Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2016 - Anul XXI, nr. 121 (6234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Curs festiv

254 de absolvenţi ai Colegiului „Petru Rareş” şi-au luat rămas bun de la anii de liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zi importantă pentru absolvenţii promoţiei 2016 de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, care luni, 23 mai, într-o atmosferă festivă, şi-au luat rămas bun de la cei patru ani de liceu.

254 de elevi au ajuns la linia de sosire a călătoriei lor prin liceu, ceremonia de absolvire având loc în sala mare a Casei de Cultură a municipiului.

Drumul lor iniţiatic, presărat de satisfacţii, bucurii şi regrete, dezamăgiri şi reuşite a ajuns la final, poarta maturităţii urmând să se deschidă pentru ei toţi.

„Ca dascăli, în astfel de momente, nu ştim ce să facem mai întâi. Să ne bucurăm că o nouă generaţie este pregătită să păşească pe drumul vieţii, să se desăvârşească continuu şi să-şi transforme numele în renume sau să ne întristăm că timpul a trecut uşor, uşor, pe nesimţite şi că dacă poate am reuşi să-l întoarcem am face anumite lucruri altfel? (...) Vouă, dragi elevi absolvenţi, vă spunem că noi nu vom fi niciodată plecaţi de aici, ştim că şi în inimile voastre ne veţi purta acolo unde veţi merge de acum înainte”, le-a transmis adjuncta instituţiei, prof. Anca Greculeac, adolescenţilor.

La rândul său, prof. Elena Manuela David a ţinut discursul oficial al cursului festiv, aceasta vorbindu-le tinerilor despre valorile fiecăruia, valori care „ne conturează unicitatea şi ne marchează autenticitatea”.

 

Diploma de onoare şi Premiul „Profesor Frieda Vigder”

Diploma de Onoare a Colegiului „Petru Rareş”, cea mai înaltă distincţie a instituţiei, a fost adjudecată de eleva Raluca Rîmbu, şefă de promoţie cu media 9,96, aceasta remarcându-se prin bogata sa activitate literară, fiind şi membră a clubului de poezie Alecart, participări la concursuri de specialitate (LicArt, Tinere condeie). Mai mult, Raluca este vicecampioană naţională la sabie, arte marţiale vietnameze şi lupte.

În cadrul ceremoniei de luni a fost acordat şi premiul „Profesor Frieda Vigder”, instituit în urmă cu şase ani de prof. Ica Manas, de la Case Western Reserve University din Cleveland, Ohio, SUA, în amintirea mătuşii sale Frieda Vigder, apreciată profesoară de chimie a colegiului sucevean şi directoare între anii 1957-1963.

Premiul „Profesor Frieda Vigder” i-a revenit lui Nicu Andronic – Gorcea, actualmente membru în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Biologie. La faza naţionala a obţinut premiul I, elevul calificându-se şi participând la toate etapele naţionale ale olimpiadei de biologie la care poate participa un elev în ţara noastră: în clasa a VII-a şi în toţi anii de liceu. 

 

Distincţii pentru cei mai merituoşi elevi ai generaţiei

Reprezentanţii colegiului au acordat distincţii celor trei olimpici naţionali din anul 2015-2016, din clasa a XII-a: Nicu Andronic – Gorcea (biologie), Mihaela Diaconescu (spaniolă) şi Mircea Vacariuc (astronomie şi astrofizică).

Totodată, zeci de elevi din cele nouă clase a XII-a au fost invitaţi pe scenă de dascălii lor, în semn de recunoştinţă pentru premiile obţinute la concursurile şcolare. Fiecare a primit câte o diplomă de excelenţă.

Premiul catedrei de matematică a mers către Geanina Cosavanu, cea mai bună la disciplina informatică a fost desemnată Naomi Moisuc, la biologie – Nicolae Andronic - Gorcea, chimie – Mihai Bolohan, astronomie şi astrofizică - Mircea Vacariuc, franceză – Andreea Iţu şi Ana Maria Avasaloaie, istorie – Estera Stanciuc, limba română – Daniela Petrovici, Adela Căşuneanu, Anca Broască, Ozana Ciobanu, Bianca Dumencu, germană - Ostafi Leonard, Teona Severin şi Andra Măciucă, spaniolă – Mihaela Diaconescu, desen - Gabriela Onu şi Ana Mihail, engleză - Alexandru Malaşincu.

Premiul Olive Award, tot din partea catedrei de engleză, a fost obţinut de Diana Beldeanu, iar premiul The most improved – Iuliana Iacob.

Voluntarii anului, cu peste 500 de ore de voluntariat, au fost desemnaţi Raluca Dascălu şi Alexandra Tătar.

Tudor Găitan, George Boca, Matei Gavrilovici şi Razvan Ţăran, cei care au pus bazele Clubului de dezbateri al colegiului, au fost, de asemenea, evidenţiaţi. 

Au fost acordate şi trei Diplome de Excelenţă Academică: Monica Butac – limba polona, Daniela Petrovici – limba română şi Adela Căşuneanu – limba română. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 254 de absolvenţi ai Colegiului „Petru Rareş” şi-au luat rămas bun de la anii de liceu.
 Vizualizări articol: 8128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
254 de absolvenţi ai Colegiului „Petru Rareş” şi-au luat rămas bun de la anii de liceu4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei