Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2016 - Anul XXI, nr. 133 (6246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Un gest frumos

O borsetă cu bani şi acte, înapoiată unui preot de cel care a găsit-o pe drum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat din comuna Dărmăneşti a făcut un gest rar întâlnit, înapoind proprietarului o borsetă plină cu acte şi bani, pe care a găsit-o pe drum. Întâmplarea a avut loc marţi dimineaţă, când Cornel Grigoriciuc mergea la cules de ciuperci împreună cu familia, în pădurea de la marginea satului Şerbăuţi. Aflat în maşina personală, pe o uliţă din satul Şerbăuţi, a observat la un moment dat în mijlocul drumului o borsetă de culoare neagră, a oprit şi a luat-o. Aşa a constatat că borseta conţinea acte de identitate, un permis auto, certificate de înmatriculare şi bani, toate aparţinând unui bărbat din comuna Şerbăuţi.

Cornel Grigoriciuc şi-a propus ca atunci când se va întoarce din pădure să înapoieze borseta păgubitului.

El a relatat:„Era ora 6.45, mergeam la bureţi la Şerbăuţi şi, mergând cu maşina prin sat, am trecut pe lângă o borsetă abandonată în mijlocul drumului. Am oprit maşina, am luat borseta şi m-am uitat ce conţine. În interior erau bani, acte, chei şi mi-am propus să-l caut pe proprietar şi să o înapoiez, când voi reveni din pădure. La întoarcere am venit la poliţia din Şerbăuţi, iar în acel moment trecea chiar maşina poliţiei pe drum. Le-am povestit despre ce găsisem şi i-am rugat să meargă şi să-l anunţe pe păgubit că îl aştept aici cu borseta.”

Alături de Cornel Grigoriciuc în maşină se afla şi fiul acestuia, Andrei Liviu Grigoriciuc, care ne-a relatat: „Ne-am uitat în primul rând să vedem dacă sunt acte, să putem să-l contactăm, şi am văzut că era un număr de telefon al unui preot. Am zis că vedem noi cum rezolvăm ca să-i înapoiem borseta şi nu am avut nici un moment intenţia să luăm ceva ce nu ne aparţine”.

 

Proprietarul actelor şi al banilor, impresionat profund de gestul celui care i le-a înapoiat

Când a fost contactat de poliţişti, preotul Filip Mârza, din localitate, cel care pierduse în aceeaşi dimineaţă borseta, a venit într-un suflet să o recupereze. În borsetă se aflau 1.060 de lei, bani despre care nu mai avea nici o speranţă că-i va mai găsi.

Preotul Filip Mârzaa povestit: „Eu am pus dimineaţă pe capotă borseta şi m-am dus să deschid porţile, ca să ies din curte cu maşina. M-am dus şi am deschis porţile şi, borseta fiind pe partea dreaptă, eu m-am urcat prin stânga şi am plecat, uitând să o mai iau. Acum eu mă rugam la Dumnezeu ca cel care a găsit-o să o arunce peste gard, că erau o groază de acte în interior. Absolut toate actele mele, buletinul, legitimaţia de preot, certificatele de înmatriculare la două maşini,tot ce trebuia aveam acolo. Deci astea toate le aveam şi erau şi 10,6 milioane de lei vechi. Să-i dea Dumnezeu sănătate domnului Cornel, că mai rar aşa oameni ca el. În ziua de astăzi, oameni aşa corecţi mai rar se găsesc. Îi mulţumesc din suflet.”

Impresionaţi de fapta bărbatului au fost şi oamenii din sat, care au văzut în gestul său ceva rar întâlnit în aceste vremuri. Viorel Horobeţ, din Şerbăuţi, ne-a spus, mirat de ce auzise:„A găsit-o şi a înapoiat-o, un gest omenesc foarte frumos, făcut de un om care nu atentează la averea altuia. Rareori se mai găseşte câte un om care să facă aşa ceva.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O borsetă cu bani şi acte, înapoiată unui preot de cel care a găsit-o pe drum.
 Vizualizări articol: 10951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
O borsetă cu bani şi acte, înapoiată unui preot de cel care a găsit-o pe drum5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei