Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2016 - Anul XXI, nr. 146 (6259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ospitalitate tradiţională

Mii de sarmale şi sticle cu apă, împărţite de primarul Sucevei credincioşilor veniţi la moaştele Sf. Ioan cel Nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Miile de credincioşi veniţi chiar şi din alte judeţe să se roage la moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava au fost întâmpinaţi cu sarmale calde, pâine şi apă minerală, de oameni de bine, conform unei frumoase tradiţii care confirmă faimoasa ospitalitate bucovineană.

La fel ca şi în ceilalţi ani, primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu soţia sa, Luminiţa, a împărţit 5.000 de sarmale şi sticle de apă celor veniţi să se roage la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, unde racla cu moaşte a fost scoasă în curte.

Distribuirea pachetelor cu alimente şi apă s-a făcut în zona turnului-clopotniţă de la intrare, de la ora 17.00.

“Conform tradiţiei, şi în acest an am împărţit, cu familia, 5.000 de sarmale şi sticle cu apă la pelerinii care au venit la hramul de Sânziene la Suceava. Sunt multe persoane care vin de departe, din Maramureş, se ostenesc să ajungă aici, mulţi preferă să rămână peste noapte aici, în curtea bisericii, deşi, la fel ca şi anii trecuţi, le-am pregătit şi spaţii de cazare, la căminele unităţilor şcolare. Este un gest de ospitalitate, absolut normal, aici în Bucovina, aşa este corect, să venim în sprijinul acestor oameni care participă la această mare sărbătoare a oraşului”, a spus edilul sucevean.

Autorităţile sucevene au pregătit aproximativ 500 de locuri de cazare pentru pelerini, dar numărul solicitărilor a fost mai mic decât în alţi ani.

„Până în prezent avem peste 100 de solicitări, mai târziu vor veni şi mijloacele de transport care îi vor duce gratuit la locurile de cazare. Ştiu din anii precedenţi că, atunci când este vreme bună, precum astăzi, pelerinii preferă să stea în curtea mănăstirii. În numele Primăriei Suceava, le spun un sincer bun venit tuturor celor care ne vizitează în aceste zile oraşul, avem şi un program de divertisment pentru Zilele Oraşului, cu evenimente care se desfăşoară zilnic, până duminică inclusiv, în parcarea de la Iulius Mall”, a spus şeful municipalităţii sucevene.

Pentru slujba de Sânziene, de astăzi, Primăria Suceava a pregătit noi rezerve de apă minerală, un cort de la Serviciul de Situaţii de Urgenţă, precum şi asistenţă medicală în zonă, în caz de va fi necesară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de sarmale şi sticle cu apă, împărţite de primarul Sucevei credincioşilor veniţi la moaştele Sf. Ioan cel Nou.
 Vizualizări articol: 4718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Mii de sarmale şi sticle cu apă, împărţite de primarul Sucevei credincioşilor veniţi la moaştele Sf. Ioan cel Nou1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spumă de căpșuni (fără frișcă)               Este un desert rapid, ușor, răcoritor și foarte gustos. Dar poate cea mai mare calitate a acestui preparat este versatilitatea sa – poate deveni repede o spumă... Citeşte