Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2016 - Anul XXI, nr. 72 (6185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Agro Expo Bucovina

Cel mai mare târg agricol din zona Moldovei şi-a deschis porţile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Timp de trei zile, de vineri până duminică inclusiv, vizitatori din întreg judeţul sau chiar şi din judeţele învecinate sunt aşteptaţi în parcarea Iulius Mall Suceava, la Târgul Agro Expo Bucovina, cel mai mare târg de profil din zona Moldovei. Evenimentul, ajuns la a XIV-a ediţie, le prezintă vizitatorilor produse şi preparate alimentare, utilaje şi tehnologii agricole şi expoziţii tematice, completate cu un program artistic autentic românesc.

Evenimentul, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, reuneşte peste 70 de expozanţi din ţară şi din străinătate, care pun la dispoziţia vizitatorilor o ofertă completă de produse şi servicii, de la fructe, legume, miere şi preparate alimentare proaspete sau conservate, până la utilaje şi tehnologii agricole.

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii Simona Allice Man a participat la deschiderea ediţiei de anul acesta a Agro Expo Bucovina, tăind panglica inaugurală împreună cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Nicolae Troaşe. Oficialităţile au fost servite apoi cu pâine şi sare, conform tradiţiei, înainte de a păşi „pragul” imensului cort expoziţional şi de a începe un tur al standurilor expozanţilor.

Printre cei prezenţi la inaugurarea celei de-a XIV-a ediţii a Târgului Agro Expo Bucovina s-au numărat senatorii Gheorghe Flutur, Ovidiu Donţu şi Nicolae Bereanu, deputaţii Ioan Stan şi Cezar Cioată, prefectul Constantin Harasim, vicepreşedintele CJ Alexandru Rădulescu, primarul Sucevei, Ion Lungu, primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, precum şi numeroşi şefi de instituţii.

Alaiul de oficialităţi a parcurs toate zonele expoziţionale, din loc în loc reprezentantul Ministerului Agriculturii oprindu-se pentru a discuta cu comercianţii/producătorii, atât despre marfa expusă, cât şi despre activitatea pe care aceştia o desfăşoară. De o atenţie deosebită s-a bucurat frumosul stand al Direcţiei Silvice Suceava, dar şi standul cu produse naturiste al măicuţelor de la Mănăstirea Dragomirna.

 

De la seminţe şi arbuşti, la preparate delicioase sau vindecătoare

Numărul mare al expozanţilor, veniţi de peste tot din ţară, garantează surprize plăcute pentru vizitatori, care vor descoperi fel de fel de produse utile în gospodărie, ferme sau în grădini, dar şi fel de fel de preparate culinare, naturiste ori produse ale meşterilor populari.

Preşedintele executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, a precizat că Târgul Agro Expo Bucovina, eveniment de referinţă pentru agricultură şi industria alimentară, este specializat în prezentarea de utilaje, echipamente şi materii prime, animale de rasă, produse alimentare, seminţe şi material săditor, îngrăşăminte şi pesticide, furaje, nutreţuri concentrate, aditivi, flori şi plante de apartament, pentru grădini, parcuri, sere şi altele.

 „Am luat meri, peri, pruni, de toate felurile – cam ce ne trebuie pe lângă casă. E bun un astfel de târg, găseşti orice aici. E bine să-l facă mai des, măcar de 2-3 ori pe an”, consideră Mihai Tărâţă, din Găineşti, care a plecat cu braţele încărcate cu puieţi de arbori fructiferi.

Pentru cei care se pregătesc să îşi amenajeze grădinile de legume, dar şi cele de flori, oferta este foarte diversificată, vizitatorii având la dispoziţie atât seminţe din care să îşi facă propriile răsaduri ori să le pună direct în pământ, cât şi bulbi de flori fermecătoare.

„Sunt seminţe produse şi ambalate în România, dar şi din străinătate, pentru anumite tipuri de plante. Seminţe de plante furajere aducem şi din Polonia, hibrizi şi tomate din Bulgaria, pentru a avea o gamă variată de articole, aduse direct de la producători. Mereu urmăresc să fie loturi cât mai proaspete, pentru a avea o germinaţie foarte bună”, a precizat Constantin Dorel Ionescu, directorul Depozitului de Seminţe din Rădăuţi.

Pentru cei care postesc, doi soţi din Brăila au pregătit o mulţime de borcane cu zacuscă preparată la ceaun, la foc mic, din vinete, fasole, ciuperci sau macrou – pentru zilele cu dezlegare la peşte.

„Zacusca este preparată la ceaun, fără conservanţi, fără aditivi, fără agenţi de îngroşare, numai prin fierbere. Nu punem nici apă, este doar sucul pe care-l lasă legumele şi o cantitate mică de ulei. O astfel de conservă, preparată la ceaun, are termen de garanţie de 6 luni de zile, dar ţinută la temperaturi scăzute, în încăperi în care se înregistrează sub 20 de grade Celsius”, a explicat Aristica Balaban, sucevencă, mutată la Brăila. Cei doi soţi produc în gospodărie şi săpunuri naturale cu combinaţii de uleiuri esenţiale, încât nu mai sunt doar un simplu produs de igienă, ci şi unul pentru aromaterapie.

Pentru că pe lângă sutele de bunătăţi prezente la standurile din Salonul Bio Alimenta, cu tentante produse din carne şi lactate, merge şi ceva bun de băut, şi în această privinţă oferta este diversificată.

„Am venit cu produse obţinute din struguri – vinuri din soiuri autohtone, româneşti, de foarte bună calitate – Şarbă, Fetească Albă, Băbească gri, dar şi din soiuri internaţionale, precum Merlot, Cabernet Sauvignion”, a menţionat Alina Donici, directorul Staţiunii de Cercetări Viticole Bujorul, din judeţul Galaţi.

Târgul de agricultură din parcarea Iulius Mall Suceava mai este deschis atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 10:00 şi 18:00, în fiecare zi programul acestuia fiind completat cu muzică folclorică şi dansuri populare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai mare târg agricol din zona Moldovei şi-a deschis porţile.
 Vizualizări articol: 3442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cel mai mare târg agricol din zona Moldovei şi-a deschis porţile3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura ”Cartof” Pentru cei trecuți de prima tinerețe, această prăjitură readuce cumva, în simplitatea ei desăvârșită, amintirea cofetăriilor de odinioară. Este foarte ușor de făcut, chiar și un copil o poate reuși, dar este delicioasă.Avem nevoie de:500... Citeşte