Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2016 - Anul XXI, nr. 80 (6193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Interes deosebit

150 de tineri s-au înscris în prima zi la concursul pentru posturile de agenţi de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Agitaţie mare luni dimineaţă la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie din Suceava, unde s-a dat startul înscrierilor pentru ocuparea din sursă externă a celor 54 de posturi vacante de agenţi de poliţie. Doar în prima zi de înscriere, de-a lungul celor 6 ore alocate celor care vor să-şi depună dosarul pentru concurs, s-au înscris mai mult de 150 de concurenţi care vor să ocupe un post de poliţist la ţară.  Angajările se fac pentru a completa deficitul de personal existent, iar posturile scoase la concurs sunt repartizate la poliţia rurală. Zeci de doritori, în cea mai mare parte tineri, au depus cereri de înscriere la examen, data limită până la care se pot depune cererile fiind 8 aprilie 2016. Candidaţii care vor depune cererile de înscriere până la această dată vor depune dosarele de recrutare complete până la data de 15 aprilie 2016, în zile lucrătoare, între orele 9:00 – 15:00, la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

La ora deschiderii biroului de înscrieri, pe holul inspectoratului era deja aglomeraţie mare. Zeci de tineri care îşi doresc un loc de muncă în poliţie au venit din întreg judeţul pentru a depune cererile de înscriere.

Ioana este din Suceava şi are 19 ani. Numărul mare de tineri veniţi pentru înscriere nu o sperie şi speră să treacă cu bine peste examen. ”M-am uitat peste bibliografie şi acum urmează să mă apuc de învăţat. Important este să intru, nu e nici o problemă că voi lucra la un post de poliţie rural.” Nici Marius Lazurcă, un tânăr din comuna Calafindeşti, care tocmai a absolvit facultatea, nu e speriat de aglomeraţia de la înscrieri. ”Aşteptăm la rând, e coadă mare. Sperăm să meargă mai repede că sunt aici de două ore şi încă aştept. Am citit pe internet, m-am documentat, acum urmează să mă înscriu, iar până pe 18 aprilie am înţeles că trebuie să fie dosarul complet.” George Cielechi este din oraşul Frasin şi vrea să devină poliţist, la fel ca părinţii săi. ”E foarte mult de învăţat, nu va fi deloc uşor să intru, dar vreau să-i urmez pe părinţii mei, care au lucrat în acelaşi domeniu”, a declarat tânărul.

Nici părinţii nu sunt scutiţi de emoţiile examenului. Aurelian Florea a venit de la Cornu Luncii cu fiul său şi crede că opţiunea unui serviciu la stat e destul de sigură. ”Foarte mult îmi doresc să intre în poliţie, e un loc stabil. Mă gândesc la viitorul lui, a terminat facultatea de Drept, acum este la master şi sperăm să ia examenul, trăim cu speranţa”, a spus bărbatul.

 

Fiecare candidat va opta pentru un anumit loc vacant, din cadrul unui post de Poliţie Rurală

Concursul organizat pentru cele 54 de posturi de poliţişti are ca noutate modul în care vor fi ocupate acestea în urma examinării. Fiecare candidat va putea opta doar pentru un singur post de poliţist, într-un post de poliţie rurală dintr-o localitate dorită de acesta, arondat Secţiei de Poliţie Rurală din care face parte. Postul de poliţist pe care vor candida mai mulţi concurenţi îi va fi repartizat concurentului care a obţinut nota cea mai mare şi care trebuie să fie de minimum 7,  în urma examinării de la mijlocul lunii mai. În cazul în care nici un concurent pentru un anumit post nu a totalizat nota 7, postul va rămâne în continuare vacant.

Cei care au depus începând de luni cererile de înscriere sunt aşteptaţi la vizita medicală, pentru a se verifica dacă sunt apţi  medical şi psihologic. Concursul organizat pentru cele 54 de posturi de poliţişti va avea trei probe, respectiv evaluarea performanţei fizice, un test scris tip grilă şi un interviu pentru departajare. Proba scrisă va consta într-un test de tip grilă, elaborat din tematica și bibliografia recomandată, şi va avea loc în data de 14 mai 2016. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 150 de tineri s-au înscris în prima zi la concursul pentru posturile de agenţi de poliţie.
 Vizualizări articol: 4240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
150 de tineri s-au înscris în prima zi la concursul pentru posturile de agenţi de poliţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   POLICE trimis de
( 5 apr 2016, 14:25:59
Cei care vor sa fie politisti o fac exact cand angajatii actuali vor sa paraseasca sistemul. Politia nu mai este deloc ceea ce a fost. Prin legi proaste si politica nesimtita s-a luat acesteia autoritatea si speranta; inca un pic si distrugerea e completa. Astfel, implicit, perdantul principal este societatea in ansamblul ei. Multi cretini se bucura de asta, iar cei ce urasc/dispretuiesc politistii sa nu uite ca "Noi, politistii, suntem Voi in uniforma"...
1.1  RE: POLICE trimis de
( 5 apr 2016, 19:31:09
Corect si obiectiv !!! Foarte bine scris !!!
2.   Pt police trimis de
( 6 apr 2016, 10:13:41
domnul police......si ce ar trebuii, politistii sa aiba autoritatea cat mai sporita??....ca sa poata da amenzile , si faca cat mai usor abuzurile folosindu se de acest prerogativ statut de politist?....nu ati vazut cate abuzuri au facut in trecut, cand aveau puterile sporite?.....acum nu mai au, ca se tem , ca exista acest DNA!!!....acum se kaca pe ei daca i au si 50 de lei mita!!.......va spun eu, nu se mai renteaza ca politist ptr ca trebuie sa traiesti doar din salar si atat!!!....gata spaga, atentiile si restul!! sa terminat!!....de aia nu mai e rentabil ptr unii!!!....altii chiar sunt dedicati acestei meserii, si stiu si si -o fac cu constiinta curata!!...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei cu ceapă Sunt o versiune a tocineilor bucovineni obișnuiți, dar pentru unele persoane, care nu suportă gustul pur de cartof, sunt preferați.Avem nevoie de:4-5 cartofi mari, o ceapă mică tocată, 1-2 ouă, o lingură bună de smântână grasă, o... Citeşte