7.00.

 

Femeia, una din puţinele persoane înstărite din Mironu, spune că nu avea duşmani

Mihaela Floriştean, proprietara magazinului şi a sălii de petrecere, a pierdut aproape totul. Din construcţia corp comun în care se aflau magazinul mixt şi sala de petreceri a rămas doar o ruină. Nu au putut fi salvate nici măcar bunurile sau mărfurile din interior:

“Nu ştiu ce să mai cred, în ianuarie, când am mai avut un incendiu, m-am gândit că o fi fost de la curentul electric, dar acum deja s-a întâmplat din nou. Aveam în priză doar două frigidere, în magazin, dar focul a pornit de la şură. Am pierderi de vreo patru miliarde de lei, sala, magazinul, marfa din magazin, materialele de construcţii, şura...”, a enumerat imensa pagubă femeia.

În cazul incendiului din ianuarie pagubele au fost mai mici, dar şi atunci nu a lipsit mult ca flăcările să se extindă.

Femeia spune că nu ştie să aibă duşmani:

“Eu nu mă ştiu cu duşmani, din contră am ajutat pe toată lumea, am dat marfă pe acont şi am ajutat cum am putut”, spune Mihaela Floriştean. Ea este una din puţinele persoane înstărite din Mironu, localitate ocupată preponderent de romi.

 

Flăcările au ajuns şi la gospodăria a doi vârstnici

După cum am amintit, incendiul s-a extins şi la gospodăria vecină. Focul a distrus în totalitate şura şi adăpostul de animale, construcţie corp comun, însă din fericire nu a cuprins şi casa. În casă se aflau doi vârstnici, Vasilie şi Milixima Floriştean, în vârstă de 78, respectiv 74 de ani.

O vecină care a sesizat prima incendiul a povestit clipele de coşmar.

Elena Poleschi a relatat: „Am sărit poarta şi am bătut în geam la cei doi bătrâni să iasă. Era să sparg geamul că nu ieşea nici unul, iar para venea spre casă”, a povestit femeia.

Şi la gospodăria celor doi bătrâni pagubele sunt importante, fiind evaluate la 70.000 de lei. Cum pe proprietatea femeii care deţinea sala de petreceri pagubele au fost evaluate la 400.000 de lei, rezultă un prejudiciul total de peste 100.000 de euro.

 

Femeia nu avea asigurare

Mihaela Floriştean a precizat că nu avea asigurare pentru imobilele care au ars. Femeia nu şi-a mai făcut asigurare după ce nu a primit despăgubiri în urma incendiului din ianuarie 2016.

Cercetările au fost reluate, ieri, la faţa locului, de pompieri şi de criminalişti ai Poliţiei. S-au căutat indicii pentru cele două variante de lucru: o acţiune intenţionată sau o defecţiune de natură electrică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O sală de nunţi şi un magazin au ars în noapte, la jumătate de an după un alt incendiu în aceeaşi locaţie.
 Vizualizări articol: 8381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O sală de nunţi şi un magazin au ars în noapte, la jumătate de an după un alt incendiu în aceeaşi locaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei