Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 apr 2016 - Anul XXI, nr. 96 (6209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Şcoala altfel”

Elevii au văzut cum se pregătesc pompierii în Baza de Pregătire de la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pentru al treilea an consecutiv, militarii Detaşamentului de pompieri Rădăuţi au derulat un proiect comun cu Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuţi, intitulat „O meserie pentru viaţă”. Astfel, în săptămâna „Şcoala altfel”, un grup de 28 de elevi au avut activităţi de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă. Timp de câteva zile, copiii au petrecut câte 8 ore alături de pompierii militari, în subunitatea salvatorilor, iar la finalul perioadei, au fost evaluaţi privind cunoştinţele asimilate din domeniul situaţiilor de urgenţă (incendii, cutremure, accidente, inundaţii, fenomene meteo periculoase, epidemii şi epizootii). După perioada sărbătorilor de Paşte, elevii vor derula un amplu exerciţiu, la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi, în care va fi simulată o situaţie de urgenţă, iar salvatorii elevi vor fi servanţi pompieri şi paramedici SMURD. După exerciţiu, ei vor avea ocazia să prezinte colegilor lor regulile de comportare în situaţii de urgenţă învăţate în timpul pregătirii. Generalul de Brigadă Ion Burlui, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, ne-a declarat: „Ministerul Educaţiei împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean s-au gândit ca în acest an să creeze  nişte module noi pentru elevi sub denumirea <Şcoala altfel>. Trebuie să ne gândim pentru tânăra generaţie la noi metode de educaţie şi una dintre probleme este ca tinerii să înveţe să se ferească de pericole, să se protejeze prin intermediul unor metode pe care le pot afla de la pompieri. În toate subunităţile de pompieri din judeţ s-au pregătit asemenea programe şi s-au transmis materiale informative. Important este ca şi pompierii să se plieze pe copiii care vin, să găsească metodele şi mijloacele pentru a transmite cât mai bine mesajul. De la preşcolari până la universitari, toţi sunt interesaţi de aceste informaţii şi mai ales de problema practică a activităţii de protecţie şi de prevenire a situaţiilor de urgenţă. Elevii trebuie să ştie că în viaţă se poate face orice, să nu se teamă de nimic, să creadă în ei şi să meargă mai departe.”

La final, copiii vor primi din partea organizatorilor premii şi diplome, precum şi aprecierile colegilor, ale cadrelor didactice şi, nu în ultimul rând, ale pompierilor militari, cei care au avut grijă ca ei să aibă posibilitatea să îşi aleagă „o meserie pentru viaţă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii au văzut cum se pregătesc pompierii în Baza de Pregătire de la Siret.
 Vizualizări articol: 3823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii au văzut cum se pregătesc pompierii în Baza de Pregătire de la Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei