Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2016 - Anul XXI, nr. 93 (6206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Loviţi de foc

Un incendiu izbucnit de la un redresor auto a produs pagube în patru gospodării din Arbore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu izbucnit marţi dimineaţă la un grajd din comuna Arbore a provocat pagube importante la mai multe gospodării din jur. Apelul la 112 a fost transmis în jurul orei 7.22 dimineaţă şi anunţa că flăcările au început să se propage de la un adăpost de animale la gospodăria din vecinătate. Până la sosirea pompierilor, focul s-a  întins cu repeziciune şi a cuprins alte două case şi anexele a trei gospodării din vecinătate. La incendiu au intervenit 10 autospeciale aparţinând pompierilor militari de la subunităţile din Solca, Rădăuţi, Fălticeni şi Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) din comunele Arbore, Iaslovăţ, Cajvana, Milişăuţi, Botoşana şi Cacica. La sosirea echipajelor ardeau construcţiile din trei gospodării, fiind deja aprins şi acoperişul unei case de la o a patra gospodărie aflată în apropiere. Incendiul puternic era întreţinut de cantităţile importante de materiale combustibile, în principal lemn şi furaje pentru animale, şi de vânt, existând pericolul să se propage la alte case din jur. În timpul intervenţiei îngreunate de fumul dens care se degaja, un pompier voluntar de la SVSU Arbore a suferit arsuri în zona gâtului, primind primul ajutor şi îngrijiri medicale de la un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

A fost nevoie de cinci ore de intervenţie până la stingerea şi lichidarea incendiului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost depistată de pompieri în grajdul primei gospodării, unde proprietarul pusese la încărcat un acumulator auto, folosind un redresor auto. Focul a pornit în urma efectului termic al curentului electric care trecea prin instalaţia de încărcat acumulatorul, lăsată nesupravegheată de proprietar. Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, ne-a declarat:

 „Incendiul a izbucnit dintr-un grajd unde se afla şi un autoturism şi de unde s-a auzit o explozie, explozie care practic a propagat flăcările cu rapiditate şi la vecinătăţi.” 

În prima gospodărie au ars acoperişul casei de locuit pe 120 de metri pătraţi, depozitul de furaje, grajdul şi bucătăria de vară pe o suprafaţă de 150  de metri pătraţi, s-a degradat autoturismul, un tocător de furaje şi actele personale. La cea de a doua gospodărie lovită de flăcări au ars adăpostul de animale şi bucătăria de vară pe 150 de metri pătraţi, 30 de metri cubi de lemn de construcţii, s-au distrus ferestrele de la casa de locuit şi alte scule electrice din gospodărie. Podul casei celei de a treia gospodării a fost distrus de flăcări, s-au degradat sticla şi ferestrele din PVC ale casei şi izolaţia pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, fiind distrus şi acoperişul casei celei de a patra gospodării, care a ars pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi.

Pompierii au salvat restul casei de locuit şi o anexă la primul proprietar, casele de locuit şi anexele  celorlalţi proprietari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu izbucnit de la un redresor auto a produs pagube în patru gospodării din Arbore.
 Vizualizări articol: 3603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Un incendiu izbucnit de la un redresor auto a produs pagube în patru gospodării din Arbore4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei