Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 apr 2016 - Anul XXI, nr. 79 (6192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Organizare

Universitatea ”Ştefan cel Mare” vrea să ia în administrare clădirea Şcolii de Arteă „Ion Irimescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) vrea să ia în administrare clădirea în care funcţionează Şcoala de Arte „Ion Irimescu” şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, situată în strada Universităţii, vizavi de Poliţia Municipiului Suceava.

Clădirea aparţine Consiliului Judeţean Suceava, iar dacă instituţia va aproba cererea USV, acolo vor funcţiona Departamentul de Sănătate şi viitoarea Facultate de Drept.

Rectorul Universităţii, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a precizat că „am făcut o adresă către Consiliul Judeţean Suceava pentru a primi în administrare sediul Şcolii de Arte şi al Inspectoratului de Stat în Construcţii. Este o clădire care a mai fost în patrimoniul Universităţii. Sigur că am fi foarte fericiţi dacă se va concretiza acest demers pentru că ne-ar ajuta foarte mult în dezvoltarea ulterioară a Universităţii, fiind extrem de propice pentru Facultatea de Drept şi Departamentul de Sănătate”.

Popa a specificat că Departamentul de Sănătate şi Dezvoltare Umană din cadrul USV, înfiinţat în 2012, ar fi trebuit să funcţioneze în corpul N, fostul Hotel Clasic, însă spaţiul de acolo nu a fost propice pentru înfiinţarea unor laboratoare şi a sălilor de curs.

Cât despre reacţia reprezentanţilor Consiliului Judeţean, rectorul a menţionat că  există discuţii cu privire la cererea Universităţii, însă nu a primit deocamdată un răspuns oficial.

„Principalul avantaj al sediului Şcolii de Arte ar fi apropierea de campus. Consiliul Judeţean are în patrimoniu o serie de clădiri mai mult sau mai puţin folosite unde ar putea fi transferată activitatea celor două instituţii care funcţionează acolo, de exemplu clădirea de lângă Banca Naţională a României, spaţiile din fostul sediul al Centrului Militar Judeţean, mai sus de Piaţa Mare, etc.”, a mai punctat Valentin Popa.

 

USV a mai primit în administrare un cămin al primăriei

Declaraţiile rectorului Valentin Popa vin la o zi după ce Primăria Suceava a aprobat darea în administrare a unui cămin din incinta Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, către Universitatea din Suceava, în vederea transformării sale în internat pentru studenţi. Internatul este dat în administrare gratuită timp de 25 de ani, din 1 iulie 2016 până la 1 iulie 2041. Căminul preluat de la primărie ar putea fi dat în folosinţă studenţilor începând din anul universitar 2017-2018, costurile lucrărilor de reabilitare şi modernizare ridicându-se la circa 10 milioane de lei.

 

USV vrea să înfiinţeze Facultatea de Drept

În prezent, în cadrul USV, specializarea Drept funcţionează în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, însă reprezentanţii USV îşi doresc înfiinţarea unei Facultăţi de Drept. Sediul acesteia ar putea fi actualul sediu al Şcolii de Arte.

„Încă din primul mandat am menţionat că ne gândim la înfiinţarea acestei facultăţi. Administrarea unei noi facultăţi nu este un lucru simplu, însă fondarea ei ar fi posibilă în acest mandat”, a spus rectorul Universităţii din Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea ”Ştefan cel Mare” vrea să ia în administrare clădirea Şcolii de Arteă „Ion Irimescu”.
 Vizualizări articol: 2376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Universitatea ”Ştefan cel Mare” vrea să ia în administrare clădirea Şcolii de Arteă „Ion Irimescu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de ciuperci (de post) Simplu de făcut și gustoasă, această ciorbă amintește cumva și de gustul supei de pui și este ideală pentru perioadele de post, dar și pentru persoanele care țin dietă pentru a scăpa de excesul de greutate.Avem nevoie de:O caserolă de 500 g... Citeşte