Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2016 - Anul XXI, nr. 123 (6236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

O nouă ţeapă

O falsă poliţistă a înşelat cu peste 20.000 de lei sucevence cărora le-a promis cariere în Poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O tânără în vârstă de 19 ani, din Gura Humorului, a adunat o sumă importantă, peste 20.000 de lei, prin înşelăciuni, după ce le-a promis unor sucevence că le va găsi locuri de muncă în Poliţie, pe baza unor relaţii pe care le-ar avea. În realitate, tânăra nu avea nici o legătură cu Poliţia, ci doar a găsit o nouă modalitate de înşelăciune. Tânăra a exploatat faptul că în această perioadă foarte mulţi suceveni s-au înscris la concursuri pentru admitere în structurile poliţiei şi a profitat de naivitatea victimelor.

 

I-a promis un post în Poliţie mamei, apoi şi fiicei

Poliţiştii adevăraţi, de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava, au primit o sesizare despre aceste înşelăciuni luni, 23 mai. O femeie în vârstă de 41 de ani, din municipiul Suceava, a depus o plângere penală, în care a sesizat că o anume Andreea Rotari a înşelat-o cu suma de 17.400 de lei. Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie-aprilie 2016, suspecta, sub pretextul că este poliţistă, i-a spus femei că îi poate găsi un post de secretară la Poliţie. Mai mult, pentru a scoate mai mulţi bani, i-a promis aceleiaşi femei că îi va găsi un post de agent în poliţie şi fiicei sale. Convinsă că tânăra are influenţă printre şefi din Poliţie, victima a livrat suma de bani amintită în mai multe tranşe.

 

I-a mai cerut 650 de lei, pentru definitivarea contractului. Bancnotele erau marcate

Andreea Rotari a dus-o cu vorba pe femeia de 41 de ani şi i-a cerut tot mai mulţi bani. Aşa se face că acum două zile, miercuri, tânăra a anunţat-o pe femeie că a definitivat contractul de angajare şi i-a mai cerut încă 650 de lei. Poliţiştii monitorizau deja cazul, astfel că la întâlnirea dintre cele două a fost organizat un flagrant. Tânăra de 19 ani a fost prinsă, într-un centru comercial din Suceava, în timp ce primea suma de 650 de lei.

 

Încă o victimă, alţi 6.400 de lei

Poliţiştii au mai identificat o victimă înşelată în acelaşi mod.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „Din verificăris-a stabilit că suspecta a înșelat în același mod și o femeie în vârstă de 30 de ani, din municipiul Suceava, căreia i-a pretins, primind de la aceasta, la 27 martie 2016, suma de 6.400 de lei, pentru angajarea în Poliție”.

 

Tânăra a fost lăsată în libertate, după 24 de ore de arest

Flagrantul a fost organizat sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, cu sprijinul Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă şi cu suportul operativ al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Miercuri seară, tânăra în vârstă de 19 ani a fost reţinută în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în baza ordonanţei de reţinere, pentru o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Ieri, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a decis ca tânăra să fie cercetată în continuare în stare de libertate, sub măsura controlului judiciar.

Până la o sentinţă definitivă, tânăra se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

 

Interesul deosebit pentru uniforma de poliţist, exploatat de escroci

Poliţiştii bănuiesc că ar mai fi şi alte victime şi fac apel la acestea să se adreseze Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru completarea probatoriului.

„Poliţiştii fac apel încă o dată la cetăţeni să nu dea curs unor astfel de propuneri sau solicitări, orice recrutare de personal şi angajare în structurile Poliţiei fiind mediatizată şi promovată în condiţii de deplină transparenţă, prin canalele oficiale de comunicare şi structurile de profil”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

În luna aprilie a acestui an, aproape o mie de tineri s-au înscris la concursul pentru ocuparea a 54 de posturi de agenţi de poliţie în judeţul Suceava. Pentru unele posturi, cele mai apropiate de municipiul Suceava, s-au înscris şi 30-40 de candidaţi pe loc. Interesul deosebit pentru aceste posturi a apărut în condiţiile de salarizare bune oferite chiar şi pentru agenţii începători. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O falsă poliţistă a înşelat cu peste 20.000 de lei sucevence cărora le-a promis cariere în Poliţie.
 Vizualizări articol: 9029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O falsă poliţistă a înşelat cu peste 20.000 de lei sucevence cărora le-a promis cariere în Poliţie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată în straturi, de pui cu ananas Este un preparat  fin, delicat, foarte răcoritor și exotic. Se face repede și se termină de pe platou cu maximă viteză...Avem nevoie de:Un piept mare de pui, fiert, un ananas mic (cca 400g curățat), o lingură de zahăr, o căpățână de... Citeşte