Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iul 2016 - Anul XXI, nr. 159 (6272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Curăţenie

Acţiune de igienizare în parcul Şipote, făcută de Direcţia Silvică, Primăria Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mai mulţi silvicultori suceveni, împreună cu angajaţi ai Primăriei Suceava şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au participat vineri, 8 iulie, la o acţiune de igienizare în parcul Şipote. Acţiunea de igienizare în cel mai mare spaţiu verde din municipiul Suceava, parcul Şipote, aflat la doar câţiva paşi de centrul oraşului, a început în jurul orei 9:00. Timp de câteva ore, împărţiţi în mai multe echipe, 25 de salariaţi ai Ocolului Silvic Pătrăuţi şi circa 30 de voluntari, 15 salariaţi de la Domeniul Public Suceava (Primăria Suceava), 32 de muncitori de la Diasil – Florconstruct şi şapte subofiţeri ISU Suceava au făcut curat în parcul Şipote. De această dată, nu au fost găsite foarte multe PET-uri, ambalaje, sticle sparte, resturile vegetale fiind cele care le-au dat bătăi de cap muncitorilor.

 

Acţiuni de igienizare repetate

Şeful Ocolului Silvic Pătrăuţi, Bogdan Robciuc, ne-a spus că „în limita posibiliăţilor noastre, vrem să organizăm astfel de acţiuni cu o frecvenţă cât mai ridicată. Această igienizare constă, concret, în toaletarea arborilor şi arbuştilor, cosirea ierbii, a urzicilor, strângerea gunoaielor şi aranjarea stratului de sol care a fost spălat de ploile abundente din ultima perioadă”.

L-am întâlnit la acţiunea de igienizare şi pe Gheorghe Botoşan, tehnician la Direcţia Silvică Suceava, care ne-a spus că participă la acţiuni de igienizare din anul 1972, „dar în acest parc din 1975”. „Pe atunci erau aici mici dealuri goale, cu mici sălcii. În 1975 a fost începutul. S-au plantat copaci cu pământ la rădăcină, iar acum se vede rezultatul. Acum situaţia este mai simplă, arborii au crescut, se lucrează doar la curăţenie. Ar fi bine să fie întreţinut acest obiectiv, pentru că este un parc dendrologic, unde sunt specii deosebite aduse din tot judeţul”, ne-a povestit Gheorghe Botoşan.

 

S-au adunat peste 100 de metri cubi de resturi vegetale şi gunoaie din parcul Şipote

Prezent la acţiunea de igienizare de vineri, Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, ne-a spus că instituţia pe care o reprezintă a venit cu un efectiv de şapte subofiţeri, „pentru că vrem să-i ajutăm pe colegii de la Direcţia Silvică Suceava la acţiunea de igienizare a acestui loc, care până acum câţiva ani a fost o oază de verdeaţă. Acum, din păcate, este o junglă, însă sperăm să îl facem să arate aşa cum ar trebui, pentru ca lumea să poată veni cu plăcere în acest parc şi să redăm Sucevei acest loc minunat”. O contribuţie importantă la acţiunea de ieri a avut-o Primăria municipiului Suceava.

Marian Andronache, viceprimar al municipiului Suceava, ne-a spus că Primăria Suceava s-a implicat în acţiunea de igienizare a parcului Şipote cu 15 salariaţi de la Domeniul Public Suceava, 32 de muncitori de la Diasil – Florconstruct, firmele care se ocupă de salubrizarea oraşului, oferind utilajele necesare (un tractor, o volă, două autospeciale pentru transportul deşeurilor, cositoare lopeţi), saci de gunoi, mănuşi. Din ce ne-au spus organizatorii, ieri s-au adunat peste 100 de metri cubi de resturi vegetale şi gunoaie din parcul Şipote.

„Deşi parcul Şipote nu este administrat de Primăria Suceava, se află în raza teritorial-administrativă a municipiului Suceava şi ne preocupă să fie curat. Ne implicăm în astfel de acţiuni de fiecare dată, facem curăţenie în parc, împreună cu cei de la Direcţia Silvică Suceava, ecologizăm zona şi, încercăm, pe cât posibil, să se menţină curăţenia în acest parc, să fie o zonă de agrement atractivă pentru suceveni”, a mai spus Marian Andronache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiune de igienizare în parcul Şipote, făcută de Direcţia Silvică, Primăria Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 5326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Acţiune de igienizare în parcul Şipote, făcută de Direcţia Silvică, Primăria Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei