Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2016 - Anul XXI, nr. 121 (6234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mână criminală

Gospodăria unui pădurar din Suceviţa, incendiată în miez de noapte. Suspecţii sunt romii prinşi la furat lemn în pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu izbucnit în toiul nopţii de luni spre marţi, la gospodăria unui pădurar din comuna Suceviţa, a distrus anexele gospodăriei şi a afectat încă o gospodărie din vecinătate.  Focul a pornit în jurul orei două noaptea şi a fost observat mai târziu, apelul la 112 anunţându-i pe pompieri la ora 2.36 despre faptul că o magazie arde în flăcări. La sosirea echipajelor de pompieri ardeau anexele din două gospodării, construcţii din lemn cu învelitori de azbociment şi draniţă impregnată, care au favorizat extinderea cu rapiditate a incendiului. Militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, ajutaţi de angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Suceviţa, au intervenit cu 5 autospeciale pentru lichidarea focului extins rapid la magazie şi adăpostul de animale. După două ore de intervenţie, focul a fost lichidat, pompierii reuşind să salveze casa de locuit a pădurarului şi restul anexelor. Principalele pagube au fost produse în gospodăria pădurarului , unde au ars acoperişul garajului pe 50 de metri pătraţi, magazia de materiale pe 120 de metri pătraţi, fierăstraie, scule electrice, mobilier, circa 30 de metri cubi de lemn de foc şi 10 metri de gard. S-au degradat aproximativ 40 de metri pătraţi din acoperişul unui adăpost de animale, un circular, un abric, în incendiu pierind 30 de curcani şi 30 de pui de găină. Celui de al doilea proprietar aflat în vecinătate i-a fost distrus acoperişul magaziei de lemne pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi şi peretele magaziei. În urma discuţiilor avute cu pompierii şi poliţiştii, Aurel Corjîn, proprietarul casei şi pădurar al Cantonului Silvic Suceviţa 2, le-a povestit acestora faptul că are mari suspiciuni în ceea ce priveşte producerea incendiului, fiind sigur că ar fi vorba de o răzbunare. Pompierii s-au întors marţi dimineaţă pentru a cerceta cauza producerii incendiului la lumina zilei şi după mai multe ore de evaluare au ajuns la concluzia că focul a pornit în urma folosirii intenţionate a unei surse de aprindere. Aurel Corjîn, pădurar în zona satului Voivodeasa, locuit în mare parte de romi, este convins că este vorba de o mână criminală şi a povestit că la baza acestei răzbunări ar putea fi faptul că, de-a lungul timpului, a avut nenumărate incidente cu romii din zonă, greu de oprit când e vorba de furat lemn din pădure. El crede că o sticlă incendiară aruncată de unul dintre romi a provocat cu siguranţă incendiul din gospodăria sa. Cercetările au fost preluate de poliţişti, care au întocmit deja un cerc de suspecţi şi încearcă să stabilească cine se face vinovat de producerea incendiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gospodăria unui pădurar din Suceviţa, incendiată în miez de noapte. Suspecţii sunt romii prinşi la furat lemn în pădure.
 Vizualizări articol: 8181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gospodăria unui pădurar din Suceviţa, incendiată în miez de noapte. Suspecţii sunt romii prinşi la furat lemn în pădure0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei