Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2016 - Anul XXI, nr. 91 (6204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Protest important

Mii de oameni s-au adunat în centrul Sucevei pentru a susţine familia de români din Norvegia lăsată fără copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Al doilea miting de amploare, după cel din luna ianuarie a acestui an, a avut loc sâmbătă, la Suceava, pe esplanada din faţa Casei de Cultură. Aproximativ 5.000 de oameni s-au adunat pentru a susţine cauza familiei Bodnariu şi pentru a protesta la adresa Barnevernet, Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, care în noiembrie 2015 a luat din sânul familiei cei cinci copii ai soţilor Bodnariu.

Protestul a fost unul paşnic, aşa cum s-a întâmplat şi acum trei luni, iar pentru început a fost intonat imnul României. A urmat rostirea rugăciunii „Tatăl Nostru” de Iana, o fetiţă de 8 ani, dar şi de toţi cei prezenţi la acţiune.

Acţiunea de la Suceava, organizată cu sprijinul postului de radio Vocea Evangheliei, a fost doar una din cele 60 care s-au derulat în 21 de ţări ale lumii, din SUA şi până în Franţa sau Ungaria.

La protestul care a început la ora 12.00 şi s-a derulat timp de două ore au participat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, dar şi deputatul Mircea Lubanovici, care în luna ianuarie a acestui an a făcut parte din comisia care s-a deplasat în Norvegia pentru a vedea situaţia din teren şi pentru a discuta cu familia Bodnariu şi reprezentanţii statului nordic.

„Noi credem că lucrurile vor evolua într-o direcţie bună, mai ales că de la începutul anului lucrurile s-au schimbat un pic în bine. Toţi cei cinci fraţi trebuie să fie împreună, trebuie să trăiască în cadrul aceleiaşi familii, iar astăzi mai mult ca oricând valorile familiei şi ale creştinismului trebuie respectate”, a spus primarul Ion Lungu. Acesta a amintit că şi el are copii şi nepoţi şi i-ar fi greu să treacă prin momente similare celor pe care le trăiesc soţii Bodnariu.

La rândul său, deputatul Mircea Lubanovici, preşedinte al Comisiei pentru românii din afara graniţelor ţării, a cerut ca aceste practici „ilegale” ale Barnevernet să înceteze, iar drepturile familiei, ale copilului şi ale omului să fie respectate peste tot în lume.

„Cerem ca Barnevernet să oprească acest război împotriva familiei care este prima instituţie creată de Dumnezeu pe pământ”, a arătat Mircea Lubanovici.

 

Dacă familia Bodnariu nu se va reîntregi, protestele vor continua

În timpul protestului de sâmbătă au luat cuvântul mai multe persoane, printre care şi Gheorghe Bodnariu, unchiul bărbatului lăsat fără copii de către statul norvegian. Acesta a spus că Norvegia trebuia să vadă că o lume întreagă este solidară cu Marius şi Ruth Bodnariu şi trebuie să recunoască că a greşit.

„Mesajul pentru statul norvegian este să returneze cât mai repede copiii în sânul familiei, de acolo de unde au fost răpiţi fără nici un mandat, fără o anchetă socială. Au văzut că au greşit şi au dat înapoi acasă copilul cel mic, pe Ezechiel, tot aşa să-i dea şi pe ceilalţi patru. Altfel noi vom continua protestele, nu ne vom opri aici”, a fost mesajul lui Gheorghe Bodnariu.

La mitingul de solidaritate de sâmbătă au fost prezenţi oameni din toate colţurile judeţului, dar şi din Neamţ. Mulţi dintre cei care au fost în faţa Casei de Cultură erau copii sau adolescenţi, iar o parte dintre ei purtau pancarte cu mesaje la adresa Barnevernet şi a statului norvegian.

„Ne-am pus în locul lor, şi cred că este o acţiune pe care orice om ar face-o, aceea de a-şi arăta bunătatea şi umanitatea când cineva trece printr-o asemenea tragedie”, a menţionat Magdalena Rusu, o mamă venită împreună cu copilul la protestul de sâmbătă.

La fel de impresionant a fost şi corul format din circa 500 de persoane, dar şi fanfara care au intonat melodii religioase. Organizatorii şi rudele familiei Bodnariu speră ca protestele care s-au împânzit în toată lumea să aibă efect, iar cei patru copii care sunt încă despărţiţi de mamă şi tată să revină acasă cât mai curând.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi ai soţiei sale norvegience, Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie anul trecut, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de oameni s-au adunat în centrul Sucevei pentru a susţine familia de români din Norvegia lăsată fără copii.
 Vizualizări articol: 3574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Mii de oameni s-au adunat în centrul Sucevei pentru a susţine familia de români din Norvegia lăsată fără copii2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar pt copiii nostri,pe cand? trimis de
(18 apr 2016, 11:55:02
Daca pt niste copii care nu au cetatenie romana,si care nu cred au vazut vreodata in Romania,au iesit 5000 de oameni,sunt sigur ca pt copiii nostri care in unele zone,au conditii mult mai proaste,decat aia din norvegia,vor iesi sute de mii de oameni.
Totusi nu stiu cand va fi mitingul,ca vad ca in 25 de ani inca nu a fost,
Cand o sa fie,sa fiu anuntat,sa particip si eu.
2.   Au fost in Romania trimis de
(18 apr 2016, 17:58:31
Acei copii au fost acum 2 ani si in Suceava, unde au rude. Tatal copiilor este din Iaslovat. Poate de aceea se explica numarul mare de suceveni care au participat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crema de lămâie la pahar (de post) Dintre toate preparatele de post, cele mai dificil de făcut par deserturile. Cu un pic de imaginație însă, putem realiza deserturi de post care să fie deopotrivă delicioase, aspectuoase și deloc costisitoare. Un astfel de exemplu este crema de... Citeşte