Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2016 - Anul XXI, nr. 113 (6226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Shopping City Suceava

Sute de câini de rasă, admiraţi de 30.000 de spectatori, la cea de-a VIII-a ediţie a "Bucovina Dog Show"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cel mai important eveniment chinologic din regiunea Moldovei, „Bucovina Dog Show”, desfăşurat în parcarea centrului comercial Shopping City Suceava, a adus în faţa sucevenilor sute de câini de rasă, din ţară şi de peste hotare, într-un spectacol fascinant, care a reprezentat o premieră nu doar la nivel de judeţ.

Cea de-a VIII-a ediţie a „Bucovina Dog Show” a reunit două expoziţii internaţionale de tip CACIB, în cele două zile de concurs fiind înscrişi peste 550 de câini, din 65 de rase, precum şi peste 200 de proprietari şi canise la competiţia arbitrată de un juriu internaţional.

Prezenţa frumoaselor exemplare de câini de rasă, cu o diversitate uimitoare, de la minusculii American Toy Terrier, Chihuahua, drăgălaşii Yorkshire Terrier, până la exemplare imense, precum Ciobănescul Caucazian, Ciobănescul de Bucovina, Terrier negru rusesc – prezent pentru prima oară la competiţiile organizate la Suceava, ori Ciobănesc Românesc Corb, a atras zilnic mii şi mii de spectatori.

„Este a 8-a ediţie a <Bucovina Dog Show> pe care o găzduim, dar, spre deosebire de ceilalţi ani, am avut două expoziţii internaţionale. Din păcate vremea nu a prea ţinut cu noi, au apărut fel de fel de probleme tehnice, în special de la vânt, care dimineaţă a devastat suprafaţa pregătită pentru concurs, dar, cu o bună mobilizare, totul a fost rezolvat în timp util, pentru ca etapele de concurs să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Sperăm ca anul acesta să mai organizăm câteva evenimente chinologice”, a declarat Mircea Petrariu, managerul SCS, prezent în dublu rol, de organizator şi de participant, fiind înscris în competiţii cu un Golden Retriever – un pui de opt luni, aflat la primul concurs, şi o femelă de Akita american.

În ciuda vremii capricioase, cu vânt puternic şi rafale de ploaie, evenimentul, organizat de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava, în parteneriat cu Shopping City Suceava, a atras peste 30.000 de vizitatori în cele două zile de expoziţie-concurs, susţinută de Royal Canin şi de sponsorii Egger, Rompeisaj, Vila Casa de Oaspeți, Animax, Belcando, Darex Auto, Citadin Construct, Mobexpert, Carrefour Suceava, Animax, Izzi Pet Food, Restaurant Any Time şi Leroy Merlin.

 

De la câinele soldat al lui Stalin, la ogarul nobilimii ruse

Pe lângă frumoasele exemplare de Akita Inu şi Akita american, devenite aproape o prezenţă obligatorie la concursurile de acest gen, unde atrag mereu simpatia publicului, la fel ca şi pufoşii Samoyed, cu a lor blană de nea, ediţia din acest an s-a remarcat prin diversitatea mare de rase, cu exemplare admirabile, aduse de proprietari din mai multe ţări.

„Avem un Ciobănesc de Shetland adus din Finlanda, numeroase exemplare din rase deosebite, precum Tchiorny Terrier, aduse din Polonia şi Ucraina. De remarcat şi prezenţa ciobănescului turcesc - Coban Copegi, a Ogarului Afgan, a ogarului Barzoi, a Pincherului pitic, dar şi a Cockerului Spaniel. Toate sunt exemplare foarte frumoase”, a spus Cristian Moroșanu, președintele Asociaţiei Chinologice din judeţul Suceava.

Una dintre rasele care au atras privirile a mii de spectatori a fost Tchiorny Terrier (Terrier negru rusesc), o rasă relativ rară în România.

„Câinele este făcut de Stalin, pentru Armata Roşie, deschizător de drumuri. Este un luptător rus – a fost făcut pentru a fi soldat. Dar acum este folosit în special pentru pază”, a explicat unul dintre proprietarii de Tchiorny Terrier, venit de la Buzău pentru expoziţia de la Suceava.

O prezenţă inedită a fost şi cea a ogarilor Barzoi, o rasă veche, a nobililor ruşi, din care marele duce Nicolae, din dinastia Romanovilor, avea peste 200 de exemplare, renumite pentru frumuseţea lor. Rasa aproape a dispărut în Rusia odată cu Revoluţia din 1917, tocmai din cauza acestei asocieri a Barzoilor cu nobilimea rusă.

„La această ediţie se remarcă o valoare mai ridicată a exemplarelor prezentate. Din acest punct de vedere, ediţia din acest an se află în topul tuturor expoziţiilor organizate de ACH Suceava”, a concluzionat Cristian Moroșanu, președintele Asociaţiei Chinologice a judeţului Suceava.

În prima zi de competiţie au fost înscrişi 279 de câini de rasă, iar în a doua 272 de exemplare, la final fiind făcută o selecţie a celor mai buni dintre cei mai buni.

 

Un Ciobănesc Caucazian, marele câştigător al celor două expoziţii internaţionale

Duminică după-amiază a fost momentul de apogeu al celor două expoziţii internaţionale, atunci fiind desemnat „Supreme Best în Show”, dintre câştigătorii secţiunilor precedente.

Marele premiu al „Bucovina Dog Show 2016” – titlul de „Supreme Best in Show” - a revenit unui Ciobănesc Caucazian aflat în proprietatea lui Cristian Morcov, din Botoşani.

Acesta a câştigat şi concursul „Best in Show” din prima a zi competiţională - 14 mai 2016, fiind multiplu câştigător în expoziţii chinologice şi deţinând inclusiv titlul de campion de club în Serbia.

În prima zi de concurs a mai fost atribuit şi titlul de „Best junior in show” unui Bulldog francez aflat în proprietatea lui Laszlo Istvan, din Oradea.

Duminică, 15 mai, titlul de „Best junior in show” a revenit unui Samoyed deţinut de Galina Vasiliy, din Cernăuţi (Ucraina), în vreme ce titlul de „Best in show” a fost obţinut de un Ciobănesc Românesc Carpatin, Opal de Transilvania, aflat în proprietatea lui Adrian Deak, din Bistriţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de câini de rasă, admiraţi de 30.000 de spectatori, la cea de-a VIII-a ediţie a "Bucovina Dog Show".
 Vizualizări articol: 8956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sute de câini de rasă, admiraţi de 30.000 de spectatori, la cea de-a VIII-a ediţie a "Bucovina Dog Show"5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei