Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2016 - Anul XXI, nr. 84 (6197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Concurenţă acerbă

Aproape o mie de suceveni se vor întrece pentru 54 de posturi de agent de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Meseria de poliţist se dovedeşte a fi una dintre cele mai râvnite ale momentului, chiar dacă este vorba de posturi de agent în mediul rural, la posturile comunale de poliţie. 956 de suceveni, în majoritate tineri, s-au înscris în această săptămână pentru unul dintre cele 54 de posturi de agent de poliţie scoase la concurs în judeţul Suceava. Pentru unele posturi, cele mai apropiate de municipiul Suceava, s-au înscris şi 30-40 de candidaţi pe loc. Cea mai mare concurenţă este pentru postul de la Moara – 43 de candidaţi, urmat de cel de la Ipoteşti – 37 de candidaţi şi Bosanci – 32. La polul opus, o concurenţă mai mică era pentru posturile din zone mai izolate. Exemple în acest sens sunt posturile de la Straja, Ulma, Brodina sau Moldova Suliţa. Şi aici, după înscrierile de ieri, s-a ajuns la peste zece candidaţi pe loc. Aşadar, chiar şi posturile de poliţie mai greu accesibile, din localităţi foarte îndepărtate, au parte de o concurenţă importantă.

 

Aglomeraţie, aşteptare şi tensiune

Ieri, în ultima zi de înscrieri, holul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a fost la fel de aglomerat ca în toată săptămâna. Personalul de la IPJ Suceava a afişat numărul de candidaţi pentru fiecare post, pentru ca cei care se mai înscriau să-şi facă o imagine referitoare la ce şanse au şi eventual să opteze pentru posturile unde concurenţa era mai mică.

Printre mulţi candidaţi exista o stare de tensiune, legată de perioada lungă de aşteptare pentru ridicarea fişei medicale. Mulţi erau deja a doua zi la coadă.

„Am fost şi ieri (n.r. joi) şi am revenit de dimineaţă. Ne-au tot înscris ba pe liste, ba s-au făcut bonuri de ordine, apoi s-au rupt şi listele şi bonurile. Aşteptăm, dar nu ştim dacă reuşim să intrăm măcar astăzi”, ne-a spus Silviu, unul dintre tinerii care sperau să primească în cele din urmă fişa medicală.

Concurenţa foarte mare după numărul de înscrişi se va mai reduce probabil având în vedere că urmează vizita medicală, unde candidaţii trebuie să obţină calificativul apt medical şi psihologic. Dosarele complete trebuie depuse până pe data de 15 aprilie.Concursul organizat pentru cele 54 de posturi de poliţişti va avea trei probe, respectiv evaluarea performanţei fizice, un test scris tip grilă şi un interviu pentru departajare, dacă va fi cazul, în situaţie de egalitate. Proba scrisă va consta într-un test de tip grilă, elaborat din tematica și bibliografia recomandate, şi va avea loc în data de 14 mai 2016.

 

Mulţi studenţi vor să se facă agenţi

Fără îndoială, salarizarea este cea care atrage civilii spre uniforma de poliţist. Având în vedere că doar norma de hrană a unui poliţist este de aproape 1.000 de lei, câştigurile totale dintr-o lună ale unui agent de poliţie pleacă de la 2.000 de lei în sus. Chiar dacă pentru posturile de agenţi nu se cer studii superioare, foarte mulţi dintre cei care s-au înscris în aceste zile la concurs sunt absolvenţi de studii superioare.

Aceste recrutări din sursă externă, fără trecerea candidatului printr-o şcoală de poliţie, sunt o variantă de criză la care a apelat Poliţia Română, pentru a acoperi deficitul de poliţişti. Deficitul se înregistrează cu precădere la posturile de poliţie din mediul rural. După cum am arătat într-un material publicat în ediţia de ieri a ziarului nostru, foarte mulţi dintre poliţiştii cu experienţă ies la pensie în acest an. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o mie de suceveni se vor întrece pentru 54 de posturi de agent de poliţie.
 Vizualizări articol: 3827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape o mie de suceveni se vor întrece pentru 54 de posturi de agent de poliţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba rădăuţeană Sigur că adevărata ciorbă rădăuţeană, cea creată de doamna Cornelia Dumitrescu, o puteţi găsi numai la Rădăuţi şi numai acolo unde se urmează încă reţeta ei originală. Preparatul este însă acum celebru în toată lumea, acolo unde au... Citeşte