Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2016 - Anul XXI, nr. 138 (6251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Ieri dimineaţă

11 răniţi şi cinci maşini avariate, în două accidente produse pe ploaie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Două accidente grave au avut loc luni dimineaţă, în apropiere de municipiul Suceava, în interval de câteva zeci de minute, evenimentele rutiere fiind cauzate în principal de neadaptarea vitezei la condiţiile de carosabil ud, datorat ploii abundente.

Primul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 7.40, pe drumul judeţean 208 A, în satul Chilişeni din comuna Udeşti. Un bărbat din oraşul Liteni, care se deplasa la volanul unei autobasculante marca Man dinspre satul Chilişeni spre Ştirbăţ, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers într-o curbă la dreapta şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune laterală cu un autoturism marca VW Golf. În autoturism se aflau cinci membri ai unei familii, doi bărbaţi şi trei femei, care mergeau spre spital, la Suceava. În urma impactului violent, toţi cei cinci ocupanţi ai autoturismului au suferit leziuni care au necesitat îngrijiri medicale, ei fiind transportaţi la Spitalul de Urgenţă Suceava.

Cei mai afectaţi au fost şoferul şi pasagera din spatele acestuia, având în vedere că impactul s-a produs în partea laterală stânga a maşinii. A fost nevoie de intervenţia a cinci echipaje ale ambulanţei, care au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, după care au transportat răniţii la spital. Victimele au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Suceava cu politraumatisme, având nevoie de investigaţii medicale de urgenţă.

Medicul Liviu Cârlan, şeful UPU de la Spitalul Judeţean, ne-a declarat următoarele:„În urma accidentului de la Chilişeni, în Unitatea de Primire Urgenţe au fost aduse cinci victime, dintre care doar două ar fi cu probleme mai grave. Una dintre ele este şoferul unui autoturism, diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral, contuzii de umăr şi o contuzie toraco-abdominală. Cealaltă victimă afectată mai serios este o femeie care are un traumatism cranio-cerebral cu o plagă în regiunea frontală. Toţi cei aduşi sunt stabili hemodinamic şi respirator, o parte vor fi internaţi, iar o parte vor primi tratament la domiciliu.”

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele arătând că aceştia nu au consumat alcool înainte de a se urca la volan, însă li s-au recoltat şi probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele şoferului aflat la volanul autobasculantei a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

Viteză neadaptată la condiţiile de carosabil ud

Un al doilea accident a avut loc cu câteva zeci de minute mai târziu, la Ilişeşti, şase persoane fiind rănite. În acest accident au fost implicate trei autoturisme în care se aflau șase persoane, două dintre autoturisme fiind destul de grav avariate.

Accidentul a avut loc în jurul orei 8.15, când un bărbat în vârstă de 65 de ani, din municipiul Suceava, ce conducea un autoturism marca Hyundai dinspre Suceava spre Gura Humorului, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pierdut controlul asupra direcţiei într-o curbă la dreapta. În acel moment a acroşat lateral un autoturism marca VW condus de o femeie de 50 de ani, din Gura Humorului, după care a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune laterală spate cu un alt autoturism VW, condus de un bărbat de 44 de ani, din Gura Humorului. Cei mai afectaţi în urma coliziunilor au fost şoferul şi cei doi pasageri din autoturismul Hyundai. Două echipaje de descarcerare au ajuns la faţa locului, dar cele trei persoane au ieşit singure din maşina grav avariată în zona din spate. Şoferul şi cei doi pasageri din autoturismul Hyundai au fost transportaţi cu ambulanţele la spitalul din Suceava.

„La locul accidentului s-au găsit trei autoturisme avariate, şase persoane fiind implicate în accident, din care trei au necesitat îngrijiri medicale. Celorlalte trei li s-au acordat îngrijiri medicale, dar nu au necesitat transportul la spital. Trei dintre ele au fost duse la spital cu ambulanţele SMURD şi ambulanţa SAJ”, ne-a declarat plutonierul major Radu Bârleanu, de la ISU Suceava.

Accidentul s-a produs într-o zonă de curbe succesive, în vârf de pantă, unde au loc frecvent accidente. Sătenii care au case în preajmă spun că acea zonă din DN 17 dă de furcă în permanenţă şoferilor care o tranzitează. Unul dintre ei povesteşte ce a văzut când a ieşit din casă:„Am auzit numai bubuitura din casă, iar când am ieşit, două dintre maşinile lovite erau acolo şi maşina aia verde (VW-ul condus de şoferiţă – n.r.) în partea ailaltă, lovită din capăt în capăt. Din câte am înţeles, ăsta care venea din vale (şoferul autoturismului Hyundai – n.r.), de acolo, ar fi avut viteză şi aici l-a furat. El a lovit prima maşina verde şi după aceea şi pe ailaltă, aia neagră din spate (VW-ul condus de bărbatul de 44 de ani – n.r.). Aici sunt dese accidentele, la mine, odată, pe peretele casei s-a urcat un taximetrist, se vedeau roţile maşinii după aceea, iar după câteva luni a intrat altul. Aici e vorba de viteză şi lipsă de experienţă, poate aici s-a răsturnat căruţa cu şoferi proşti, nu ştiu ce să zic. Dacă era zăpadă şi era iarnă ce ziceau, că sunt vinovaţi cei de la drumuri, dar acum cine e vinovat, nu cumva tot viteza?”

Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Suceava pentru acordarea îngrijirilor medicale. La Unitatea de Primiri Urgenţe, şeful secţiei, medicul Liviu Cârlan, ne-a relatat: „De la Ilişeşti au venit trei pacienţi, cu leziuni şi contuzii la nivelul membrelor superioare şi inferioare, cu contuzie de coloană cervicală şi sindrom confuzional, stabili din punct de vedere hemodinamic şi respirator. Actualmente se află în investigaţii, la radiografii, probabil în urma tuturor investigaţiilor se va lua decizia cea mai corectă.”

În urma accidentului au fost avariate cele trei autovehicule şi un parapet de protecţie de pe marginea drumului.Cei trei şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând valoarea 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital li s-au prelevat şi mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.Cercetările sunt continuate de lucrătorii Biroului Rutier Suceava, pe numele bărbatului de 65 de ani fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 răniţi şi cinci maşini avariate, în două accidente produse pe ploaie.
 Vizualizări articol: 8726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
11 răniţi şi cinci maşini avariate, în două accidente produse pe ploaie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei